Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El ‘Día de Tu Casa” se celebrará el 16 de mayo en los principales establecimientos de ferretería y bricolaje
Coordinat per Aecoc

El ‘Dia de La teva Casa” se celebrarà el 16 de maig en els principals establiments de ferreteria i bricolatge

Redacció Interempresas06/05/2014

Tots els punts de venda del país de companyies com Leroy Merlin, Bauhaus, Aki Bricolatge, Bricor, Bricogroup, Jardinarium, Cadena 88, NCC i QF+, entre moltes unes altres, es coordinaran per celebrar el proper 16 de maig la gran festa del consumidor particular i professional, en el que s'ha cridat el ‘Dia de La teva Casa’. La directora general de Comerç Interior, Carmen Cárdeno, va presidir l'acte de presentació d'aquesta iniciativa que està coordinada per Aecoc.

Demostracions per a consumidors particulars i professionals, tallers que aproximin la pràctica de la ferreteria i el bricolatge o les últimes innovacions de producte, concursos, sorteigs, activitats familiars... Són algunes de les accions que el proper 16 de maig dinamitzaran els punts de venda d'establiments com els de Aki Bricolatge, Bauhaus, Bricogroup, Bricor, Bricosoriano, Cadena 88, Cecofersa, Jardinarium, La Plataforma, Leroy Merlin, NCC i QF+, en els quals seran protagonistes productes de companyies com Aghasa Turis, Akzo Nobel, Gla Eines, Ceys o Robert Bosch, entre unes altres.

Foto de grup amb els responsables d'algunes de les companyies adherides a la iniciativa el ‘Dia de La teva Casa.’
Foto de grup amb els responsables d'algunes de les companyies adherides a la iniciativa el ‘Dia de La teva Casa.’

La campanya, pionera a Europa i liderada per Aecoc (l'Associació de Fabricants i Distribuïdors que agrupa a més de 25.000 companyies), pretén apropar a consumidors particulars la pràctica d'activitats de ferreteria i bricolatge com alguna cosa fàcil, divertit, gratificant i econòmic; així com, al consumidor professional, les últimes novetats en productes i serveis que li ajudaran a modernitzar, reconvertir i professionalitzar la seva activitat.

“Igual que ja se celebra el Dia de la Mare, del Pare… també hem volgut establir un moment puntual per dedicar-ho a les nostres cases, a les nostres llars i, amb això, donar a conèixer el nostre sector”, assenyalava durant la presentació Diego Martín, president del Comitè de Ferreteria i Bricolatge d'Aecoc i director d'Operacions de Bricor.

Ja són més de 70 fabricants i distribuïdors els que s'han decidit a celebrar conjuntament el ‘Dia de La teva Casa’, una iniciativa de col·laboració destinada a dinamitzar el mercat de ferreteria i bricolatge al nostre país, fortament afectat per la conjuntura econòmica dels últims cinc anys. No en va, es tracta d'un sector amb forta presència i rellevància en la nostra economia i que, com aquells dedicats a béns i serveis, està sofrint de manera notable l'impacte de la conjuntura econòmica amb caigudes de fins al 40% en els últims cinc anys.

Diego Martín, president del Comitè de Ferreteria i Bricolatge d'Aecoc i director d'Operacions de Bricor
Diego Martín, president del Comitè de Ferreteria i Bricolatge d'Aecoc i director d'Operacions de Bricor.

“Necessitem apropar-nos més al consumidor, el qual està canviant el seu model de comportament, buscant un tracte més proper i sent cada vegada més exigent. Hem de traslladar a la societat el que fem i qui som, un sector dinàmic i compromès amb la recuperació”, afegia Diego Martín.

Aecoc espera que tot el sector s'una en aquesta campanya d'acció de comunicació i relació directa amb els seus clients i consumidors, i que aquesta ‘Jornada de portes obertes’ funcioni com la gran festa per al consumidor particular i professional, al mateix temps que com a revulsiu per al mercat de ferreteria i bricolatge al nostre país, essencial per a l'economia nacional.

“Es tracta d'una iniciativa que neix de les pròpies empreses i organitzacions que conformen aquest sector, les quals comparteixen un objectiu comú: millorar la relació amb els clients”, concloïa el president del Comitè de Ferreteria i Bricolatge d'Aecoc.

En aquest sentit, aquesta iniciativa pionera a Espanya, neix amb vocació de consolidar-se en els propers anys.

El mercat de ferreteria i bricolatge a Espanya

D'acord a les dades aportades per la Fundació Txema Elorza, el mercat de ferreteria i bricolatge a Espanya compta amb prop de 8.000 establiments i genera més de 50.000 ocupacions directes i una facturació que ronda els 8.000 milions d'euros.

Després de les caigudes sofertes en les vendes en els dos últims anys (-4% en 2011 i -7% en 2012), el 2013 es va tancar amb una lleugera pujada del 1% i les dades preliminars del primer trimestre d'aquest 2014 mantenen la tendència en una tímida recuperació d'entre el 2% i el 3%.

Un sector dinàmic

Per a la presentació oficial de la iniciativa, que ha reunit a directius de gran part de les empreses adherides, s'ha comptat amb la presència de la directora general de Comerç Interior, Carmen Cárdeno, la qual definia al mercat espanyol de la ferreteria i el bricolatge com un “sector que compta amb empreses molt innovadores” i fonamental per a la recuperació del comerç i del consum al nostre país. En aquest sentit va destacar les mesures que ve desenvolupant el seu departament per afavorir el comerç minorista, com les facilitats per accedir a les llicències exprés d'obertura de petits negocis o la liberalització dels horaris comercials, i va animar a Aecoc a continuar amb iniciatives com aquesta de el ‘Dia de La teva Casa’, que, segons les seves paraules, “pot marcar un abans i un després en el sector”.

Carmen Cárdeno, directora general de Comerç Interior
Carmen Cárdeno, directora general de Comerç Interior.

Les dades de el ‘Baròmetre del Sector’ que, trimestralment i de forma conjunta, elaboren Aecoc i Afeb per prendre el pols al mercat de la ferreteria i bricolatge a Espanya, apunten al fet que 2014 no serà un any de creixement uniforme per a aquest mercat.

Després d'anys de caiguda del consum en el sector, els últims 6 mesos de 2013 van ser molt positius, permetent tancar l'any amb una lleu recuperació del 1% en vendes. Aquesta dada augura per 2014 unes perspectives de creixement moderades amb una estabilització del consum del mercat de ferreteria i bricolatge.

Ens situem, per tant, davant un canvi estructural de la societat i del consumidor, en el qual apareixen noves oportunitats per captar més i millor la seva atenció treballant des de la col·laboració entre fabricants i distribuïdors. La iniciativa coordinada per Aecoc ‘Dia de la teva casa’, és bon exemple d'això.

Empreses i organitzacions adherides a la iniciativa el 'Dia de La teva Casa' (a data 5 de maig de 2014)

3M Ehlis (Cadena 88) Leroy Merlin
Adfb Eurobrico Madrid Forest
Afeb Fractor Pro (GC+Ferbric) Matesferia
Aghasa Turis Ferreteria Aluguer NCC
Aki Bricolatge Ferreteria Arrones NWS-Willibal Nöthen
Akzo Nobel Ferreteria Espelect Olfa Corporation
Andimac Ferreteria Ferreton QF+
Assa Abloy Ferreteria Keerl Reunió Industrial
Bauhaus Ferreteria Ortiz Robert Bosch
Gla Eines Germans Boada (Rubi) Rolser
Bricogómez Gierre SRL Ruko
Bricogroup Grup C de Comunicació Rulo Ploma
Bricoking GT Line SRL Scnickers Workwear
Bricor Hailo Werk Sola Messwerkzeuge
Bricosoriano Hultafors-Fisc Subministraments Ind. Herco
Carsal Husqvarna Tallers Toyma
Cecofersa Iberflora Ulti-Mat / Phillips Screw Company
Ceys Inofix V33
Cintacor Hissar Cutting Tools Wagner Spraytech
Coinfer Jardinarium Witte-Kirchhoff Witte
Collomix Jotun Ibèrica Wolfcraft Espanya
CRC Industries Iberia Krafft Worx
Dalpes Kukko-Kleinbongartz  
Dronco La Plataforma  
Eagle - J.D.M. Leica Geosystems  

 

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Comentaris de l'article/notícia

#1 - Sr. Darío Alonso Belda
11/05/2014 18:20:12
“Me satisface ver como los medios de comunicación estáis apoyando esta iniciativa que tanto bien puede suponer para el sector, en el sentido más amplio. Muchas gracias. Pero no tengo por menos que lamentar el algún medio, ver esta misma noticia en Nueva Ferretería, ha manipulado la foto de forma totalmente burda, y solo se me alcanza a pensar que ha sido por una visión de cortas miras y un mal entendido sentido de la competencia. Desde aquí aprovecho a insistir en la COLABORACIÓN, con mayúsculas, viendo qué es lo que nos une y que juntos podremos hacer muchas más cosas y todos ganaremos.”

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis