Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aecoc analiza las tendencias del mercado en el Congreso de Ferretería y Bricolaje
Només un 12% de les pimes manté un perfil actiu a les xarxes socials

Aecoc analitza les tendències del mercat al Congrés de Ferreteria i Bricolatge

Ruth Roig Rocher30/12/2013

L'Associació Aecoc engega un ambiciós pla de capacitació digital de les pimes per millorar la seva eficiència en el nou entorn digital i per exposar els seus projectes va citar als mitjans de comunicació en el madrileny Passeig de la Castellana. Un dels seus objectius serà crear nous serveis per a les pimes que faciliten la comunicació i els processos comercials entre empreses. ra això ha volgut proporcionar una jornada d'explicació dels seus projectes de portes tancades als mitjans de comunicació, en el madrileny Passeig de la Castellana. Un dels seus objectius serà crear nous serveis per a les pimes que faciliten la comunicació i els processos comercials entre empreses. De la mateixa manera, Aecoc va desvetllar la data del seu proper congrés que tindrà lloc el 5 de febrer a Madrid i comptarà amb un ponent d'honor, Amazon.

D'esquerra a dreta: José Insulsa, responsable del sector de ferreteria i bricolatge d'Aecoc i Diego Martín Ordoño, director d'Operacions de Bricor...

D'esquerra a dreta: José Insulsa, responsable del sector de ferreteria i bricolatge d'Aecoc i Diego Martín Ordoño, director d'Operacions de Bricor.

Aecoc va reunir als mitjans de comunicació a Madrid per apropar-los els propòsits que pretenen dur a terme al seu Congrés anual. Diego Martín Ordoño, el director d'Operacions de Bricor al costat de José Insulsa, el responsable del sector de ferreteria i bricolatge d'Aecoc, van anar els encarregats d'oferir un ‘congrés previ al congrés’, en un ambient proper i íntim han revelat que al Congrés d'Aecoc 2014, s'analitzaran les noves tendències del mercat, el futur de les relacions comercials B2B davant el nou consumidor i els casos d'èxit en la distribució.

Tots dos ponents van mostrar el seu especial interès per les pimes donant prioritat al mercat per Internet. “El client té el cap en l'on line” ha afirmat Martín Ordoño. No resulta principalment atrayente la venda online de cargols ni claus, però Aecoc es proposa canviar la visió que té el client de la ferreteria tradicional i convertir-ho en un producte atractiu i accessible en la seva venda per internet. “Cal apropar el producte al client, generant-li la necessitat de compra per internet” va exposar José Insulsa.

Amb més de 200 persones al Congrés 2014

Aecoc, l'Associació d'empreses de Gran Consum que reuneix a més de 25.000 companyies d'Espanya, celebra el seu Congrés anual de Ferreteria i Bricolatge el 5 de febrer a Madrid. En un intent de respondre més i millor als seus professionals, el punt de trobada de referència del sector redueix el format a una jornada, en la qual es donaran cita 200 responsables de destacades companyies.

Amb un increment en l'últim trimestre d'un 3% de les vendes i després de 4 anys de caigudes de prop del 36% —un descens agreujat per l'última pujada d'IVA en 2012—el consum en el sector de ferreteria i bricolatge comença a recuperar-se.

José Insulsa durant la seva exposició

José Insulsa durant la seva exposició.

Per això, el Congrés Aecoc de Ferreteria i Bricolatge aborda les principals estratègies i perspectives de creixement en 2014, de la mà de destacats professionals del sector com César Navarro, director general de Cintacor; Alberto García-Falgas, director general de Compo; Detlev Biehl, director producte herramenta de Robert Bosch i Daniel Toka, director central de compres d'Aki. Així mateix, Ken Hugues, consumer & shopper behaviouralist director de Glacier Consulting, analitza les claus per capitalitzar la irracionalitat del consumidor. El factor de creativitat per diferenciar-se de la competència i reinventar-se a un mateix, centra un altre dels blocs del Congrés d'aquest any, de la mà de Pep Torres, inventor, creatiu i CEO de Stereonoise.

Parar esment als líders aporta sempre nous coneixements i aprenentatges d'interès. Per això, destacats distribuïdors europeus apropen als assistents les claus per internacionalitzar el seu negoci i millorar les seves relacions comercials B2B per respondre millora a un nou model de consumidor. Amb aquesta fi, participa al programa del Congrés companyies com Bricor. Tot això, en un punt de trobada marcada per la col·laboració i l'aprenentatge de bones pràctiques que aportin eficiència al sector.

Les pimes i el nou entorn digital

L'entorn digital ha afavorit el ràpid desenvolupament de nous canals de venda; una temàtica que, el punt de trobada d'Aecoc, analitza al seu programa gràcies a la participació d'Amazon.

I és que l'entorn digital obre tot un marc de noves oportunitats en el qual les empreses tenen encara un llarg camí per recórrer. Així ho confirma l'estudi realitzat per ISDI (Institut Superior per al Desenvolupament d'Internet) que analitza el posicionament de les pimes del gran consum en aquest mitjà. Concretament, el 87% de les empreses de la mostra té presència a la xarxa, no obstant això, la funcionalitat que ofereixen les pàgines és bastant pobra.

De la mostra analitzada el 90% de les empreses no disposa de tenda online, mentre que el 46% només ofereix informació corporativa. Per això, l'estudi proposa una sèrie d'accions a tots els nivells per millorar la presència online de les empreses i adaptar-les a la nova realitat comercial.

És alarmant la baixa activitat de les empreses en xarxes socials, només el 12% manté el seu perfil actiu-, així com l'adaptabilitat als dispositius mòbils —només el 6%—.
Davant tal situació, Aecoc posa a la disposició de la petita i mitja empresa una sèrie de serveis i formació que els ajudin a afrontar la situació en el nou entorn digital. El 85% de les empreses associades a Aecoc són pimes, per la qual cosa l'organització centra els seus esforços a oferir a aquestes companyies serveis especialment adaptats a les seves necessitats que els ajudin a automatitzar els seus processos comercials i a eliminar costos innecessaris.

Davant un nou paradigma comercial, Aecoc ha engegat un pla de capacitació digital de les pimes per millorar la seva presència en l'entorn 3.0 i així aconseguir nous mercats i potenciar la multicanalidad. Vendre més i comunicar millor seran factors claus en el nou escenari comercial. A aquest efecte, es va engegar en el 2012 el servei escan que permet als consumidors obtenir informació sobre un producte mitjançant l'escanejo del codi de barres utilitzant l'aplicació Bidi.

 

Comitè Aecoc de Ferreteria Bricolatge

Durant el 2013 el Comitè de Ferreteria i Bricolatge d'Aecoc ha va continuar amb la seva missió de contribuir a fer més eficients les relacions entre fabricants i distribuïdors del sector, aportant major valor al consumidor a través de la identificació d'oportunitats de millora al llarg de la cadena de valor. Per això, va reactivar el Grup de Treball EDI sectorial, amb més de 500 empreses del sector de ferreteria i bricolatge que ja utilitzen el sistema d'intercanvi electrònic de documents. D'aquesta manera, es confirma que l'ús de la facturació electrònica segueix creixent.

José Insulsa va explicar que &quote;Amazon no ve a llevar-li el negoci a ningú, sinó a obrir negocis&quote;

José Insulsa va explicar que "Amazon no ve a llevar-li el negoci a ningú, sinó a obrir negocis".

Durant aquest any es van incorporar dues noves empreses al Comitè, Bigmat com a representant de la distribució de subministrament industrial i Roca, com a empresa fabricadora d'equips de bany i sanitaris. D'aquesta manera, amb 25 empreses de referència del sector, el Comitè Aecoc de Ferreteria i Bricolatge es consolida com a plataforma clau per a l'intercanvi d'opinions i creixement del sector.

Així mateix, es va impulsar la Classificació Estandarditzada de Productes, que continua amb l'aplicació i ús d'aquesta eina per part d'un nombre creixent de fabricants i distribuïdors que utilitzen la nomenclatura com a llenguatge comú.

Finalment, el seminari internacional de Ferreteria i Bricolatge es va celebrar en Ámsterdam i amb interessants aprenentatges sobre el mercat holandès; un país en què aquest mercat està altament desenvolupat. Amb més de 1200 empreses del sector associades, Aecoc treballa per apropar a les companyies coneixement i serveis que els permetin competir amb èxit en la nova economia. Per això, durant el 2014 el Comitè preveu incorporar noves empreses i seguir treballant per a la implantació dels estàndards EDI i aecocmedia, a més de desenvolupar iniciatives sectorials per millorar el coneixement sobre el consumidor i incentivar el mercat.

 

Tots dos ponents van mostrar una actitud molt positiva pel futur

Tots dos ponents van mostrar una actitud molt positiva pel futur.

Entre els serveis més destacats que Aecoc posa a la disposició dels seus associats, està el servei d'atenció al soci que ofereix a les companyies assessoria telefònica tant per donar-se d'alta com per a consultes. Així mateix, des de fa temps l'Associació treballa en la implantació del connector XML-EDI com a solució senzilla i econòmica que els permet a les empreses intercanviar documents i realitzar transaccions comercials de forma electrònica i estàndard. El servei explica ja amb 6.000 usuaris i resulta especialment beneficiós per a les petites empreses.

Finalment, la formació apropa als professionals els nous desenvolupaments tecnològics i pràctiques de gestió per guanyar en eficiència i competitivitat. En aquesta línia, Aecoc imparteix formació específica per ajudar a les petites empreses per potenciar les pràctiques comercials i orientar a les companyies al mercat actual.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis