Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Castilla y León invierte 2,91 millones de euros en camiones de recogida para más de 200 municipios
Els 18 recolectores Geesink Norba disposen d'un sistema exclusiu de compactació

Castella i Lleó inverteix 2,91 milions d'euros en camions de recollida per més de 200 municipis

Redacció Interempreses23/12/2010

23 desembre 2010

El passat 3 de desembre, la Junta de Castella i Lleó va lliurar 18 camions de recollida de residus sòlids urbans amb caixa de compactació a presidents de mancomunitats. Una inversió de 2,91 milions d'euros el propòsit és millorar els serveis públics que reben els ciutadans de tots els municipis de la comunitat, tal com va assegurar sobre això Alfonso Fernández Mañueco, conseller d'Interior i Justícia de la Junta de Castella i Lleó . En conjunt, es tracta de 18 recol·lectors Geesink Norba proveïts d'un sistema exclusiu de compactació, de manera que els residus es compacten a la caixa i no en la tremuja.
Lliurament dels 18 camions recol·lectors a la Junta de Castella i Lleó
Lliurament dels 18 camions recol·lectors a la Junta de Castella i Lleó.

La seu de la Conselleria d'Interior i Justícia de la Junta de Castella i Lleó va ser l'escenari on es va realitzar el lliurament de 18 camions de recollida de residus, el 3 de desembre. Amb un cost zero per a les mancomunitats de Castella i Lleó, l'operació es va dur a terme gràcies a una inversió per part de la Junta de 2,91 milions d'euros, inclosos en la línia del Fons de Cooperació Local per Mancomunitats. A més d'aquesta, la línia de mancomunitats del Fons de Cooperació Local ha finançat nombrosos projectes de diferents mancomunitats de Castella i Lleó com abastaments d'aigua i enllumenat, construcció de naus i dependències públiques, adquisició de maquinària o material com contenidors o equipament hivernal, entre altres, durant l'any 2010.

Durant l'acte de lliurament, Alfonso Fernández Mañueco, conseller d'Interior i Justícia de la Junta de Castella i Lleó, va reconèixer que a causa de criteris d'eficiència en la despesa pública, la Conselleria d'Interior i Justícia havia adquirit directament els camions, en comptes de lliurar subvencions a les mancomunitats. Segons la seva opinió, això va fer possible un estalvi per cost de vehicle així com millors condicions tècniques i de seguretat. A l'esdeveniment van assistir, a més d'Alfonso Fernández Mañueco, conseller d'Interior i Justícia de la Junta de Castella i Lleó; Luis Miguel González Gago, secretari general de la Conselleria d'Interior i Justícia de la Junta i amb representants de les 18 mancomunitats destinatàries.

Al llarg de l'any que ve, la Conselleria d'Interior i Justícia destinarà més de 121 milions d'euros a la cooperació amb les entitats locals, amb mesures específiques per ajudar a sufragar la despesa corrent. Així mateix, Fernández Mañueco va destacar la importància de les mancomunitats a Castella i Lleó, ja que compta amb 2.248 municipis i aquestes fórmules de col·laboració són necessàries per prestar millors serveis als seus veïns. En l'actualitat, hi ha 236 mancomunitats a la Comunitat i gairebé el 90% dels municipis està mancomunat.

Vista frontal dels 18 camions de recollida de residus sòlids el cost s'aproxima als 3 milions d'euros
Vista frontal dels 18 camions de recollida de residus sòlids el cost s'aproxima als 3 milions d'euros.

A causa a criteris d'eficiència en la despesa pública, la Conselleria havia adquirit directament els camions, en comptes de lliurar subvencions a les mancomunitats

En els vehicles, els residus no es compacten en la tremuja

Com tònica general, els 18 camions adquirits a la companyia Geesink, fabricant de vehicles recol·lectors i compactadors d'escombraries, disposen d'un sistema de compactació exclusiu amb el que els residus es compacten a la caixa, no en la tremuja. Altres prestacions són: càmera posterior, monitor en cabina, greixatge centralitzat, nivell sonor per sota de 70 DB i fabricació a base d'acer suec Domex i Hardox. Aquests vehicles estan preparats tant per a la recollida d'escombraries industrial com de residus orgànics mitjançant un elevador per a tot tipus de contenidors amb la major capacitat d'elevació: 1.000 quilos. Així doncs, la Junta ha comprat 10 recol·lectors Geesink Norba, de la sèrie Valuepack de 16 m3 útils i 8 de la Valuepack de 23 m3. Tots dos s'han desenvolupat amb caixa carrosseria sobre xassís Man TGM de 18 i 26 tones respectivament, 290 i 320 CV i EURO V EEV. En concret, es tracta de vehicles millorats, des del punt de vista ecològic, ja que el nivell de fums i partícules que puguin desprendre és un 50% inferior als nivells contaminants de la normativa actual (euros V) en vigor. A l'hora de facilitar i fer més còmod'el treball, aquests camions s'han dissenyat amb caixa de canvis automàtica ZF, suspensió pneumàtica posterior de 12 i 13 tones respectivament, ABS (sistema antibloqueig) i ASR (antiresbalamiento). Com a adjudicatari d'ambdós lots, Geesink, en combinació amb Man, organitza un curs de conducció segura en cadascuna de les 18 mancomunitats.

Vista posterior dels vehicles, dotats amb sistema de compactació exclusiu
Vista posterior dels vehicles, dotats amb sistema de compactació exclusiu.
Vehicles amb garantia de quatre anys i servei postvenda

Un dels aspectes que més va valorar la Junta a l'hora de dur a terme aquesta adquisició va ser la garantia de quatre anys en cada vehicle i el servei postvenda de Geesinknorba que atén qualsevol reparació en menys de 24 hores.

Empreses o entitats relacionades

Geesinknorba Spain, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    04/07/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    06/06/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis