Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a José Mª Rubio, FEHR: “No más subida de impuestos, no más subidas de IVA que debilitan el consumo”

José Mª Rubio, FEHR: “No més pujada d'impostos, no més pujades d'IVA que afebleixen el consum”

26/09/2013

26 de setembre de 2013

“No més pujada d'impostos, no més pujades d'IVA que afebleixen el consum”. Així de contundent es mostrava el president de la Federació Espanyola d'Hostaleria (FEHR), José Mª Rubio, en l'acte d'inauguració de el Congrés Horeca d'Aecoc que, des d'ahir, reuneix a Madrid a més de 400 professionals d'aquest sector.

Rubio destacava que el sector de l'hostaleria és dels quals tradicionalment entra tarda en crisi però també triga més a sortir d'ella. Per aquesta raó és previsible, en la seva opinió, que 2014 encara sigui un any amb dades negatives. Una mica més optimista es mostrava el president d'Aecoc, Francisco Javier Camp, per qui en aquest moment hauríem d'estar tocant fons. D'acord amb la seva anàlisi, l'evolució del sector Horeca (hostaleria i restauració) segueix un curs bastant similar a l'evolució del PIB i, per això, com la previsió és que el PIB augmenti el sector també hauria de començar a remuntar. Tot això, va puntualitzar, sempre que no hi hagi un nou augment de l'IVA o una reclassificació dels tipus. I és que, segons va afirmar, l'augment introduït al setembre de 2012 va ser devastador per al sector tal com ho demostra el fet que octubre va ser el pitjor mes amb una queia del 9,7%.

Per això, Aecoc ha elaborat un estudi que analitza l'impacte que tindria una nova pujada impositiva d'acord amb les opinions dels consumidors. Les conclusions són clares: la majoria es mostren convençuts que tindria els següents impactes:

  • Disminuiria el consum en hostaleria
  • Es tancarien més establiments
  • Es perdrien llocs de treball
  • Es farien més botellones
  • Es compraria més a venedors il·legals (lateros).

Noves fórmules per a un nou escenari

La sessió d'ahir va comptar amb la participació del professor del IESE, José Luis Nueno, qui va insistir en la necessitat que el sector té d'innovar si no vol quedar-se estancat. Nueno va indicar que resulta si més no curiós que el 36% dels empresaris afirmi que no té previst fer res en cas que la situació actual persisteixi, especialment tenint en compte que el consumidor sí està canviant els seus hàbits com a conseqüència de la crisi econòmica.

A més, el sector ha de prendre consciència dels canvis socials que el nostre país està experimentant, amb un col·lectiu de joves, d'entre 16 i 24 anys, que passen entre 22 i 23 hores setmanals davant de l'ordinador i que, per tant, socialitzen molt menys que generacions anteriors. No obstant això, segons les dades aportades pel professor Nueno, el 56% dels consumidors espanyols afirma que tornarà a consumir més fos de la llar quan la seva situació econòmica millori.

El Congrés Horeca d'Aecoc, que se celebra en el Palau Municipal de Congressos, continua avui amb les intervencions de Marcos de Cinquè, president de Coca-cola Iberia, que analitzarà el valor dels fabricants en l'hostaleria. Així mateix, també participaran destacades figures del sector com Jaime Aguilera, president d'Unilever Espanya; María Carceller, consellera delegada de Grup Genoll; Pedro Fontana, president executiu d'Àrees i Newton Freire, director general de Diageo per a Espanya i Portugal.

El Punt de Trobada analitza avui les tendències mundials en restauració de la mà d'Arjan de Boer, Fundador de Shoot my foot i David Butress, CEO de Just Eat. Així mateix, participaran en la jornada, José Miguel Herrero, sotsdirector general d'Estructura de la Cadena Alimentària del Magrama; Pedro de Bernardo, director general d'Havi Logistics; Alberto Fernández, director de SIH; Luis de Torres, director general d'Espanya i Portugal de Sodexo; Fernando González Fondes, Global Head B2C de Buongiorno (NTT Docomo) i cofundador de Pulsayvoy; Marcos Alves, soci fundador i director general de la Forquilla; Diego Coquillat, director de SMRestauring i CEO del Restaurant El Ranxo i Borja Domínguez, fundador de Wagaboo.

Finalment, el xef Ángel León tancarà el Congrés Horeca d'Aecoc amb una ponència que aproparà als assistents les claus de la innovació en la gastronomia i de l'entusiasme més creatiu.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis