Geobrugg Ibérica, S.A.U. - Altres equips per la construcció i obres públiques

Estructures contra allaus: realitzades amb xarxes de cables

Fotografia de Estructures contra allaus
Les estructures de prevenció de devessalls i neu estan realitzades amb xarxes de cables (Spider Avalanche) i malla de filferro (Tecco Avalanche) d'acer altament resistent. Són un desenvolupament de Geobrugg AG i es basen en les directrius per a les defenses contra allaus a la zona de generació («Richtlinien für donin Lawinenverbau in Anbruchgebieten»), editades pel Departament Federal per al Medi ambient (BAFU) i l'Institut Federal per a Neu i Recerca de Devessalls (SLF).

Els pals es munten sobre plaques de suport que no necessiten ancoratge, reduint-se significativament els costos de perforació i instal·lació. En cada vol d'helicòpter es poden transportar fins a tres pals i tres xarxes principals fins al lloc d'instal·lació. En funció de l'espessor de neu disposem de barreres des de 2 fins a 4,5 m d'altura (Dk 2.0 fins a Dk 4.5).

En contrast amb les defenses contra allaus tradicionals, són amb prou feines visibles tant a l'hivern com a l'estiu gràcies a la seva lleugera estructura de malla de filferro d'acer. Per aquesta raó són indicades especialment com a mesura protectora contra allaus en regions turístiques i zones d'esbarjo.

Avantatges:

- Resistents a l'impacte de roques.

- Amb prou feines visibles.

- També indicades en talusos lliscants de ràpid muntatge.