Atlas Copco, S.A.E. - Div. Compresores - Generador de nitrogen

Atlas Copco

Generador de nitrogen de membrana: ideal per a prevenció d'incendis, inflat de pneumàtics, petroli i gas, i aplicacions marines

Fotografia de Generador de nitrogen de membrana
Molts sectors, com la indústria química, electrònica i alimentària, consideren el nitrogen com el quart subministrament bàsic, juntament amb el gas, l'aigua i l'electricitat. El nitrogen se subministra tradicionalment mitjançant camió, en estat líquid o en ampolles, la qual cosa, a més de l'impacte ambiental, és car i perillós, ja el nitrogen es troba a alta pressió. Atles Copco ofereix el subministrament segur i fiable de nitrogen in-situ mitjançant dues tecnologies, per satisfer les exigències de puresa d'aplicacions específiques.

Gràcies a la seva elevada capacitat de cabal, el generador de nitrogen de membrana (NGM) és ideal per a aplicacions tals com a prevenció d'incendis, inflat de pneumàtics, petroli i gas, i aplicacions marines. El NGM empra la separació d'aire per membrana per produir el nitrogen. Un feix de fibres de polímer actua com a membrana que permet que passi el nitrogen i que no passin altres gasos (com l'oxigen, vapor d'aigua i diòxid de carboni). L'aire comprimit es dirigeix a l'entrada i el nitrogen enriquit surt per l'altre extrem del generador. La tecnologia de membrana genera nitrogen amb una puresa d'entre el 95 i el 99%, amb cabals de fins a 5000 Nm³/h.

Per a les aplicacions que exigeixen un alt grau de puresa del nitrogen (fins al 99,999%) a petits cabals, el generador de nitrogen (NG) amb tecnologia SPA ACP és la solució recomanada. Conforme a la tecnologia d'adsorció per canvi de pressió (SPA), els tamisos moleculars de carbó absorbeixen les molècules d'oxigen de l'aire comprimit. El generador de nitrogen té dues torres connectades que funcionen juntes per produir un cabal gairebé continu de gas nitrogen. El resultat: uns nivells de puresa del nitrogen del 97 al 99,999 % per a cabals de fins a 130 Nm³/h. Les aplicacions típiques del NG són el modelo de plàstic, mecanitzat, analitzadors de purga, electrònica, emmagatzematge de fruites així com l'elaboració d'aliments i begudes.

Atles Copco ofereix el paquet complet: compressors avançats, solucions Quality Air i una gamma completa de generadors de nitrogen. Amb els generadors de nitrogen in situ, porten el quart subministrament bàsic a les seves instal·lacions de producció.