Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los hogares españoles encabezan el consumo de productos del mar en Europa
El congrés d'Aecoc analitza la situació del mercat de productes del mar a Espanya

Les llars espanyoles encapçalen el consum de productes del mar a Europa

Redacció Interempresas18/06/2013
L'Associació Espanyola de Codificació Comercial (AECOC) va organitzar el congrés 'Productes del Mar', inaugurat per la Conselleira do Mitjà Rural i do Mar de la Xunta de Galícia, Rosa Quintana. L'esdeveniment va reunir a 150 professionals de les principals companyies dedicades a la producció i comercialització d'aquest tipus de productes, a la ciutat gallega de Baiona. Durant el Congrés tant assistents com a ponents van analitzar conjuntament l'evolució del sector en l'últim any i van plantejar noves estratègies de col·laboració enfocades cap al creixement del mercat.

El mercat de productes del mar a Espanya manté una demanda estable, tal com confirmen les dades aportades per Pere Vives, director 'food service' de Kantar Worldpanel, en el marc del Congrés Aecoc de Productes del Mar. Segons aquestes dades,  7 de cada 10 euros dels quals es dediquen a la compra de peix són per a peix fresc, si ben només es consumeixen 2,4 vegades de les 14 oportunitats entre menjars i sopars, durant la setmana. Malgrat les oportunitats de creixement, les llars espanyoles encapçalen la mitjana europea amb 43 kg de productes del mar consumits a l'any enfront dels 18 kg de mitjana europea.

Imagen

Segons l'estudi Aecoc 'Shopper View' sobre els hàbits de consum de productes del mar, que va presentar en primícia Àngels Segura, responsable de l'àrea de Productes del Mar d'Aecoc, el 61,7% dels enquestats afirma que compra habitualment aquests productes en el supermercat. Preval així mateix, la confiança del consumidor en el servei en el mostrador, ja que un 61,2% afirma que se sent més satisfet quan és atès per una persona que coneix els productes frescos.

El gràfic mostra d'Aecoc mostra els hàbits de consum de productes del mar
El gràfic mostra d'Aecoc mostra els hàbits de consum de productes del mar.
Adaptar les estratègies a la situació actual és un altre dels eixos d'anàlisis que es van abordar al congrés. José González, responsable de R+D de Bacallà Giraldo, va explicar com afegir valor apropant-se al consumidor a través de la innovació, la qualitat del producte i la comunicació de les propietats saludables dels productes del mar. La companyia va adaptar la seva estratègia per destacar la qualitat del seu producte, que segueix un procés tradicional de pesca i envasat. No en va, la creativitat gastronòmica és un altre dels aspectes que afegeix valor al producte. Ángel León, xef del restaurant Aponiente, conscient d'això, és un dels cuiners que més ha treballat en la recerca culinària dels productes del mar i en com potenciar el valor del producte final a través de la innovació culinària.
El mercat de productes del mar gaudeix d'un marge de creixement. Bruno Correard, director general de Correardb Consulting, va analitzar els principals fluxos internacionals i les oportunitats de negoci dels mercats exteriors. En aquest sentit, Calvo, amb un 70% de la seva facturació al mercat internacional, va abordar el seu cas d'èxit i com l'adaptació a l'entorn i al consumidor són claus en la venda. Els nous models de comercialització que adapten el punt de venda al nou consumidor van centrar part del programa. Morrisons, tercer distribuïdor a Regne Unit en la venda de productes del mar va proposar un pla de negoci a 3 anys basat a potenciar la frescor i la qualitat dels productes del mar en el mateix punt de venda. Nomenat 'Meat & Fish Retailer' del 2012 en UK, Morrisons té una estratègia que potencia la formació dels professionals de peixateria i la importància de la comunicació en el punt de venda com a clau per generar confiança en el comprador.
La imatge mostra un moment durant el Congrés d'Aecoc
La imatge mostra un moment durant el Congrés d'Aecoc.

Models de venda adaptats al comprador de productes del mar

Tal com s'exposa en l'estudi Aecoc 'Shopper View' és important adaptar les estratègies de venda als diferents compradors o canals de comercialització. Makro, expert en la distribució al canal Horeca aposta per desenvolupar la categoria dels ultra-frescs en la restauració i adaptar la distribució dels productes del mar als establiments d'hostaleria i restauració, que precisen d'altres necessitats diferents a les del consumidor. Així mateix, segons els consumidors, es valora el tracte personal i l'assessorament al moment de la compra de productes del mar. També destaca en la compra tradicional la frescor i varietat de producte, així com la major rotació. Tot això són aspectes que Eroski ha tingut en compte per plantejar la seva nova peixateria, la innovació i la sostenibilitat són factors cada vegada més importants en la decisió del consumidor.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Codificación Comercial

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    02/10/2024

  • Newsletter Ferretería

    25/09/2024

Enllaços destacats

Taiwan External Trade Development Council TAITRA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis