Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a José Luis Martínez de Larramendi: “El impacto del ‘low cost’ no es una moda, es el futuro”
José Luis Martínez de Larramendi assegura que aquest fenomen no s'acabarà amb la crisi

José Luis Martínez de Larramendi: "L'impacte del 'low cost' no és una moda, és el futur"

Redacció Interempreses18/11/2009

18 novembre 2009

Durant la seva intervenció al Congrés AECOC 2009 , el director general de Primark, José Luis Martínez de Larramendi, va afirmar que el fenomen 'low cost' es va a instal lar de manera estructural en el nostre mercat. En la mateixa jornada del congrés, el director comercial i de mercaderies del Grup Carrefour i membre del seu Comitè Executiu Mundial, Ignacio González, va assegurar que després de la crisi hi haurà dos grans guanyadors: la marca del distribuïdor i la marca del fabricant que innova.

El nou paper del concepte preu com a motor en la presa de decisions, així com els criteris que en l'actualitat estan marcant el comportament del consumidor van cobrar un protagonisme especial al Congrés AECOC 2009.

Segons va afirmar José Luis Martínez de Larramendi, director general d'Primark, en èpoques de dificultats econòmiques el consumidor es torna més sensible al preu, que es converteix en poderós instrument d'acció comercial. El que passa és que avui els consumidors busquen preus baixos de forma continuada, cada dia, no tant per comprar 'barat' sinó com una oportunitat de consum intel ligent.

Intervenció al Congrés AECOC 2009 del director general de Primark, José Luis Martínez de Larramendi
Intervenció al Congrés AECOC 2009 del director general de Primark, José Luis Martínez de Larramendi.

Per Larramendi, aquest comportament del consumidor és el que justifica el naixement del fenomen companyia de baix cost que, des del seu punt de vista "es va a instal lar de forma estructural entre nosaltres, no passarà amb la crisi". El director general de Primark considera a més que l'impacte d'aquest fenomen "només acaba de començar, el seu ritme d'implantació augmentarà, serà més conegut, viurem una explosió més gran que l'actual". Així mateix, afegeix que el 'baix cost "no és una moda, anirà més enllà de la crisi, és el futur".

José Luis Martínez de Larramendi: "El 'low cost' es va a instal lar de forma estructural entre nosaltres, no passarà amb la crisi"

Martínez de Larramendi va revelar a més quines són les estratègies que expliquen l'èxit del model de negoci de Primark. Entre elles, l'oferta de productes d'alta qualitat a preus baixos, el disseny propi i negociació directa amb proveïdors (sense intermediaris), marges reduïts, alta rotació de producte en botiga, adaptació a les tendències de consum locals, continuïtat en els equips directius i una publicitat basada en el "boca a boca".

"Les marques secundàries ho passaran malament"

El director comercial i de mercaderies del Grup Carrefour i membre del seu Comitè Executiu Mundial, Ignacio González, va apostar en la seva intervenció al Congrés AECOC per les marques dels distribuïdors i per les marques fabricants innovadores com a grans triomfadores després de la crisi.

Ignacio González: "La crisi és una oportunitat per reinventar la nostra indústria, una oportunitat per a oferir al consumidor el que busca"

Des del seu punt de vista, les cinquenes, sisenes i successives marques "passaran per problemes" a causa de les noves exigències de l'assortiment. En aquest sentit, Ignacio González ha insistit que "Carrefour és marquista" i ho seguirà sent, tot i que va explicar que "l'assortiment és la manera de cobrir necessitats però no les diferents maneres de cobrir-, ens interessa vendre marca però també que la marca es mogui ". El directiu de Carrefour va afegir a més que "la crisi és una oportunitat per reinventar la nostra indústria, una oportunitat per a oferir al consumidor el que busca, no el que volem que busqui, i una oportunitat per a col·laborar".

Així mateix, ha destacat la importància fonamental d'oferir al consumidor respostes apropiades a les seves noves necessitats. En aquest sentit, ha matisat que "avui la satisfacció no és suficient, cal encantar al consumidor, ser positiu, explicar coses diferents. Fer la compra no pot ser un problema més per a qui no vol complicar-se la vida ". Ignacio González ha advocat a més per recuperar una mica d'optimisme i facilitar-li la vida al consumidor.

El nou paper del concepte preu com a motor en la presa de decisions...
El nou paper del concepte preu com a motor en la presa de decisions, així com els criteris que en l'actualitat estan marcant el comportament del consumidor van cobrar un protagonisme especial al Congrés AECOC 2009.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis