Spraying Systems Spain, S.L. (Autojet) - Altres equips per a la indústria del plàstic

Sistemes de pulverización d'antiadherente: per a la fabricació d'envasos de PET

Fotografia de Sistemes de pulverización d'antiadherente
En els processos de fabricació d'envasos de PET, tant en preformas d'ampolles de PET, com en films per a la fabricació de safates, és necessari aplicar una solució de silicona com antiadherente. Aquest procés és crític ja que la seva aplicació correcta és vital per garantir el correcte funcionament del procés posterior de manipulació i termoformado. Spraying Systems ha desenvolupat dos sistemes amb èxit per a aquesta aplicació.

El primer d'ells, per a la fabricació de preformas d'ampolles, polvoritza l'antiadherente mitjançant pistoles d'atomització amb aire, sobre les preformas, una vegada que són dipositades en el contenidor. La pistola és accionada mitjançant actuador pneumàtic amb sistema d'acte - neteja de l'orifici per evitar obstruccions. A més en l'extrem del filtre s'instal·la un sensor SprayCheck que detecta si hi ha una fallada en la pulverización o si hi ha degoteig. L'equip és un sistema portàtil que inclou el quadre de control AutoJet, per monitorizar i controlar tots els paràmetres de la pulverización, un quadre de regulació amb vàlvules automàtiques i un tanc de pressió per a l'emmagatzematge i pressurització de l'antiadherente.

El segon sistema aplica l'antiadherente sobre el film de PET abans del termoformado de les safates, usant una rampa de pistoles de pulverización PulsaJet d'accionament elèctric a 24 Vcc. El principi fonamental d'aquestes pistoles és que permeten aplicar el líquid a polvoritzar en ràtios d'1 a 100 i superiors mantenint les condicions de pulverización, és a dir pressió, grau de pulverización, angle, etc. Això s'aconsegueix per mitjà del control PWM (Premi With Modulation), en el qual es varia el ràtio d'obertura-tanqui de la pistola a alta freqüència. Per exemple, per aplicar un 25% de cabal s'activa la pistola de forma cíclica 10 mili segons ON i 30 mili segons OFF. En línies amb variació de velocitat, o amb parades freqüents, s'evita l'aplicació excessiva o insuficient ja que el ràtio d'aplicació de producte es manté constant independent de la velocitat d'avanç. Amb això es redueixen els rebutjos i el consum excessiu de producte. L'equip està format per la rampa de pulverización, el quadre de control i regulació AutoJet, una bomba de diafragma i un eyector per a agitació de l'antiadherente a l'interior del tanc i evitar la sedimentació.