Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cohidrex consolida su presencia en España y potencia su salida al exterior
Des de fa un any compta amb un departament d'exportació per afavorir la seva internacionalització

Cohidrex consolida la seva presència a Espanya i potencia la seva sortida a l'exterior

David Muñoz21/04/2014

Cohidrex atresora una llarga experiència en el subministrament de recanvis, accessoris i implementos per a maquinària d'obres públiques, construcció i mineria. El seu director general, Alfonso Domínguez Fernández, repassa en aquest article les últimes mesures que ha pres la companyia en matèria de diversificació de gamma de producte, internacionalització i potenciació de la xarxa comercial, tant a nivell presencial com en i-commerce.

Després de comercialitzar amb èxit des de fa anys les cadenes de goma i metàl·liques així com els components de rodatge sota la marca pròpia Trabber, Cohidrex va prendre la decisió en 2011 d'obrir també una línia pròpia de material de desgast (dents, portadientes, proteccions, cassons, etc.) sota la marca Trasteel. “Ha estat una aposta arriscada però ferma”, assegura Alfonso Domínguez, director general de Cohidrex. De fet, aquesta estratègia ha tingut continuïtat en altres dues gammes de producte que la companyia comercialitza ja igualment sota les seves pròpies marques: lubrificants (Tralube) i fulles quitanieves (Trasnow).

Alfonso Domínguez Fernández, director general de Cohidrex
Alfonso Domínguez Fernández, director general de Cohidrex.

“Hem volgut treballar amb les nostres pròpies marques, triant els millors proveïdors per a aquests productes, sempre sota els mateixos paràmetres de selecció”, afirma Alfonso Domínguez. Entre aquests paràmetres sempre preval la qualitat: “No volem portar el més barat. Si precisament posem la nostra marca a aquests productes perquè es diferenciïn de la resta, no podem permetre'ns una baixa qualitat. El nostre objectiu és que aquest producte sigui el més competitiu possible”, confirma el màxim responsable de la companyia.

Per a la selecció d'aquests proveïdors, el personal de Cohidrex ha viatjat intensament durant els últims anys, sobretot a Xina i Corea, amb la intenció de poder veure in situ els processos productius dels candidats. A més, treballa amb laboratoris externs per poder certificar la qualitat exigida a tots i cadascun dels seus productes. “La selecció dels proveïdors l'estem fent d'una manera molt personal, trepitjant les fàbriques, veient els processos”, certifica Alfonso Domínguez.

Malgrat tenir tan sols tres anys de vida i d'haver nascut en plena crisi del sector de l'obra pública, la marca Trasteel de material de desgast està tenint una evolució molt positiva. En el cas de Trabber, amb una major trajectòria al mercat, aquesta marca s'ha convertit en una de les principals referències per als professionals que han de substituir les cadenes de goma o metàl·liques, o algun component del sistema de rodatge de les seves màquines.

Internacionalització

“Els nostres objectius actualment són consolidar-nos a Espanya i Portugal i créixer en matèria d'internacionalització”, resumeix Alfonso Domínguez. Per aconseguir aquesta segona meta Cohidrex va crear fa un any un departament d'exportació, amb una persona dedicada exclusivament a potenciar la sortida a l'exterior. El balanç d'aquesta iniciativa és “molt positiva”, aconseguint ja importants operacions en països com Suècia, Itàlia, França o Regne Unit, entre molts altres. Un dels reptes actuals de la companyia és expandir-se encara més a Sud-amèrica (ja ha fet operacions a Xile o Bolívia, per exemple) i per a això el proper estiu emprendrà una gira per diferents països llatinoamericans per tancar acords amb nous clients i col·laboradors, molts d'ells contactes que es van fer durant la passada Bauma (Munic) on Cohidrex va comptar amb un stand propi per primera vegada.

Aquesta sortida a l'exterior no suposa, com confirma Alfonso Domínguez, descurar el mercat espanyol. És més, Cohidrex al llarg dels últims mesos ha pres una sèrie d'iniciatives, com la contractació de nou personal, per potenciar i expandir la seva xarxa de vendes a Espanya. A través d'una ferma xarxa de distribuïdors, de revendedores (sense exclusivitat) i de l'especial atenció que tradicionalment ha fixat en clients destacats, com els alquiladores de maquinària, la companyia espera seguir consolidant-se al mercat espanyol dels recanvis, implementos i accessoris.

En aquest sentit també és interessant destacar una de les seves últimes iniciatives, la qual ve recolzada per un notable èxit. Cohidrex ha obert la via de l'i-commerce a través de la seva pàgina web i en amb prou feines un any de vida aquest canal ja genera el 20% de la facturació de l'empresa. “El rendiment de la nostra tenda online està sent fantàstic. Ho està emprant sobretot el client espanyol però ja tenim també operacions, per aquest canal, de clients a França i Portugal”, afirma Alfonso Domínguez.

Stand de Cohidrex en Smopyc 2014
Stand de Cohidrex en Smopyc 2014.

Un catàleg en expansió

Al marge de les seves pròpies marques, Cohidrex compta amb la distribució d'importants signatures internacionals. Entre moltes altres, porta la representació, des de fa 12 anys, de Black Cat Blades, una de les principals referències al món del material de desgast, la qual es complementa perfectament amb Trasteel.

A dia d'avui, Cohidrex compta amb prop de 40.000 referències creades i unes 20.000 vives, per a lliurament immediat al client. Totes elles es troben en el magatzem principal de la companyia a Càceres, el qual es va a veure expandit pròximament amb 600 m2 addicionals de superfície.

Perspectives sectorials positives

Alfonso Domínguez és dels professionals que pensa que el pitjor de la crisi ha passat, que el mercat ja va tocar fons. “Al llarg dels últims anys ha sortit molta maquinària del nostre país, sobretot a través de les subhastes. Per tant, per poc que es reactivin les licitacions i les contractacions, es van a necessitar nous equips. De fet, ja es percep una mica més de moviment al mercat i una màquina que arrenca al matí, evidentment necessitarà un recanvi aquesta tarda, l'endemà o unes setmanes més tard. Els proveïdors de recanvis ‘anem muntats damunt de la màquina’ i es pot dir que anem a la mateixa velocitat que va ella. Per tant, si efectivament hi ha obra, nosaltres també apreciarem aquesta millorança”.

Empreses o entitats relacionades

Cohidrex, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    09/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis