Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Javier Yoller, Presidente de Afamour, Asociación española de fabricantes de mobiliario urbano y parques infantiles
"L'equipament urbà és una de les prioritats dels ajuntaments"

Entrevista a Javier Yoller, President de AFAMOUR, Associació espanyola de fabricants de mobiliari urbà i parcs infantils

Esther Güell15/05/2008

15 maig 2008

"El joc es considera per al nen tan fonamental com el dret a la salut, seguretat o educació". Amb aquesta cita del Principi de la declaració dels drets de l'infant adoptats pel Assemblea general de l'ONU 1959.11.30) es presenta AFAMOUR, l'Associació espanyola de fabricants de mobiliari urbà i parcs infantils. Tota una declaració d'intencions d'aquesta Associació, que ens presenta el seu president, Javier Yoller.
AFAMOUR presenta el projecte D'urban, una línia de producte dedicada al mobiliari urbà, parcs infantils i circuits biosaludables per a majors...
AFAMOUR presenta el projecte D'urban, una línia de producte dedicada al mobiliari urbà, parcs infantils i circuits biosaludables per a majors.

Quines són les principals activitats de l'Associació?

Pretenem ser un fòrum de trobada per a les empreses fabricants de mobiliari urbà i una referència en el sector dels parcs infantils al país. Les activitats engloben des de formació, relacions institucionals, assistència a fira, estudis de mercat, informes tècnics i assessorament a les empreses.

I Quin és el perfil dels seus integrants?

Com la majoria del teixit industrial a Espanya, les nostres empreses associades són pimes d'una mida menor de 50 treballadors, amb una dedicació especial al sector dels jocs infantils d'exterior. També pertanyen a l'associació filials d'empreses fabricants europees i recentment s'han incorporat empreses que es dediquen a la instal lació i manteniment de les àrees de joc.

Quin és l'àmbit d'actuació de AFAMOUR?

La nostra seu està a Madrid, gràcies als acords de col·laboració amb Confemadera, encara que tenim socis de totes les zones de l'estat, sent majoria els de Comunitat Valenciana, País Basc i Madrid. Pertanyem també a Fepi (Federació europea de parcs infantils) amb seu a Brussel·les.

Pel que fa a l'àmbit d'actuacions, existeixen 3 comissions de treball, la tècnica i de normatives, la de difusió i publicitat i les fires i relacions institucionals. La comissió tècnica és la que més projectes està desenvolupant en aquest moment entre els quals destaquen: L'elaboració d'un pla estratègic del sector i La promoció del disseny.

En els últims anys Com ha evolucionat la mentalitat de les Administracions Públiques quant a mobiliari urbà?

L'equipament del nostre entorn urbà s'ha convertit en una preocupació important per a les administracions, sobretot les municipals. Lamentablement aquest interès segueix tenint un comportament cíclic molt lligat als períodes electorals locals, la qual cosa dóna un factor important d'inestabilitat al mercat del mobiliari urbà.

També s'aprecia un major control de la despesa pública i una tendència, possiblement motivada per aquest aspecte, a generar concursos públics globals amb imports de licitació elevats i condicions difícils de complir per a les empreses de mida mitjana.

La seguretat infantil als espais públics és un dels temes que més preocupen a pares i educadors. Com valoren la normativa aprovada en aquest sentit el passat any?

La seguretat infantil és una de les primeres preocupacions per a totes les empreses dedicades a l'equipament de les àrees d'oci. De fet vam ser pioneres en l'aplicació de la normativa Europea EN-1176 i A-1177 i des de la seva inclusió en la normativa espanyola per part d'Aenor el 1999.

Actualment s'està finalitzant a nivell Europeu la revisió d'aquestes normes amb nous requisits de seguretat per als elements de joc nous o reformats, com xarxes de trepa, inflables i també per als recobriments anti-caigudes.

Des de l'associació promulguem el compliment de tots els criteris de seguretat normatius, encara que, a dia d'avui, no existeix una directiva comunitària o nacional que les faci obligatòries, excepte en determinades comunitats autònomes.

Les empreses d'equipament de les àrees d'oci vam ser pioneres en l'aplicació de les normes EN-1176 i A-1177 sobre seguretat infantil

Què suposen fires com Municipàlia o Tem Tecma per als seus associats?

Ambdues constitueixen les dues fires més tradicionals del sector dels equipaments municipals a Espanya, encara que també altres salons firals com Expoalcaldía a Saragossa o Construmat a Barcelona són aparadors de les nostres novetats.

A les empreses d'equipament urbà els suposa un important esforç el assistir a elles i cadascuna selecciona les seves presentacions en funció dels seus objectius comercials.

Per finalitzar, Què hi presenten aquest any a la fira?

AFAMOUR presenta el projecte D'urban, un projecte de disseny que ha comptat amb l'actuació conjunta d'empreses i dissenyadors que han desenvolupat unes línies noves de producte en l'àrea de mobiliari urbà, parcs infantils i circuits biosaludables per a majors.

Amb aquesta presentació pretenem un doble objectiu de difondre i promocionar el disseny en el sector de l'equipament urbà i donar a conèixer les noves propostes i els nous models que les empreses posen a disposició dels responsables del moblament urbà.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    03/10/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis