Epiroc, S.L.U. - Equips per la mineria

Epiroc Scooptram ST1030

Carregadora frontal: amb 10 tones mètriques de capacitat

Fotografia de Carregadora frontal
La carregadora frontal Scooptram ST 1030 d'Atles Copco compta amb 10 tones mètriques de capacitat i està indicada per a operacions subterrànies de dimensions mitjanes i grans.

El sistema elèctric està concebut perquè prevalguin els criteris de fiabilitat i simplicitat de manteniment, reduint temps de parada ocasionats per fallades en el sistema elèctric.

El panell d'instruments presenta un sistema integrat d'alarmes i una pantalla de fallades de codis del motor. El sistema avisa també de quan cal canviar els filtres d'aire.

El motor diésel Cummins QSL9 incorpora el sistema d'alta pressió "common rail" per poder complir amb els requisits imposats per l'homologació EPA Tier 3. Es tracta d'un disseny optimitzat resultant en una relació molt favorable entre prestacions i costos el que equival a una elevada productivitat. El motor es beneficia d'un disseny d'excel·lent relació potencia/pes derivant-se d'això una instal·lació compacta que facilita el servei. El motor incorpora també protecció electrònica contra sobrecalentamiento i baixa pressió d'oli.

També porta incorporat el sistema d'extinció d'incendis "Ansul" i la circulació optimitzada dels sistemes de mànegues hidràuliques i cablejat elèctric. Addicionalment, el radiador hidràulic de la transmissió ha estat substituït amb la finalitat d'augmentar la seva capacitat de refrigeració. Finalment, el vehicle va equipat amb una central de servei a la zona del parachoques posterior, que agrupa els filtres hidràulics i de combustible. El pes net aproximat del vehicle estàndard amb cullera buida és de 26.300 kg, amb una càrrega sobre l'eix davanter de 10.000 kg i sobre l'eix posterior de 16.300 kg.