Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La recuperación del crecimiento, punto clave del XIII Congreso AECOC
Les noves estratègies i reptes del sector centraran un congrés que comptarà amb el prestigiós economista Juergen Donges

La recuperació del creixement, punt clau del XIII Congrés AECOC

Ricard Arís26/01/2010

26 gener 2010

El proper Congrés AECOC , que se celebrarà a l'hotel Hilton Airport de Madrid els propers 3 i 4 de febrer, tindrà com a repte comentar temes com l'actual panorama econòmic, el finançament, les tendències de consum i la gestió de preus.

El proper Congrés AECOC es presenta aquest any amb la intenció d'analitzar l'actual i preocupant panorama econòmic que el 2010 ens presenta. El sector de la Ferreteria i el Bricolatge es prepara per a aquesta nova fase de la crisi i el XIII Congrés espera, segons el director d'Expansió Carlos Torme, "seguir creixent sobre la base de fa dos anys". El mateix Torme, així com el director del sector Ferreteria, José Alberto Sosa, van explicar en un esmorzar informatiu que "les pimes són les que més profit poden treure al congrés, encara que les grans empreses marquin la tendència".

Nuria de Pedraza, directora de comunicació d'AECOC, entre Carles Torme i José Alberto Sosa (director de Ferreteria de l'associació)...
Nuria de Pedraza, directora de comunicació d'AECOC, entre Carles Torme i José Alberto Sosa (director de Ferreteria de l'associació).

En aquest sentit, Torme va afegir que les pimes "poden aprendre de les ponències de grans companyies", a més d'afirmar que AECOC pretén "resoldre les principals inquietuds del sector amb el seu tretzè congrés. Per això, aquest esdeveniment té "un prestigiós planter de ponents", entre els quals hi ha l'economista Juergen Donges, president del Cologne Institute for Economic Policy, a més del president de la Federació Europea de Fabricants de DIY - FEDIYMA - Reinhard Wolff, el directiu de Caja Madrid Jesús Fernández Carrasco i el director de Recursos Humans de Brico Depôt, Alberto Aranda.

D'altra banda, el programa comptarà amb professionals del sector, entre els quals hi ha la sòcia directora de la consultora Luxury Advise Susanna Campuzano, el director d'IESE Alberto Fernández Terricabras i el gerent de Cañas i Gómez, José Guillermo Cañas. Segons l'organització, aquests professionals oferiran "experiències i punts de vista que serveixin d'utilitat als assistents per aplicar en el seu dia a dia a millorar l'experiència de compra, respondre millor a les necessitats del consumidor o, en definitiu, adaptar les estratègies de gestió a l'actual escenari ".

Alguns canvis per a 2010

Carlos Torme va explicar als presents que "volem fer un congrés el més pràctic i el més útil per als assistents, amb un curs de Management General del sector de Ferreteria i Bricolatge". A més, el director d'Expansió de AECOC va avançar que "oferirem la màxima utilitat a curt i mitjà termini perquè els efectes es notin l'endemà d'assistir al Congrés". Perquè el Comitè AECOC de Ferreteria i Bricolatge pretén oferir un punt de trobada on estrènyer relacions, per detectar noves oportunitats de col laboració i poder intercanviar opinions. També pretén ser un fòrum del qual extreure claus per al creixement del sector.

Per tot això, en la primera jornada, el 3 de febrer, es tractaran temes com el panorama econòmic, el mercat europeu, l'estratègia de preus i el canvi en el consum. En la jornada del dia 4, un dels principals temes serà "Què hem après de la crisi?". La resta de temes d'aquest segon dia són tan diversos com el finançament, la innovació i creativitat, la formació i reconversió de les xarxes de venda, el mercat laboral i lideratge estratègic, a més de la presentació d'alguns casos pràctics.

Per contribuir al creixement del sector i fomentar les pràctiques d'eficiència, el Congrés AECOC pretén constituir, segons els seus organitzadors, una de les línies fonamentals d'actuació per al proper any. Atès el dèficit del sector a l'hora d'obtenir informació precisa sobre aquest mercat, les seves tendències i les necessitats dels seus consumidors, el Comitè impulsarà eines per poder arribar a aquesta informació i fomentar la col·laboració entre fabricants i distribuïdors.

Carlos Torme, director d'Expansió de AECOC, durant la seva intervenció
Carlos Torme, director d'Expansió de AECOC, durant la seva intervenció.

El Comitè AECOC de Ferreteria i Bricolatge

El Comitè de Ferreteria i Bricolatge AECOC està format per 24 companyies i té com a missió contribuir a fer més eficients les relacions entre fabricants i distribuïdors del sector, aportant més valor al consumidor, a través de la identificació d'oportunitats al llarg de tota la cadena .

Després de les recents incorporacions de la plataforma i Redondo i García, les companyies que conformen el Comitè són, actualment, Aghasa Turisme, Akzo Nobel, Bellota Eines, Bricogroup, Bricoking, Bricor, Carrefour, Cecofersa, Ceys, Jardinarium, Coati, Cofac, Ehlis , Ferronoticias, Grup Corona, Henkel Ibèrica, Husqvarna, Cintacor, Leroy Merlin, Reunió Industrial, Roberto Bosch i Tallers de Escoriaza.

El Seminari Internacional i la Classificació estandarditzada

Dos dels punts principals del Congrés són el Seminari Internacional, iniciat el 2009, i la Classificació estandarditzada de productes, que ja es troba en la seva tercera fase. Sobre el Seminari, és important destacar que el seu objectiu és apropar experiències d'altres mercats a les empreses espanyoles que, segons AECOC, "va ser valorada molt positivament pels seus assistents". Això ha animat l'organització a repetir l'experiència perquè els professionals del sector puguin "conèixer els models i estratègies de països amb gran tradició a Ferreteria i Bricolatge", a més de "adquirir aprenentatges extrapolables al mercat espanyol".

Pel que fa a la Classificació estandarditzada, es preveu la seva aprovació per al seu tercer nivell en el primer trimestre del 2010. Per aquesta raó, el Congrés AECOC 2010 ha presentat diversos grups de fabricants i distribuïdores que estan treballant per desenvolupar els diferents segments establerts en el segon nivell.

Una altra de les iniciatives que els responsables de AECOC comentar als presents va ser la focalització d'esforços per millorar l'eficiència en l'administració comercial. Aquests esforços s'han centrat en quatre àrees de treball, com són el Transport, la Logística, l'Administració comercial eficient i la Codificació i comerç electrònic.

La formació, fonamental per a l'eficiència

Davant les diferents preguntes dels periodistes, tant Carlos Torme com José Alberto Sosa destacar de la importància de la formació dels empleats en el punt de venda i la necessària conscienciació amb l'empresa per uns millors resultats. Van posar com a exemple un país amb una gran tradició en Ferreteria i Bricolatge com és Bèlgica, on els clients tenen un major coneixement dels productes que a Espanya. "Això requereix - van explicar - uns treballadors més formats perquè no es doni una situació en la qual el comprador conegui millor els productes que el venedor". Per això van voler deixar clara la importància dels recursos humans, ja que "la formació no es dóna si no es veu com una inversió". Torme i Sosa també van explicar que en principi no s'ha convidat a agents comercials al Congrés AECOC per a les ponències, encara que sí es comptarà amb representants de Bricor i El Corte Anglès.

Quant a la recessió econòmica, els representants de AECOC van pronosticar que "la recuperació serà lenta" ja que "la previsió és de més atur per al 2010". Per això, al Congrés es volen "comparar mesures per sortir de la crisi". Tot i això, Torme i Sosa aclarir que "som optimistes, volem que les Pimes assisteixin al Congrés" perquè encara que sí assisteixin a seminaris, en aquests dies "hi ha poques" que decideixin assistir. També sobre les Pimes, van afirmar que "el nostre Congrés no és exclusiu per a Pimes, volem dirigir-nos a totes, però sobretot a les que comparteixen la nostra visió".

Torme ha explicat que, pel que fa als temes de debat, "busquem encertar i intentar ajustar-nos a les necessitats dels assistents, perquè els semblin interessants". Satisfet, va reconèixer que "ho hem aconseguit en els últims anys".

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis