Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a José Peirats, responsable de Marketing de Mitsubishi Materials España
“El mercat demanda un tipus de treball que no pot oferir-nos el nostre actual sistema educatiu”

Entrevista a José Peirats, responsable de Màrqueting de Mitsubishi Materials Espanya

Redacció Interempresas23/10/2012
Falten professionals qualificats. Quantes vegades hem sentit aquesta queixa en boca de gerents, responsables de personal o petits empresaris que, simplement, demanden joves preparats per treballar amb qualitat? I és que la tònica general és que la formació professional dels joves espanyols té molta teoria i poca pràctica. No existeix un sistema dual eficient que formi, en el sentit estricte de la paraula, en el treball real. Això ha portat a moltes empreses a obrir centres propis de formació per, d'alguna manera, suplir i corregir determinades manques. És el cas del M-VEC, el Mitsubishi València Education Center, del que ens parla José Peirats, responsable de Màrqueting de la companyia.

En què consisteix el projecte del M-VEC?

M-VEC, que significa Mitsubishi València Education Center, es va fundar al setembre de 2008. És un centre tècnic de totes les Mitsubishi Materials europees (Sister Companies) i exerceix dues funcions fonamentals, a nivell intern i  extern.

En l'àmbit intern, realitza la funció de formació de tot el personal, tècnics, venedors, etc. així com test de proves de llançaments de nous productes, comparatives amb la competència, etc.

A nivell extern ens permet oferir als nostres clients la possibilitat de millores en el seu procés de mecanitzat, estudi de peces, solució de problemes tècnics, etc.

A més, suposa una exposició permanent i actualitzada de totes les novetats que Mitsubishi Materials llança al mercat. També realitzem seminaris a clients, jornades de portes obertes a més d'esdeveniments a clients tant a nivell nacional com a nivell europeu. Sempre enfocat a professionals.

M-VEC és un centre tècnic de totes les Mitsubishi Materials a nivell europeu, com explica José Peirats, responsable de Màrqueting de l'empresa...
M-VEC és un centre tècnic de totes les Mitsubishi Materials a nivell europeu, com explica José Peirats, responsable de Màrqueting de l'empresa.

En què consisteix la formació i qui participa?

La formació està principalment dirigida al coneixement dels nostres productes i a l'aplicació d'aquests, estratègies de mecanitzat, etc. Referent a la participació principalment són clients actuals encara que en un futur proper també oferirem la possibilitat a clients potencials.

Quin va ser el motiu principal per engegar aquest centre?

El nostre objectiu era dotar a Europa d'unes instal·lacions tècniques i de formació, al costat del Centre de Producció de tota Europa, que també està situat a Museros, València, i oferir un valor afegit als nostres clients en alguna cosa que no era molt comú entre aquests.<#comment>

El material de formació sempre ho proporciona Mitsubishi?

Sí, tot el material tant a nivell teòric com a pràctic ho proporcionem nosaltres, encara que moltes vegades ve per propostes dels nostres clients.
En M-VEC la formació està principalment dirigida al coneixement dels nostres productes i a l'aplicació d'aquests, estratègies de mecanitzat, etc...
En M-VEC la formació està principalment dirigida al coneixement dels nostres productes i a l'aplicació d'aquests, estratègies de mecanitzat, etc.

En la seva opinió, què li falta al sistema educatiu que han de suplir les empreses?

Actualment hi ha una gran distància entre les empreses i el sistema educatiu. El mercat demanda un tipus de treball que no pot oferir-nos el nostre actual sistema educatiu. Cal analitzar el mercat a mitjà i llarg termini i transmetre al sistema educatiu per on deuen enfocar-se els plans d'estudis, no a l'inrevés.

Un bon sistema seria el dual implantat a Alemanya fa ja molts anys, encara que aquí ja tenim alguna experiència positiva i semblant del Grup Mondragon al País Basc.

Personalment, eliminaria tots els centres de formació que s'han creat en els últims anys per aprofitar els diners de la formació. Considero que són un balafiament de diners sense resultats reals en la societat. En definitiva, crec que és necessària una major i millor connexió entre les empreses i la Universitat.

Existeixen experiències com el M-VEC en altres països?

Sí, dins del grup de Mitsubishi, a Japó i EUA.

Finalment, què aporta el ‘know how’ de Mitsubishi Materials al centre de formació?

És la base de sustento continu i permanent pel M-VEC, la investigació permanent i la inversió de nostra casa matriu en noves eines adaptades a les necessitats del mercat, materials, etc., unit en saber fer del personal fan que aquest centre s'alimenti diàriament per créixer i millorar dia a dia.

Empreses o entitats relacionades

Mitsubishi Materials España, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    04/09/2024

  • Newsletter Ferretería

    31/07/2024

Enllaços destacats

IberfloraTaiwan External Trade Development Council TAITRAEurobrico

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis