Atlas Copco, S.A.E. - Div. Compresores - Assecadors d'aire

Assecadors d'adsorció: aire comprimit per a cicles d'assecat retardats

Fotografia de Assecadors d'adsorció

Atles Copco introdueix tres noves gammes d'assecadors d'adsorció, dissenyats per oferir eficiència amb unes reduïdes caigudes de pressió i uns cicles d'assecat retardats. A més, aquests equips garanteixen un alt rendiment i un punt de rosada a pressió constant, fins i tot a plena càrrega, en qualsevol condició. Els nous productes inclouen dues gammes d'assecadors d'adsorció sense regeneració tèrmica: els CD 25±145+ i els CD 110±300+. La tercera nova gamma inclou els assecadors amb regeneració per bufador BD 100±300+, que ofereixen robustesa i eficiència energètica. Utilitzant aire ambienti escalfat per a la regeneració, aquesta gamma d'assecadors manté uns costos d'energia mínims.

Aquestes tres noves gammes d'assecadors d'adsorció són adequades per a les indústries i aplicacions més exigents, com l'electrònica, aliments i begudes, productes farmacèutics, petroli i gas, entre unes altres.

Les noves seriïs CD±BD+ redueixen el consum d'energia i la petjada de carboni en minimitzar les caigudes de pressió i optimitzar el cicle de regeneració. Bàsicament, el sensor de punt de rosada a pressió mesura la humitat que queda en l'aire comprimit, detecta quan la torre activa està completament saturada i alterna les funcions de les dues torres en el moment òptim. Gràcies a la commutació en funció del punt de rosada, els cicles d'assecat es retarden, amb el que s'obté un estalvi energètic de fins a un 90% comparat amb els sistemes de commutació més tradicionals.

Els assecadors CD+ usen una part de l'aire sec per regenerar les seves torres, mentre que els BD+ empren principalment aire ambienti per assecar el seu dessecant. Com els CD+ no usen aire ambienti, també són adequats per a condicions perilloses.