Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a España necesita evaluar medidas en el transporte que permitan mejorar la competitividad
Estudi de l'impacte de les 44 tn a Espanya

Espanya necessita avaluar mesures en el transport que permetin millorar la competitivitat

Redacció Interempresas24/10/2013

Segons un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) encarregat per Aecoc, l'augment de les capacitats a 44 tones permetria reduir els costos del transport en un 11,5%. A més, els estalvis benvolguts de la seva introducció oscil·len entre els 278 i els 358 milions d'euros anuals.

La capacitat de càrrega dels vehicles de transport és un factor clau dels costos d'aquest tipus d'operacions. Per això, Aecoc ha encarregat un estudi a la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) en què es calcula l'impacte que, per a la nostra economia, tindria l'aprovació a Espanya de les 44 tones; així com la reducció de les emissions d'efecte hivernacle, el potencial d'ús i l'impacte en el desgast de les infraestructures.

L'augment de les capacitats a 44 tones permetria reduir els costos del transport en un 11,5%
L'augment de les capacitats a 44 tones permetria reduir els costos del transport en un 11,5%.

D'acord amb les conclusions de l'estudi, l'aprovació d'aquesta capacitat de càrrega augmentaria significativament la productivitat de carregadors i transportistes, aportant importants estalvis econòmics. Concretament, el treball indica que la mesura permet reduir en un 11,5% els costos econòmics per tona i quilòmetre transportat, la qual cosa porta a quantificar els estalvis globals estimats entre els 278 i els 358 milions d'euros a l'any.

Aquesta millora de productivitat de les 44 tones només pot aconseguir-se sobre la base de vehicles amb tractoras de 2 eixos, que constitueixen el 99% del parc actual. Exigir l'ús de 3 eixos en la tractora disminueix completament el valor de les 44 t, tant en productivitat com en extensió d'ús, ja que obligaria a significatives inversions per a canvi del parc actual.

A l'hora de quantificar aquests estalvis l'estudi de la UPC ha descomptat la despesa addicional que una mesura com aquesta suposaria en termes de manteniment d'infraestructura, un increment que l'estudi calcula per sota dels 21 i 37 milions d'euros a l'any.

D'igual manera, l'estudi indica que la disminució de trànsit de vehicles pesats redueix les emissions de gasos d'efecte hivernacle en major proporció que l'augment d'emissions derivades pel major pes dels vehicles de 44 tones. De fet, l'informe elaborat precisa que la reducció d'emissions d'aquest tipus oscil·laria entre les 105.249 i les 129.000 tones per any.

Quota d'utilització

Augmentar en quatre tones la capacitat dels vehicles no suposa que totes les operacions es realitzin amb vehicles d'aquesta capacitat ni, per tant, un augment de l'oferta de transport en un 16%, ja que aquesta mesura només té sentit en les operacions que actualment es realitzen amb un nivell d'ocupació d'entre el 90% i el 100%.

A més cal considerar que no tots aquests vehicles podran aprofitar la possibilitat de comptar amb una càrrega addicional, ja que estaran condicionats per motius com la limitació d'espai físic (superfície o volum), limitacions tècniques de tractoras o semirremolques, o bé les marcades pel transport internacional als països en els quals les 44 tones no estan admeses. Amb tot això, la quota d'ús de les 44 tones a Espanya estarà entre el 21-26% de les operacions realitzades amb vehicles T2S3 carregats. Això significa entre el 8% i el 10% de les operacions globals amb càrrega de transport de mercaderia amb vehicles pesats.

Els estalvis benvolguts de la introducció de les 44 tones oscil·len entre els 278 i els 358 milions d'euros anuals
Els estalvis benvolguts de la introducció de les 44 tones oscil·len entre els 278 i els 358 milions d'euros anuals.

La introducció de les 44 tones té un impacte en el nombre d'operacions del mercat, que es considera poc significatiu puix que, d'una banda, l'increment de la capacitat de càrrega dels vehicles disminuiria el nombre d'operacions necessàries per transportar la mateixa demanda entre un 1,36% i un 1,7% sobre el total i, per un altre, és un mesura generadora de nova activitat de transport ja que en guanyar productivitat, les empreses potenciaran la fabricació en zones on el cost de producció i logístic és menor (+0,1% activitat de transport per cada +1% de productivitat del mitjà de transport).

Diferències entre països

El transport de mercaderies amb vehicles amb una massa de 44 tones osuperiores estan permesos amb caràcter general en nombrosos països de la UE mitjançant vehicles de cinc eixos (tractoras de dos eixos i semirremolques de tres eixos – T2S3) i, en altres països, està permès el transport amb vehicles T2S3 amb MMA de 42 tones amb caràcter general. A Espanya, el límit general de massa és de 40 tones, la qual cosa ens situa per darrere d'altres nacions europees en termes de productivitat.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis