Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Sant Cugat del Vallés invierte en futuro gracias a Geesinknorba
Subministrament d'una important flota de vehicles de recollida caracteritzats per incorporar la més moderna tecnologia

Sant Cugat del Vallés inverteix en futur gràcies a Geesinknorba

Redacció Interempresas02/04/2012

2 d'abril de 2012

El municipi barceloní de Sant Cugat del Vallés compta amb una població propera als 86.000 habitants, per la qual cosa la gestió de les seves escombraries suposa un repte molt important. La ciutat necessita equipaments amb les últimes especificacions que puguin ajustar-se perfectament al seu avançat sistema de gestió de residus, un sistema que ha estat dissenyat per millorar la vida dels residents i turistes que habiten la ciutat durant tot l'any. Els equips Geesinknorba permeten complir amb aquestes necessitats.

En 2011, Sant Cugat del Vallés va concedir un contracte de 10 anys de durada per a la recollida d'escombraries al contractista privat Valoriza Serveis Mediambientals. Aquest acord incloïa el desenvolupament, en col·laboració amb el propi ajuntament, de tres nous mètodes de recollida d'escombraries així com el seu posterior reciclatge: utilització d'unitats de càrrega lateral, ocupació de sistemes de contenidors subterranis, i, en algunes àrees residencials, la recollida especial de borses d'escombraries i d'elements reciclables.

Sant Cugat del Vallés ha demostrat la seva plena confiança en els sistemes de càrrega lateral
Sant Cugat del Vallés ha demostrat la seva plena confiança en els sistemes de càrrega lateral.

La recollida es realitza seguint una divisió geogràfica prestablecida de la ciutat, per àrees, per la qual cosa les diferents modalitats de treball són completades simultàniament.

Per poder efectuar aquestes tasques, l'ajuntament de Sant Cugat del Vallés ha realitzat una notable inversió en equipament Geesinknorba Espanya, una elecció en la qual ha jugat un paper fonamental la fiabilitat d'aquests productes així com les reduïdes despeses en manteniment que demostren al llarg de tota la seva vida útil. Fins ara, per a la recollida de les escombraries s'havien emprat principalment a la ciutat equips de càrrega posterior, si bé és cert que ja es comptava amb alguna versió de càrrega lateral. Però des de l'ajuntament s'ha volgut fomentar encara més aquesta segona fórmula, de servei de càrrega lateral, per diverses raons: es pot treballar amb contenidors de diverses grandàries, la qual cosa permet complir amb els diversos requeriments estètics de residents i turistes; i s'obtenen significatius estalvis en els costos laborals en requerir únicament un conductor, mentre que en el sistema de càrrega posterior es necessita, a més d'un conductor, fins a dos operaris pujats en la part posterior.

En el cas de Sant Cugat del Vallés, les escombraries es recullen sis dies a la setmana, podent per exemple un vehicle de càrrega lateral recollir els residus a la nit i a primeres hores del dia, mentre que els equips que treballen amb elements reciclables poden fer-ho al llarg del dia.

Sant Cugat és el primer municipi d'Europa que adquireix cinc vehicles elèctrics de càrrega lateral fabricats per AMS

Vehicles elèctrics

Sant Cugat és el primer municipi d'Europa que adquireix cinc vehicles elèctrics de càrrega lateral fabricats per AMS, operació que ha realitzat a través del distribuïdor espanyol Geesinknorba Espanya. Les especificacions dels nous equips inclouen quatre unitats elèctriques CL1 de 22 m3 de capacitat i una altra CL1 de 27 m3 de capacitat. Ambdues versions poden buidar contenidors estàtics des de 2.200 fins a 3.200 litres de capacitat així com treballar amb tot tipus de residus. Els braços d'elevació es mostren molt flexibles a l'hora de pujar els dos tipus de contenidors utilitzats.

La principal raó per seleccionar aquestes unitats elèctriques resideix en la llarga relació que manté el municipi de Sant Cugat amb Geesinknorba Espanya, així com per la reconeguda fiabilitat dels productes AMS, que ja han demostrat alts nivells de rendiment en altres localitats espanyoles. Una altra raó la trobem que l'ajuntament volia realitzar les recollides tant de dia com de nit, per la qual cosa era essencial comptar amb vehicles que ofereixin baixos nivells de sorolls. Finalment, com una altra raó tècnica, l'energia cinètica produïda pel sistema de frenat d'aquests vehicles és emprada parcialment per proporcionar l'electricitat necessària per als mecanismes d'elevació del contenidor, per a l'equipament de compactació i per a altres funcions mecàniques del vehicle AMS, la qual cosa afavoreix la reducció de la petjada de carboni.

A més de les cinc unitats elèctriques AMS CL1, Sant Cugat ha incorporat dues versions operades hidràulicament. Són del tipus CL1-N i han estat subministrades en dues grandàries, de 17 i de 22 m3 de capacitat. Ambdues tenen la capacitat d'elevar i buidar contenidors de 2.200 i 3.300 litres.

Totes aquestes noves unitats AMS de càrrega lateral han estat muntades en camions Renault Premium 4x2 de 18 tones i 6x2 de 26 tones. Els xassís compten amb motors de 310 i 340 HP i, per reduir la fatiga dels operadors, s'han equipat amb la transmissió automàtica Sèrie 3000 d'Allison. Això també redueix els costos operatius durant les parades i arrencades de les operacions. Una altra incorporació als vehicles de càrrega lateral és un sistema de pesaje que ajuda a mantenir la càrrega en els valors legals i a calcular el material recollit. Les unitats AMS CL1-N treballen a 900 rpm, la qual cosa afavoreix l'estalvi de combustible i la reducció d'emissions.

Els sistemes de càrrega lateral afavoreixen un notable estalvi de costos laborals en requerir un únic conductor
Els sistemes de càrrega lateral afavoreixen un notable estalvi de costos laborals en requerir un únic conductor.

Alta flexibilitat

Les noves unitats AMS recullen els residus orgànics i el vidre en contenidors de 2.200 litres, mentre que les escombraries residuals, el plàstic, el paper i el cartró reciclable són emmagatzemats en dipòsits de 3.200 litres. Aquests contenidors són situats en punts de recollida comunitaris instal·lats en el centre de la ciutat i en àrees residencials i suburbanes. Tots els contenidors tenen una palanca manual d'obertura en la part inferior per ajudar a persones majors o discapacitades. Els ciutadans poden fàcilment dipositar les seves escombraries i separar els materials reciclables.

Cada vehicle de càrrega lateral d'AMS compta amb un sistema de compactació variable, la qual cosa redueix la fragmentació del vidre durant el procés de recollida i ajuda a mantenir la seva qualitat per al procés de tractament. Aquest sistema pot ser també emprat en la recollida de residus orgànics, per la qual cosa els lixiviados no són produïts durant el procés de compactació, i s'afavoreix el compostatge del material.

A més de l'adquisició d'aquests set vehicles de càrrega lateral, Geesinknorba Espanya també ha subministrat vuit equips de recollida amb altres especificacions. Per fer front al major ús de sistemes de càrrega lateral, Sant Cugat ha incorporat tres vehicles de recollida fraccionada Geesinknorba MF300 amb una divisió 70/30. Dos d'aquestes unitats corresponen al model 13H25 de 13 m3 de capacitat, muntats en xassís Renault Premium de dos eixos i 18 tones de PMA. Aquest xassís incorpora un motor de 310 HP i transmissió Allison. El model major MF300 és un 22H25 de 22 m3 de capacitat muntat també en un xassís Renault Premium de 26 t de PMA, amb motor de 310 HP i transmissió Allison.

Totes les unitats MF300 incorporen el sistema d'elevació de contenidor Geesinknorba L200 que pot buidar contenidors de 80 a 360 litres en un 30% de l'estructura i de 80 a 1.100 litres en el 70% restant. Les unitats fraccionades faciliten així la classificació de les escombraries per al seu posterior tractament.

Contenidors subterranis

Sant Cugat ha invertit també en un nou sistema de contenidors subterranis, emprant per a això versions de 3, 4 i 5 m3. Per al seu buidatge l'ajuntament ha incorporat tres unitats Geesinknorba GPM III KT1 18L25 (18 m3) muntades en Renault Premium 6x2 de 26 t de PMA, amb transmissió Allison. Els equips incorporen una grua de 18 t de càrrega de seguretat per permetre a l'operador elevar els contenidors i descarregar els seus continguts en la tremuja de la unitat de recollida KT1. El sistema subterrani empra un senzill sistema d'obertura per als tres tipus d'instal·lacions emprats: escombraries orgàniques i vidre en contenidor de 3 m3, escombraries residuals en contenidor de 4 m3, i plàstics, paper i cartró en contenidor de 5 m3. Els ciutadans dipositen les seves escombraries en els dispositius instal·lats a nivell de sòl al carrer, i allí cau als contenidors instal·lats a la seva base. Una vegada que el vehicle de recollida KT1 arriba, el conductor i l'operador obren elèctricament els dispositius de recollida, pugen els contenidors a nivell de carrer i descarreguen el material en la tremuja KT1 usant la grua muntada en el camió. Quan els contenidors estan buits, es tornen a deixar en els seus llocs respectius i es tanquen els dispositius perquè els residents puguin dipositar allí les seves escombraries.

Tant les unitats Geesinknorba KT1 com les MF300 compten amb el sistema Smartpack, que afavoreix estalvis de combustible del 20% quan els equips estan operatius, així com significatives reduccions de les emissions de soroll i gasos.

Finalment, Geesinknorba ha lliurat dos vehicles de recollida 5000 Compacte, de 10 m3 de capacitat, subministrats per AMS i muntats en xassís hidrostàtic Dulevo de 13 t de PMA. Compten amb cos segellat d'una sola peça i poden recollir una gran varietat d'escombraries: residuals, reciclables i orgàniques. Gràcies a la seva construcció en una sola peça, quan són emprats per a la recollida de material orgànic, retenen tots els lixiviados produïts en el procés de compactació. El Compacte compta amb un ràtio de compactació de 5.1 i té un elevador que pot manipular contenidors de 80 a 1.100 litres de capacitat. Aquestes unitats són emprades a Sant Cugat per recollir material residual i orgànic, paper i cartró, plàstic i vidre del centre de la ciutat, on l'accés és restringit per a grans vehicles de recollida. El servei és gestionat amb un conductor i un operari.

Sant Cugat del Vallés segueix treballant a proporcionar a les seves ciutadans solucions sostenibles
Sant Cugat del Vallés segueix treballant a proporcionar a les seves ciutadans solucions sostenibles.
Els 15 vehicles de recollida han estat subministrats amb sistema GPS de MOBA, proporcionant dades sobre el posicionament geogràfic

Telegestión dels equips

Els 15 vehicles de recollida han estat subministrats amb sistema GPS de MOBA, proporcionant dades sobre el posicionament geogràfic que permeten saber on estan treballant cadascun d'aquests equips en temps real. Aquestes dades poden ser reproduïts en mapes amb les rutes de recollida per a una millor gestió del servei i per cobrir fàcilment baixes del conductor habitual en una determinada zona.

Amb el lliurament dels nous equips, tant Geesinknorba com AMS han proporcionat durant una setmana una intensa formació tant als equips de gestió com als operadors per aprofitar al màxim els avantatges d'aquests equips.

La majoria dels vehicles de recollida realitzen dues càrregues diàriament i porten el material a la seu d'Ecoparc a Montcada. Quan arriben els equips a aquestes instal·lacions, són pesats en una bàscula computerizada que grava tots els registres. Els vehicles es dirigeixen al pavelló de descàrrega on dipositen el material en els búnquers d'emmagatzematge, un per a material residual i un altre per a material orgànic. Una grua amb dispositiu d'agarri, tipus polp, eleva el material i ho diposita en les corresponents línies de tractament.

El material residual és classificat manualment usant un sistema de transport, i el material reciclable és separat en les seves respectives tipologies per transportar-ho a les instal·lacions corresponents de processament.

La part orgànica entra en una sèrie de túnels de compostatge on és sotmesa a un procés biològic i convertida en compost. Els materials no reciclables són ajuntats i transportats a plantes municipals d'incineració, situades a Barcelona, Mataró i Tarragona, per ser reconvertits en energia.

El material orgànic és transferit des de les zones de magatzematge i entra en una instal·lació de digestió anaeròbica per obtenir material que després serà emprat en el sector agrícola. El metà obtingut durant el procés de digestió, és utilitzat per a la generació d'electricitat. Per la seva banda, el material reciclable d'Ecoparc és descarregat en diversos dipòsits per ser emprats en plantes de processament.

Una vegada que tots els vehicles han estat buidats tornen a la bàscula per recollir el seu tiquet operatiu, que reflecteix la seva càrrega neta i la seva PMA, per posteriorment deixar les instal·lacions i continuar amb les seves rutes.

En resum, Sant Cugat explica ja amb la més moderna flota de vehicles de recollida d'escombraries disponible al mercat. Amb emissions reduïdes, considerables estalvis de combustible i reduïts costos laborables, el nou parc de vehicles proporcionarà un sistema de recollida sostenible a aquest municipi barceloní durant els propers anys.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    04/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis