Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aecoc y el Ministerio de Fomento firman un plan de colaboración para impulsar el transporte ferroviario de mercancías en el gran consumo

Aecoc i el Ministeri de Foment signen un pla de col·laboració per impulsar el transport ferroviari de mercaderies en el gran consum

14/11/2013

14 de novembre de 2013

La ministra de Foment, Ana Pastor, i el director general d'Aecoc, José Mª Bonmatí...
La ministra de Foment, Ana Pastor, i el director general d'Aecoc, José Mª Bonmatí, van signar ahir un acord de col·laboració destinat a incrementar l'ús d'aquesta manera de transport entre les empreses del gran consum.

La ministra de Foment, Ana Pastor, i el director general de Aecoc (Associació d'empreses del Gran Consum), José Mª Bonmatí, van signar ahir un acord de col·laboració destinat a incrementar l'ús d'aquest manera de transport entre les empreses del gran consum. L'objectiu fonamental de la iniciativa és engegar un “Pla sectorial de Transport Intermodal” per el sector que permeti maximitzar l'eficiència de les cadenes logístiques, millorar la sostenibilitat del transport i, sobretot, potenciar la competitivitat de les empreses del gran consum.

I és que, al nostre país tan sols el 2,4% del total de mercaderies transportades es mou per ferrocarril, enfront del 17? europea o el 22% a Alemanya. Una realitat que, en opinió d'Aecoc, constitueix és un llast per a la millora competitiva de les nostres companyies.

Per això, l'Associació, que reuneix a més de 25.000 empreses del gran consum que en el seu conjunt suposen el 20% del PIB nacional, treballarà, mà a mà amb el Ministeri de Foment, en el disseny d'un pla que permeti incrementar la utilització de el ferrocarril en el sector que mou major volum de mercaderies.

En opinió d'Aecoc perquè el transport intermodal (carretera-ferrocarril) pugui guanyar quota de mercat és necessari treballar en tres eixos principals:

  • Millorar els costos, per fer viables i competitius corredors que actualment no ho són.
  • Configurar una oferta amb un nivell de servei adequat en termes de  fiabilitat, freqüència, compliment horaris…
  • I aglutinar la demanda entre empreses, ja que en el sector de gran  consum hi ha molt poques companyies amb un volum de càrrega suficient  per construir una demanda que permeti comptar amb una oferta  competitiva i estable. Per això, és imprescindible poder articular una  demanda amb la massa crítica suficient.

El Pla Sectorial de Transport Intermodal identificarà i prioritzarà les mesures, tant relacionades amb les estructures ferroviàries com amb les fórmules de gestió logística que siguin convenients per potenciar la presència del ferrocarril en el transport de mercaderies de gran consum.

Potenciar d'intermodalidad amb ferrocarril és una de les prioritats del pla estratègic per a la ‘Eficiència Logística’ a Espanya impulsada pel Ministeri de Foment i la realització d'aquest pla per al sector gran consum s'enquadra en aquest objectiu.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis