Disset Odiseo, S.L. - Cubetes de direcció

Cubetos de retenció: per a l'emmagatzematge de barrils, KTC o petits recipients en general

Fotografia de Cubetos de retenció
Els cubetos de retenció són un element indispensable per a qualsevol empresa que emmagatzemi productes perillosos i vulgui complir amb totes les normatives de seguretat que regulen aquest camp d'aplicació. Disset Odiseu ofereix una àmplia gamma de cubetos per a l'emmagatzematge de barrils, KTC o petits recipients en general. Són útils també per exercir petites operacions de tràfec de líquids gràcies a una bona oferta d'accessoris com per exemple suports inclinats per a barrils o KTCs.

És important conèixer la naturalesa de la substància que cal emmagatzemar, ja que en funció de si el líquid en qüestió és inflamable o corrosiu es necessitarà un cubeto metàl·lic (galvanització o pintat) para inflamables o un cubeto fabricat en plàstic polietilè PE d'alta densitat per a corrosius. El PE-HD és un material d'altes prestacions mecàniques i resistent a la corrosió, agents químics i rajos ultraviolats, tot això garantint un llarga vida útil. En el cas dels cubetos metàl·lics, aquests es poden subministrar amb un recobriment interior en PE per poder emmagatzemar líquids corrosius àdhuc tenint el cubeto metàl·lic.

Segons les normatives espanyoles, el volum de retenció o capacitat útil del cubeto ha de ser com a mínim la capacitat del recipient major. En cas d'emmagatzemar dos o més recipients, la capacitat ha de ser la del recipient major o la del 10% del volum total. En aquest últim cas s'ha d'escollir l'opció més desfavorable.

Els cubetos poden subministrar-se amb o sense reixeta galvanitzada o en PE extraïble i en la majoria dels casos disposen d'esquerdes o potes d'una altura de 100 mm sobre el sòl per permetre la fàcil manipulació amb transpaleta, apilador o carretó elevador.

Existeixen també cubetos mòbils consistents en un cubeto amb rodes i tirador integrats que permeten el trasllat dins de la fàbrica d'un o dos barrils o petits recipients.