Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Fundación Ascamm reunió al sector de las aleaciones ligeras, dentro del proyecto Supralimm

La Fundació Ascamm va reunir al sector dels aliatges lleugers, dins del projecte Supralimm

15/06/2007

15 juny 2007

El passat dia 26 d'abril de 2007, i emmarcat dins el projecte Supralimm, la Fundació Ascamm va organitzar una jornada per al sector de les aliatges lleugers sota el títol "Millora de la competitivitat de la pime de la cadena de valor del sector dels aliatges lleugeres ".
Aquesta jornada va comptar amb els següents ponents:

- Xavier Plantà (Director d'innovació de la Fundació Ascamm).

- Alberto Martínez (Director de la Unitat de Aliatges lleugers).

- German Cabañero (Responsable de R + D del CTC).

- Bernd Wendinger (Husky Market Manager of Europe).

- José Campanya (Cap Oficina Tècnica de VIRUTEX).

i la participació d'empreses del sector (motllistes, transformadors i clients).

L'acte va acollir als assistents a l'Hotel Parc del Vallès, situat en la proximitat de la Fundació Ascamm, i el mateix van assistir tots els membres de la cadena de valor, és a dir motllistes, transformadors (fonedors d'Alumini, Zamak i Magnesi) i clients finals.
Va obrir la jornada Xavier López, director general de la Fundació Ascamm qui va donar la benvinguda als assistents i seguidament el Xavier Plantà, director d'innovació de la Fundació Ascamm, va realitzar una breu explicació de la història (Castmold i Unial) de la unitat i les activitats que es desenvolupen dins del sector. D'altra banda, una de les activitats descrites va ser el Roadmapping, en el qual els participants de la jornada (motllistes, transformadors i clients) van poder concretar línies de treball futures, les quals van quedar concretades en el pla estratègic i full de ruta sectorial.
A continuació Alberto Martínez, Cap de la Unitat de Aliatges lleugers, va analitzar l'estat actual del sector dels aliatges lleugers i es va tractar la tendència del sector des del punt de vista del disseny de producte i la matèria primera. La ponència abasto dos fronts, el socioeconòmic i el tecnològic. D'una banda des del punt de vista socioeconòmic i la seva afectació al sector transformador de Alumini, Zamak i Magnesi. I de l'altra, es va posar èmfasi en l'aspecte tecnològic del sector i la necessitat d'adquirir una cultura tecnològica per potenciar el sector nacional.
La tercera ponència, la va realitzar Germán Cabañero, Responsable de R + D del CTC, va analitzar el "Procés Tradicional: Transformació de noves aliatges de magnesi". Experiència real. La ponència va posar èmfasi en els processos tradicionals de cambra freda i calenta, així com la problemàtica dels residus i el processat de determinades aliatges (AZ91D, AM60B i AM50A).
La quarta ponència, la va realitzar Bernd Wendinger, responsable de Husky Europa, va analitzar "Nous Processos: Transformació d'aliatges semisòlides per Thixomolding". La ponència va posar èmfasi en els processos de semisòlids (SSM) i especialment en la tecnologia de Thixomolding, així com el seu potencial tecnològic per al sector de la fosa i les possibilitats en el disseny de nous productes complexos per als processos tradicionals.
Un cop acabat el cicle de ponències, es va realitzar una visita a les noves instal·lacions del Centre Tecnològic Ascamm, que acullen des de gener les dues cèl·lules d'injecció de Alumini (Buhler 53D i una Pretransa PT1100) operatives per a realitzar proves de motlles simulant els processos de transformació amb tots els utillatges necessaris (temperadors, sistemes de buit, robot, etc.).

Empreses o entitats relacionades

Eurecat (ex Fundació Privada Ascamm)
Virutex, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades