Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Realice una Certificación Energética Profesional con instrumentación de HT
El Certificat Energètic té una validesa de deu anys

Realitzi una Certificació Energètica Professional amb instrumentació d'HT

Víctor Méndez, departament tècnic de HT Instruments

25/07/2013

Des de l'1 de juny de 2013 qualsevol propietari d'un habitatge, local o oficina que vulgui ser llogada o venuda, ha de realitzar una certificació per valorar el grau de consum d'energia i emissions de CO2 que genera, assignant-li una lletra de la A a la G (de més eficient a menys eficient), tant per a consum d'energia com per a emissions de CO2. A més de la informació sobre les característiques energètiques de l'immoble, el Certificat Energètic inclou recomanacions per a la millora de l'eficiència energètica de l'edifici o part del mateix.

Per complir amb la normativa comunitària i el Reial decret 235 /2013 aprovat pel Consell de Ministres el passat 5 d'abril, des de l'1 de juny del present any és obligatori posar a la disposició de compradors o arrendadors d'immobles (habitatges, locals o oficines) un Certificat d'Eficiència Energètica. El Certificat Energètic, amb deu anys de validesa, avalua l'eficiència energètica de l'edifici o part del mateix en termes de consum d'energia i emissions de CO2. L'objectiu és fomentar l'estalvi i l'eficiència energètica, a més de permetre que el consumidor pugui valorar i comparar la despesa en energia i emissions de CO2 de l'immoble que va a comprar o llogar. Es preveu un estalvi anual molt elevat com a conseqüència d'aquesta normativa, atès que se suposa que es realitzaran actuacions de millora de l'eficiència energètica en un 10% dels edificis certificats i es consiguirá un estalvi mitjà d'un 20% amb les mesures que s'adoptin. L'usuari que vulgui certificar un habitatge haurà de contractar els serveis d'un tècnic competent segons l'article 1.3.P del RD.235, que serà els qui realitzi la qualificació de l'edifici. El Reial decret afecta tant a edificis de nova construcció com a aquells existents que s'embenen o lloguin.

Graus de consum

Graus de consum.

D'altra banda, la qualificació energètica, haurà d'estar inclosa en tota oferta, promoció o publicitat dirigida a la venda o l'arrendament. El registre dels certificats s'estableix en cada Comunitat Autònoma.

Per a la realització d'aquesta certificació és necessari realitzar un estudi energètic amb un analitzador de xarxes elèctric per registrar en el temps, els paràmetres de tensió, intensitat, potències, energies, etc. A més podrem realitzar una verificació completa de les mesures de seguretat com la resistència d'aïllament, mesura de terres, comprovació del salt dels diferencials, etc. i finalment, fins i tot podrem registrar temperatura i humitat relativa, luxometría, etc. gràcies a les sondes opcionals que poden ser connectades al nou instrument ZG47, un dels productes capdavanters de la gamma HT relativa a instruments de mesura i anàlisi. Ara es proposa al mercat en una configuració molt moderna i actual: juntament amb una termocámara model THT40.

Aquesta parella d'instruments permetrà donar resposta a un estudi complet per a l'eficiència energètica de la instal·lació en examen, incloent qualsevol problema tècnic relatiu a la instal·lació elèctrica, sigui domèstica o industrial, tant monofásica com a trifàsica.

El ZG47 realitza un nombre elevadíssim de mesures, tant verificacions de seguretat com a anàlisi de xarxa. La termocámara influeix amb precisió on efectuar una mesura i quin tipus de mesura. L'anàlisi termográfico ofereix de fet la possibilitat de 'veure més enllà', de llegir tots els nivells de temperatura presents sobre el que és l'objecte de la nostra anàlisi, sigui aquest un quadre elèctric o generador de calor o un dispositiu diferencial. Identifica per tant problemes amagats, proporciona una ràpida valoració dels danys permetent la possibilitat d'efectuar inspeccions preventives.

Qualificació energètica

Qualificació energètica.

Utilitzant correctament aquests dos instruments, serà fàcil per al tècnic expert verificar l'estat de les infraestructures, descobrir per exemple acumulacions de floridura o pèrdues en determinats punts de la instal·lació i per tant aconseguir seccionar part de la instal·lació on executar proves de mesura, verificacions i anàlisis.

La combinació dels dos productes permetrà identificar i per tant quantificar mesurant, eventuals pèrdues elèctriques, factors aquests determinants per a les empreses que desitgin tenir una clara visió dels costos i de possibles estalvis en l'eficiència energètica. El tècnic que adquirirà el KITZG47FIRE tindrà en dotació un sistema de mesures de potencial elevadíssim i absolutament sense comparació amb qualsevol altra oferta.

Empreses o entitats relacionades

HT Instruments, S.L.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades