Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Smopyc resiste a la espera de la recuperación del sector
Balanç oficial de la fira

Smopyc resisteix a l'espera de la recuperació del sector

Redacció Interempresas11/04/2014

Smopyc, el Saló Internacional de Maquinària per a Obres Públiques Construcció i Mineria, va tancar la seva setzena edició el passat 5 d'abril cobrint les expectatives dels expositors. La participació de 720 empreses de 28 països i l'assistència de prop de 48.000 visitants professionals confirmen la força del certamen de referència per al sector en el Sud d'Europa.

Smopyc 2014 ha estat una edició de transició i estratègicament enfocada al mercat exterior que ha sembrat l'esperança de la recuperació per al sector. Aquest podria ser el resum del que ha significat la setzena edició de Smopyc, que va tancar les seves portes en Fira de Saragossa el passat 5 d'abril, després de cinc dies d'activitat comercial.

Smopyc 2014 va rebre la visita de prop de 48.000 professionals
Smopyc 2014 va rebre la visita de prop de 48.000 professionals.

La fira va arrencar marcada per la disminució d'empreses expositores i amb poques expectatives de negoci, però va acabar amb la satisfacció generalitzada dels participants, que finalment van rebre la visita de 48.000 professionals interessats a conèixer les últimes novetats d'un sector que arrossega ja diversos anys de dificultats. Així, al tancament de la mateixa, tant els propis expositors com l'organització van manifestar haver obtingut millors resultats dels esperats, mostrant-se convençuts que aquesta edició “s'ha constituït en punt d'inflexió i palanca de llançament per a un sector que és motor de creació d'ocupació i riquesa”.

Com a fets positius d'aquesta convocatòria cal destacar, d'una banda, la clara aposta del certamen pels mercats internacionals, amb l'organització de 50 missions comercials de 28 països diferents. Per un altre, la fidelitat mostrada pels expositors estrangers, amb un 60 % d'empreses que van tornar a confiar en la marca i van repetir la seva participació. Positiva també, i imprescindible en aquests moments, ha estat la presència de pràcticament totes les associacions sectorials, que han recolzat sense fissures a les empreses del sector, a les quals vénen acompanyant des dels inicis de la crisi. Associacions, entre les quals figuren les incloses en la Federació de Gremis de la Construcció i les pertanyents a Confalq, a més d'Ipaf, Anagrual, Aexar, Seopan i Anmopyc.

A subratllar també l'elevat nivell tecnològic de la maquinària, equips i sistemes presentats en tots els subsectores que componen Smopyc, una fira reconeguda internacionalment pel protagonisme de les seves innovacions tècniques, sempre orientades a proporcionar major rendiment i productivitat dels equips, estalvi de costos, beneficis mediambientals i seguretat laboral.

Talli de cinta protocol·lari per part de les autoritats durant la inauguració de la fira

Talli de cinta protocol·lari per part de les autoritats durant la inauguració de la fira.

Encara que potser el major mèrit de Smopyc 2014 ha estat “el valor de ser una fira viva en un moment en el qual l'obra pública s'ha reduït de manera dràstica”, com va ser assenyalat per les autoritats assistents el mateix dia de la inauguració.

La internacionalització és la clau

Les empreses que han sobreviscut ho han fet gràcies a la seva capacitat de reacció i d'adaptació al difícil entorn, enfocant la seva estratègia en l'exportació, com a única sortida per créixer o sobreviure. Aquest esforç ha de mantenir-se en el temps, ja que l'exportació suposa actualment al voltant del 80% de la facturació de les empreses espanyoles del sector de Maquinària d'Obra Pública i Construcció, i es preveu que aquest percentatge es mantindrà similar en els propers anys. Per això, mirant sempre cap a l'exterior, Smopyc ha apostat en aquesta edició, qualificada com de “transició" cap al mercat mundial, per acompanyar i recolzar a les empreses en els seus processos d'internacionalització i obertura de nous mercats.

A través de l'organització de missions comercials, de la mà de l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària de Construcció, Obres Públiques i Mineria (Anmopyc), la fira ha servit a les empreses per reconèixer les seves pròpies fortaleses i provar la seva capacitat d'internacionalització, establint llaços comercials amb països estrangers in situ, en la pròpia fira. En les missions inverses de Smopyc 2014 van participar representants de Mèxic, Xile, Colòmbia, Perú, Panamà, Uruguai, Guatemala, Aràbia Saudita, Qatar, Unió dels Emirats Àrabs, Líban, Jordània, Oman, Equador, Indonèsia, Rússia, Bielorússia, Kuwait, Sudan, Sud-àfrica, Paraguai, Costa Rica, Bolívia, Vietnam, Nigèria, Tanzània, Namíbia i Etiòpia.

Reunions d'experts i associacions en les activitats paral·leles

Una de les novetats d'aquesta edició de Smopyc, que es va celebrar conjuntament amb la sisena edició de Logis, va anar la I Trobada Pilot Construcció i Logística, organitzat per l'Institut Aragonés de Foment i Fira de Saragossa. Durant la jornada, experts de tots dos sectors es van reunir en diferents taules rodones per analitzar la realitat de la construcció, la logística i el transport i intercanviar reflexions i coneixements des de les seves diferents mirades. Els temes tractats en aquestes taules rodones van ser: ‘Perspectiva del sector: conjuntura econòmica a mitjà i llarg termini’, ‘Perspectives i oportunitats internacionals del sector de la construcció’, ‘Reflexions sobre la situació actual en el sector de la construcció de les obres públiques i les infraestructures’ i ‘Perspectives del sector: valoració actual i futur de la logística’.

Smopyc 2014 va comptar amb una superfície expositiva de 55.000 m2

Smopyc 2014 va comptar amb una superfície expositiva de 55.000 m2.

Per la seva banda, les diferents associacions sectorials van programar fins a 29 activitats paral·leles en el marc del Saló, que va tornar a convertir-se en punt de trobada i espai de debat i reflexió per als principals actors del sector. Així, el primer dia de la fira es va reunir la junta directiva de Confalq i es va realitzar una sessió informativa sobre l'acreditació d'empreses de lloguer. El segon dia va tenir lloc la reunió de la junta directiva d'Aseamac i la trobada d'alquiladores generalistes, la reunió del comitè tècnic d'Anmopyc, la reunió de directors de maquinària d'empreses, Seopan, i la reunió de la junta directiva d'Anapat. El tercer dia de fira es va reunir el comitè tècnic d'Anefhop i van tenir lloc les reunions d'Anefar, Aexar, el comitè de formació d'Anapat i la trobada d'empresaris de tall i perforació Aedt. Anapat, a més, va organitzar una jornada en la qual es van abordar diferents temes d'interès pels alquiladores, especialment els concernents a la seguretat en ús de les plataformes elevadores i diferents aspectes normatius, com a obligacions i responsabilitats de l'alquilador. Aquest mateix dia l'Associació Ibèrica de Tecnologia sense Rasa IbSTT va organitzar la seva jornada ‘Solucionis amb Tecnologia sense rasa’.

Finalment, i durant la quarta jornada del Saló es va reunir la junta directiva de Fanagrumac, (Agrupació Nacional d'Associacions d'Alquiladores i Instal·ladors de Grues-Torre i Maquinària per a la Construcció), es va presentar la Fercd, (Federació Espanyola de Residus de Construcció i Demolició) i Gerd (Associació Espanyola de Gestors de Residus de Construcció i Demolició) i es van dur a terme les trobades d'Aexar (Associacions d'Excavadors) i dels Empresaris de Demolició, Aeded (Associació Espanyola d'Empresaris de Demolició).

Altres activitats desenvolupades van ser la reunió d'empresaris d'Aigua a Pressió, Aetac; la reunió de l'Associació de Fabricants d'Àrids d'Aragó, AFA; la reunió de Fabricants de Formigó Preparat, Anefhop; i la reunió de la junta directiva d'Asefma.

Missions inverses organitzades per Anmopyc en la fira Smopyc 2014

Missions inverses organitzades per Anmopyc en la fira Smopyc 2014.

Les xifres de Smopyc 2014

Amb una superfície expositiva de 55.000 m2, Smopyc 2014 va acollir els stands de 720 expositors procedents de 28 països. La fira se sectorizó en 5 pavellons que van exhibir les últimes innovacions en màquines i equips auxiliars per a la construcció, elevació i manutenció, vehicles industrials i de transport, àrids i formigó, així com aquelles infraestructures per treballar moviments de terra i carreteres, compactació i perforació i components, recanvis accessoris i serveis. El 41,5% de les empreses participants va ser de procedència espanyola i la resta, el 58,5%, estrangera. Les empreses vingudes d'Itàlia, amb un 18,38%, i Alemanya, amb un 10,31%, van ser les de major presència, seguides de les procedents de Regne Unit (5,60%), França (3,58%), Holanda i Estats Units, tots dos països amb un 3,36%. A més va haver-hi expositors d'Àustria, Bèlgica, Holanda, Irlanda, Eslovènia, Luxemburg, Portugal, República Txeca, Finlàndia, Suècia, Dinamarca, Turquia o Ucraïna; així com d'Austràlia, Canadà, Xina, Japó, Corea del Sud, Índia, Taiwan i Nova Zelanda.

Smopyc 2014 va tornar a suposar un aparador per conèixer les últimes novetats en maquinària
Smopyc 2014 va tornar a suposar un aparador per conèixer les últimes novetats en maquinària.

Propera cita a Saragossa: Smopyc 2017

Mirant cap al futur i amb la convicció que el pitjor de la travessia ja ha passat, l'Organització de Smopyc treballarà ininterrompudament durant els propers tres anys. L'objectiu és aconseguir que en la propera edició de 2017 es produeixi el merescut creixement d'una fira que porta més de 35 anys al peu del canó i d'un sector que per fi comença a donar símptomes de recuperació. Smopyc no baixarà la guàrdia i dirigirà tots els seus esforços a la projecció mundial del certamen, participant en tots els fòrums internacionals, establint sinergies i col·laboracions i redefinint estratègies per col·locar-se de nou en el lloc que li correspon: entre les primeres fires especialitzades del món en el sector de la maquinària d'obra pública i construcció.

Empreses o entitats relacionades

SMOPYC - Feria de Zaragoza

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    09/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis