Böllhoff, S.A. - Planxadores

Rivclinch

Sistema de clinchado: unió de xapes i perfils sense material

Fotografia de Sistema de clinchado

El clinchado permet unir xapes i perfils per deformació del material en fred. El clinchado realitza la unió de dues xapes o més, segons l'aplicació, tinguin o no tractaments de superfície. Els tractaments de superfície poden ser lacados, pintats, plastificats o metal·litzats. El punt de clinchado es produeix per la interacció d'un punxó i una matriu: el resultat és un punt d'una gran resistència.

Els equips de clinchado Rivclinch uneixen l'acer, l'inox i els aliatges a força de coure, alumini, zinc de forma racional i respectant el medi ambient. Segons l'elecció de l'equip Rivclinch, els punts poden ser rodons o rectangulars: punt rodó per a unions estances sense corts en les xapes a unir i punt rectangular amb tall en la primera xapa per a metalls durs i inoxidables.

Els avantatges de les màquines de clinchado Rivclinch són nombroses, entre les quals destaquen el control no destructiu de la qualitat de la unió, el consum reduït d'energia, que no són necessaris elements d'unió addicionals i que no hi ha adulteració tèrmica de la zona d'unió ni deterioració en el tractament de la superfície.

Així mateix, permeten una molt bona productivitat en sèrie, fan possible intercalar plàstics o adhesius entre les dues peces a unir, no són necessaris treballs previs ni posteriors, els costos de manteniment són reduïts i permeten condicions de treball agradables, ja que no generen gasos ni espurnes. Durant el procés de clinchado Rivclinch, els materials a unir se situen entre un punxó i una matriu. Quan el punxó descendeix, un pisador manté unides les peces. El punxó penetra en el material fins a un topall mecànic. Una vegada que les xapes estan en contacte amb la matriu, el punxó exerceix pressió sobre el material, que flueix lateralment per l'obertura de les parets mòbils de la matriu. La deformació local així realitzada crea un ancoratge mecànic entre les peces. La gamma de màquines manuals de clinchado Rivclinch ha estat creada per adaptar-se a les diferents aplicacions sense efectuar una inversió important. La seva concepció modular permet trobar una solució adaptada a les particularitats de cada aplicació.

A més, com els mateixos jocs d'útils serveixen para gairebé totes les màquines manuals, es poden intercanviar, reduint-se així els costos i la quantitat de peces de desgast en estoc.