Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Inaugurado en Madrid el XII Congreso de AECOC de Ferretería y Bricolaje

Inaugurat a Madrid el XII Congrés de AECOC de Ferreteria i Bricolatge

18/02/2009

18 febrer 2009

El XII Congrés de AECOC aborda durant dos dies (17 i 18 de febrer) el panorama conjuntural i les seves possibles alternatives per a les empreses de la ferreteria i el bricolatge.

El canvi en la situació econòmica del passat congrés a aquest ha condicionat també el punt de mira sobre els temes a tractar en el mateix. Si en l'anterior congrés es posaven sobre la taula noves vies de creixement, en la dotzena edició del Congrés inaugurat ahir, dimarts 17 de febrer, a Madrid no s'ha volgut mirar a un altre costat i l'actual situació del sector i les possibles maneres d'afrontar el futur són els temes sobre els quals giren les diferents ponències.

El president del Comitè AECOC de Ferreteria i Bricolatge, Jesús González, va ser l'encarregat de presentar l'edició número dotze del Congrés de Ferreteria i Bricolatge, que enguany ha comptat amb el director de Política Comercial del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç, Ángel Allué per fer una introducció prèvia a les ponències. En la mateixa, el director de Política Comercial va fer un repàs per l'evolució del comerç en els últims mesos, la seva situació econòmica, les debilitats i fortaleses del sector. Va comentar els canvis previstos en matèria de legislació que s'intentaran posar en marxa abans de final d'aquest any i que afectaran de manera evident als diferents criteris d'implantació del comerç minorista a les diferents comunitats autònomes. Per això el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç pretén assolir uns mínims per a tot el territori nacional i amb això que es modifiquin igualment les diferents formatives autonòmiques al respecte.

"Tornarem a créixer"

A continuació va prendre la paraula el professor d'Economia (IESE) Antoni Argandeña, qui va desenvolupar la ponència titulada "reptes i oportunitats de l'actual entorn econòmic". El professor Argandeña realitzar una anàlisi sobre la situació actual partint de la diferenciació entre recessió i crisi financera que afecten el sector ferreter i del bricolatge igual que a la resta de sectors. Sobre el futur que ens espera el professor va concloure que tornarem a créixer, si bé, no serà com abans.

La segona ponència va córrer a càrrec de Pedro Luis Uriarte, president de Innobasque-Agència Basca per a la Innovació, que va traslladar als assistents dosis importants d'optimisme en exposar amb tota realitat les dades de crisi i situacions anteriors més dures que l'actual, superades amb èxit per empreses que llavors estaven pitjor preparats que ara i que malgrat això van portar al nostre país a convertir-se en setena potència econòmica mundial. Ameno en la seva exposició i amb l'experiència de moltes situacions dures viscudes Pedro Luis Uriarte no es va cansar de dir que la situació és exigent i que la sortida passa per la innovació en les empreses. Amb el convenciment que de totes les crisis se'n surt reforçat per les diferents lliçons que ens aporten, el president de Innobasque va fer un repàs a les que són segons el seu punt de vista les que en aquest cas ens toca aprendre.

Correspondre a Frank Michel, project manager de EDRA exposar el comportament dels consumidors de la ferreteria i el bricolatge en els diferents mercats europeus revisant i reinterpretant les dades que fins fa dos anys tenien plena vigència.

Finalment, va tancar el primer dia del Congrés Oswaldo Lorenzo, director acadèmic de l'Executive Master in Global Suplia Chains (Institut d'Empresa), la dissertació va tractar sobre la integració com a fórmula de màxima eficiència. Amb ella es va posar punt final al capítol de ponències al primer dia del XII Congrés AECOC de Ferreteria i Bricolatge.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis