Tecnitel, S.L. - Tècniques i Treballs d'Elevació - Plataformes aèries sobre camió

Movex Pantel E 190P

Braç elevador: amb una altura de treball de 19,2 m i una capacitat de càrrega en cistella de 200 o 120 kg

Fotografia de Braç elevador
El braç elevador Pantel I190P de Movex, comercialitzada per Tecnitel, S.L., compta amb ploma en acer d'alta resistència que es compon d'un braç articulat i una ploma telescòpica. La seva peculiar concepció fa que aquestes màquines summament robustes tinguin unes prestacions excepcionals.

La cistella pot ser construïda en polièster o en metall amb gir hidràulic.

El gir es realitza mitjançant un motor reductor hidràulic de 420° en la I 190P. El bastidor muntant sobre el xassís del camió absorbeix tots els esforços de flexió i torsió originats per la plataforma, en ell van muntats els estabilitzadors i la superestructura, descarregant d'aquesta forma d'esforços innecessaris al vehicle portador.

Té també quatre peus estabilitzadors accionats per comandament independent que garanteixen una perfecta estabilitat i seguretat en el treball. Els cilindres són de doble efecte amb juntes Vulkolán, plançons de crom dur i camisa lapeada i porten vàlvules de seguretat i bloqueig per garantir que la ploma quedi totalment immòbil encara en cas fortuït de trencament d'alguna de les seves conduccions.

Els comandaments de la cistella dels models Pantel són del tipus joystick amb la qual cosa es realitzen dos moviments amb cada comandament. La qualitat dels mateixos garanteix una gran precisió de maniobra. Un altre lloc de comandament auxiliar està situat a la base de la màquina. Els comandaments dels estabilitzadors estan situats en el xassís del vehicle.

El circuit hidràulic funciona mitjançant bomba accionada per la presa de força del camió, bomba d'emergència, dipòsit, filtres i vàlvules d'alta pressió.

Aquesta màquina està dotada de tots els dispositius de seguretat exigibles en els treballs de personal en altura. Compta amb un sistema automàtic que obliga recolzar els estabilitzadors al sòl abans de pujar i evita que es puguin manipular els estabilitzadors quan la ploma està aixecada. Té a més bomba elèctrica d'emergència, vàlvules de regulació de baixada i bloqueig en tots els cilindres.