Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Geesink Norba contribuye a dar lustre a la zona turística de Los Cristianos
Lliurament d'un important lot de vehicles de recollida de residus i de neteja urbana

Geesink Norba contribueix a donar llustre a la zona turística dels Cristians

Redacció Interempresas30/01/2012

30 de gener de 2012

Arona, a la illa de Tenerife, compta amb una nova flota d'equips de recollida d'escombraries i de vehicles de neteja urbana. Aquest municipi és conegut per cobrir els serveis de la famosa destinació turística dels Cristians, localitzat en el sud de la illa. Els nous vehicles han estat subministrats per Geesink Norba, que veu així reforçada la seva presència en les Illes Canàries.

El municipi d'Arona té 80.000 habitants i en la temporada d'estiu fa front a un augment de visitants proper a les 40.000 persones, que ocupen la seva àmplia oferta hotelera. El seu ajuntament ha concedit a Sacyr (SUFI), en unió amb l'empresa local Santana Cazorla, un contracte de vuit anys de durada per a la recollida d'escombraries i neteja del municipi.

Un dels vehicles de recollida d'escombraries subministrat per Geesink Norba en Arona (Tenerife)
Un dels vehicles de recollida d'escombraries subministrat per Geesink Norba en Arona (Tenerife).

Arran d'aquesta col·laboració s'ha creat un consorci denominat ‘UTE Valoriza Serveis Mediambientals-Germans’ per gestionar aquests serveis, durant aquests vuit anys, per un valor de 12,7 milions d'euros anuals, existint la possibilitat d'estendre aquest contracte durant vuit anys més.

Serveis de recollida d'escombraries i neteja urbana

El servei de recollida d'escombraries es realitza en Els Cristians i en Arona entre la mitjanit i les 2 de la matinada, la qual cosa redueix la congestió del tràfic en aquesta popular zona turística de Tenerife, igual que disminueix el risc d'accidents tant per als operadors com per als ciutadans.

L'actual servei de recollida empra eurocontenedores de 660 i 1.100 litres per a residus domèstics, i és gestionat, en certs districtes dels Cristians i Arona, per la ‘UTE Valoriza Serveis Mediambientals – Germans’. Per millorar en eficiència, aquesta UTE ha necessitat adquirir a Geesink Norba Spain sis vehicles de recollida, entre els quals s'inclouen dues unitats mini GPM per a àrees estretes i quatre unitats GPM de 17 m3. Per facilitar el manteniment, aquests equips incorporen un sistema d'elevació de contenidors fabricat per la pròpia Geesink Norba.

Part del nou lot que ha incorporat va a anar destinat als contenidors soterrats que són subministrats des de França per Nord Engineering...
Part del nou lot que ha incorporat va a anar destinat als contenidors soterrats que són subministrats des de França per Nord Engineering.

El nou equipament de compactació és muntat sobre xassís Mercedes Atego 15, de 15 tones, i xassís Scania P94, de 18 tones en configuració de dos eixos. Els vehicles incorporen sistema d'atenuació de soroll per a treballs nocturns.

A més d'aquests vehicles, Geesink Norba ha subministrat tres compactadores desmuntables Kiggen, que van a ser usats per a la recollida d'escombraries en hotels i grans centres comercials.

Parteix del nou lot que ha incorporat aquesta UTE va a anar destinat als contenidors soterrats que són subministrats des de França per Nord Engineering. Aquests contenidors estan situats sota terra per evitar deteriorar la bellesa dels resorts que hi ha a la zona així com possibles vessis que puguin originar riscos per a la salut i contaminació de l'entorn.

S'ha decidit implementar aquest sistema d'escombraries subterrànies al llarg de la platja dels Cristians i a les àrees edificades més turístiques, col·locant aquests contenidors en punts de recollida comunals, on també hi haurà contenidors per a paper i cartró, per a plàstics, per a material orgànic i per a desaprofitaments residuals.

L'obertura dels contenidors és similar a la d'una paperera. Els residents dipositen els seus residus dins d'aquestes estructures, on directament cauen en el contenidor subterrani. Per buidar aquest, un vehicle equipat amb el compactador Geesink Norba Kiggen arriba fins al punt comunal i allí, gràcies a un braç d'elevació fabricat per Nord Engineering, s'eleva el contenidor des de la zona subterrània fins al compactador. Després, el vehicle de recollida es desplaça fins al següent punt per procedir igualment al seu buidatge.

A més, com a complement a aquesta infraestructura, la ‘UTE Valoriza Serveis Mediambientals – Germà’, està també desplegant una nova flota de vehicles de neteja urbana, que comprèn des de petits models hidrostàtics d'escombratge fins a grans camions de neteja, sent del tipus Johnston i havent estat subministrats per Geesink Norba Spain, l'agent de Johnston per a Espanya (inclosa Canàries) i Portugal. Aquestes noves barredoras seran emprades per a la neteja dels paviments i carreteres en el centre turístic dels Cristians, així com en altres zones d'Arona.

La UTE també és la responsable de la neteja i manteniment de les platges presents en la costa dels Cristians i Arona, assegurant que aquelles mantenen les seves banderes blaves com algunes de les més netes d'Espanya.

Els vehicles subministrats per Geesink Norba incorporen sistema d'atenuació de soroll per poder treballar en horari nocturn

Tractament de residus

Una vegada que el material reciclable, orgànic i residual és recollit en Els Cristians i en el municipi d'Arona, aquest és portat a l'estació de transferència de residus de Buzanada, prop dels Cristians. Aquesta instal·lació és una de les quatre operades per Vertresa, una subsidiària d'Urbaser, per a la illa de Tenerife. Obre a les 2 del matí i rep tot el material, no només d'Arona, sinó també de Costa Adeje, Guia D'Isora i Santiago Del Teide.

La UTE també és la responsable de la neteja i manteniment de les platges presents en la costa dels Cristians i Arona
La UTE també és la responsable de la neteja i manteniment de les platges presents en la costa dels Cristians i Arona.

Quan arriben els vehicles de recollida, les càrregues són pesades i, posteriorment, són redirigits a un dels dos compactadores estàtics de residus, on descarreguen tot el material.

Una vegada que els contenidors estan plens, els vehicles de transferència operats per Vertresa (Urbaser) els recullen i els porten a la seva planta d'Arico, a la zona oest de la illa, on el material reciclable és emmagatzemat per al seu posterior transport a la seu principal de la companyia, mentre que la resta de residus és enterrat en l'abocador sanitari localitzat en Arico. Allí s'enterra i s'obté metà de forma natural, que es passa com a electricitat a la xarxa nacional per generar calor i llum a les cases i indústries de la zona.

En resum, la inversió realitzada per la ‘UTE Valoriza Serveis Mediambientals-Germans’ per als Cristians i la regió d'Arona suposarà grans beneficis per al turisme de la zona. Amb l'ús dels contenidors soterrats, es millora la imatge dels resorts i es contribueix a la preservació de l'entorn.

La inversió realitzada en aquesta nova flota de vehicles no només proporcionarà una major eficiència sinó que també reduirà els temps morts de les flotes i, sobretot, disminuirà els seus costos operatius durant tot el cicle de vida útil.

Ciudad Real manté neta la seva regió amb equips Geesink Norba

El passat 17 de novembre, van tenir lloc en Valdepeñas i en Villanueva dels Infants dues presentacions dels sis equips de recollida d'escombraries que ha subministrat Geesink Norba a la companyia pública que realitza aquests serveis a la regió, RSU Ciudad Real.

Als actes de presentació van assistir, per part de RSU Ciudad Real, Manuel Díez, director d'àrea per Valdepeñas i Villanueva dels Infants, i Marisol Soledad Cuesta Brasero, directora de Seguretat. Per part de l'empresa de lloguer Fraikin, va acudir Marta Palmarola i Anglada; i per part de Geesink Norba Spain, Miguel Ángel Hernán del Camp.

Els vehicles exhibits en aquestes prestacions corresponien al model Geesink Norba GPM III 15H25, de 15 m3 de capacitat i equipats amb el sistema d'elevació GCB 1000.

Vehicles lliurats per Geesink Norba a Ciudad Real
Vehicles lliurats per Geesink Norba a Ciudad Real.

Empreses o entitats relacionades

Geesinknorba Spain, S.L.U.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    04/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis