Epiroc, S.L.U. - Software per a empreses d'obra pública

Epiroc Tunnel Manager

Programari per a equips de perforació: proveeix dades d'alta resolució sense demora ia baix cost

Fotografia de Programari per a equips de perforació
El programa Tunnel Manager, basat en Windows, és apte per a equips de perforació Atlas Copco Boomer dotats del Rig Control System, RCS, i de la funció Advanced Boom Control, ABC Regular o ABC Total. El programari actualitzat està disponible en tres paquets diferents: Tunnel Manager, Tunnel Manager Pro i Tunnel Manager MWD.

El primer paquet, Tunnel Manager, ofereix funcions bàsiques, com ara generar plans de perforació i seguir els resultats. El segon paquet, Tunnel Manager Pro, conté la funció Measure While Drilling actualitzada, mentre que el paquet més avançat, el Tunnel Manager MWD, també conté la possibilitat d'analitzar les dades recollides. Això significa que l'usuari pot traduir ràpidament les dades sobre perforació en característiques rellevants com ara duresa i fragmentació de la roca.

La tècnica MWD és un mètode segur i útil per a recollir dades de perforació, com a taxa de penetració, força d'avanç, velocitat de rotació, de percussió, pressió d'aigua i flux d'aigua durant la perforació de la barrinada. Abans, les dades havien de ser enviats a consultors o transferits a una eina separada per a la seva anàlisi, però ara, el Tunnel Manager MWD permet a l'usuari analitzar i interpretar les dades directament.

Els resultats són presentats segons els requeriments de l'usuari, que pot triar entre una varietat d'eines gràfiques disponibles. Comparat amb altres mètodes per analitzar les propietats de la roca, el Tunnel Manager MWD proveeix dades d'alta resolució sense demora ia baix cost, perquè les dades són extretes automàticament a intervals regulars. A partir d'aquesta informació es poden modificar els plans d'excavació i reforç de roca per optimitzar la seguretat, la velocitat i l'economia. La informació sobre zones de fractura, flux d'aigua i discontinuïtats de roca també pot resultar valuosa per al manteniment del túnel a llarg termini.