Omnia Techonologies Iberica, S.A - Della Toffola - Bombes centrífugues per clarificar, decantar i separar

Omnia Ecoflot

Flotadors: per a clarificacions en remontaje en un únic dipòsit

Fotografia de Flotadors
El flotador EcoFlot és una màquina adaptada a la clarificació dels mosts en remontaje utilitzant un únic dipòsit.

De construcció molt compacta sobre un còmode carretó, garanteix una flotació eficaç i econòmicament avantatjosa.

Aquest model de flotador és molt versàtil. Quan s'ha realitzat una vegada la saturació via remontaje del líquid, es pren una mostra per analitzar la qualitat de la flotació: si aquesta no ha estat suficient és possible seguir amb el remontaje i la saturació tot el temps que sigui necessari.

Models que funcionen a 6 bar: S1 (170 hl/h), S2 (330 hl/h) i S3 (510 hl/h).

La tècnica de la flotació permet una clarificació molt ràpida de mosts i sucs per enviar a fermentació o concentració.

El most provinent de la línia de premsatge és tractat de seguida amb un enzim pectolítica per disminuir la seva viscositat, disgregant el complex reticle coloidal. El temps necessari d'actuació de l'enzim és variable en funció del seu dosatge, de la temperatura i de la quantitat de sòlids presents. Amb els flotadors Della Toffola es garanteix sempre l'aportació contínua de coadjuvants: bentonita, gelatina, sal de sílice.

Seguidament se satura el líquid amb nitrogen o aire, així les bombolles que es formen arrosseguen a la superfície del dipòsit tota la femta del most.

Els flotadors permeten separar el més ràpidament possible els fangs del most, garantint una exaltació del contingut aromàtic del futur va venir perquè ha fermentat en puresa absoluta gràcies a una significativa reducció dels polifenoles i d'altres substàncies que, amb el temps, podrien provocar inestabilitat.