Fronius España, S.L.U. - Altres equips per a la soldadura

Fronius Contec MD

Carregadors de bateria per a soldadura: la vida útil és entre cinc i quinze vegades més llarga, tant per a la unió d'alumini com la d'acer

Fotografia de Carregadors de bateria per a soldadura

En soldadures automatitzades s'aconsegueix augmentar diverses vegades la vida útil de la torxa en comparació de l'ús d'un tub de contacte convencional. Això és particularment cert en els sistemes que són usats per a unions d'alumini. Usuaris de diferents sectors van manifestar el seu desig de poder beneficiar-se d'aquests avantatges també en la soldadura d'acer. A tot això s'afegeixen altres beneficis com una major estabilitat del procés i disponibilitat del sistema, TCP exacte (Punt centro eina) i un perfecte aspecte del cordó.

El tub de contacte convencional de la torxa de soldadura és una peça de desgast, amb tots els desavantatges que això sol suposar. Durant l'avanç del fil de soldadura, els fils durs van gastant el diàmetre interior cilíndric fins a deixar-ho cònic. En conseqüència, la zona de contacte elèctric entre el tub i l'elèctrode es desplaça de forma incontrolable i tendeix a dirigir-se cap al sentit contrari al de transport. Al cap d'un temps relativament curt és necessari substituir els tubs de contacte, la qual cosa implica també una interrupció del servei. En canvi, en la soldadura d'alumini, els fils tous es desgasten per abrasió i es van aleando en el tub de contacte, provocant llavors el bloqueig del transport. Quan el fil es para a causa d'aquest problema, l'arc pot encendre's fins al tub de contacte i provocar danys en la torxa. Contec MD aconsegueix reduir considerablement aquestes influències i riscos.

El sistema de contacte perfeccionat de Fronius condueix el fil per unes ranures en forma de V que ara tenen una longitud de 12 mm, sota una pressió de contacte definida. Fins i tot després que les semipiezas del Contec comencin a desgastar-se, un moll mecànic assegura que la zona de contacte es mantingui constant proporcionant una transferència de corrent definit. Juntament amb el TCP estable i sense necessitat de cap reajustament, que també té un efecte positiu sobre la qualitat del cordó.

La prolongació de la vida útil enfront dels tubs de contacte convencionals -que en casos específics pot significar fins a 15 vegades- augmenta la productivitat de forma impressionant. Això ocorre cada vegada que un tub de contacte ha de ser canviat, s'interromp el treball, amb els corresponents costos i temps de parada. Quantes menys interrupcions hi ha, major és la disponibilitat de la instal·lació. A més, es redueixen el nombre de productes defectuosos i els retrabajos. El concepte ofereix també un altre avantatge econòmic: Contec MD (MultiDiameter) ha estat concebut per a diàmetres de fil de 0,8 a 1,6 mm. En finalitzar la llarga vida útil, l'usuari tan sol ha de substituir les dues semipiezas. El porta-tubs, el moll de pressió i el distribuïdor o protecció anti-projeccions són reutilitzats. Els Contec MD poden ser utilitzats amb les últimes versions Robacta, Robacta Drive i Robacta Drive CMT amb refrigeració per gas i aigua. Han estat testeados fins a 300 A para la soldadura d'acers de baix aliatge i fins a 200 A para acers inoxidables.