Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Málaga recibirá por primera vez la XII Bienal Española de Arquitectura y Urbanismo

Màlaga rebrà per primera vegada la XII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme

16/04/2014

16 d'abril de 2014

La XII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme (BEAU) s'exposarà per primera vegada a Màlaga, en el marc de Greencities & Sostenibilitat, Fòrum d'Intel·ligència aplicada a la Sostenibilitat Urbana, que torna a celebrar-se en el Palau de Fira i Congressos de Màlaga (Fycma) els dies 2 i 3 d'octubre.

Aquesta mostra que portarà les 15 obres premiades en el concurs i les 27 finalistes oferirà un panorama de l'actual situació de l'arquitectura i l'urbanisme a Espanya. Així, aquests 42 treballs i actuacions de planejament urbanístic es podran visitar en la cinquena edició de l'esdeveniment pioner en eficiència energètica i l'optimització dels recursos en l'edificació i en espais urbans.

“Per a Màlaga suposa una gran oportunitat acollir aquesta exhibició que no s'ha portat, de moment, a cap ciutat d'Espanya”, ha indicat la regidora de l'Àrea d'Economia, Hisenda i Personal de l'Ajuntament de Màlaga, María del Mar Martín Rojo, afegint que “les obres presentades convidaran a la reflexió en aquests temps de canvis obligats, en els quals hem de promoure la utilització de recursos sostenibles i construccions eficients de manera que repercuteixin positivament en el nostre entorn”.

Greencities & Sostenibilitat
Greencities & Sostenibilitat.
La mostra es durà a terme mitjançant una videoinstalación a la zona expositiva en la qual es podran veure tant els treballs premiats com els finalistes. D'aquesta forma, els assistents tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà aquestes actuacions que posen l'accent en la protecció del territori i el paisatge, la rehabilitació dels centres urbans i l'arquitectura de baixos costos de manteniment i de responsabilitat mediambiental.

Així mateix, mitjançant aquesta exposició es pretén transmetre la forma en la qual són utilitzades i com es comporten al llarg del temps les obres presentades. cal recordar que, fins al moment, serà la primera vegada que s'exposi a Espanya la XII Biennal Espanyola d'Arquitectura i Urbanisme després de la presentació oficial celebrada a Madrid el passat mes de novembre. En l'actualitat l'exposició es troba a Lisboa (Portugal).

Sota el lema ‘Inflexió /Turning Point’, la XII BEAU al·ludeix a la necessitat de protegir el territori i el paisatge, dur a terme construccions sostenibles, la revitalització de centres urbans i canviar una política basada en la construcció d'obra nova per la reconversió i la reutilització d'estructures ja existents.

Les obres premiades en la categoria de ‘Reconversió i reutilització d'edificis i recursos existents’ han estat la Cineteca Escorxador (Madrid), el Museu de les Peregrinacions i la Ciutat (Santiago de Compostel·la), la restauració i rehabilitació del Recinte de Carreres de l'Hipòdrom de la Zarzuela (Madrid), Medialab Prado i la nova biblioteca Hertziana (Roma).

D'altra banda, en el grup de ‘Protecció del territori i el paisatge’, han resultat guanyadores el Pla d'Ordenació del Litoral de Galícia i l'adequació del Jaciment Romano de Ca Tacó; i en la categoria de ‘Revitalització i transformació de centres urbans’, la recuperació del Trenco Borrissol de Vigo i el Pla Estratègic per a l'àrea central: Projecte Madrid Centro.

Han estat premiades també el Camp de l'Ordi (Madrid) i Habitatges Protegits a Sant Vicent de Raspeig en la branca de ‘Acció participativa i social’ i en la categoria de ‘Símbols Cívics’ han guanyat els treballs Edifici d'oficines per a la Junta de Castella León (Zamora), l'Escola Infantil (Pamplona), Auditori i Centre de Congressos de Cartagena, i el Concello de Lalín.

La Biennal va ser convocada a principis de 2013 pel Ministeri de Foment, a través de la Direcció general d'Arquitectura, Habitatge i Sòl, en col·laboració amb el Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE), la Fundació Caixa d'Arquitectes i la Unió d'Agrupacions d'Arquitectes Urbanistes (UAAU), sota l'adreça dels arquitectes Fuensanta Nieto i Enrique Sobejano. cal destacar que en aquesta edició es van rebre 583 obres realitzades en el bienni 2011-2012.

Empreses o entitats relacionades

Greencities & Sostenibilidad - Ferias y Congresos de Málaga

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    03/10/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis