Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Nueva norma internacional ISO para mejorar la Seguridad Vial

Nova norma internacional ISO per millorar la Seguretat Vial

20/09/2013

20 de setembre de 2013

El passat 17 de setembre va tenir lloc una jornada organitzada per Aenor (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) i la Fundació Pons per presentar la nova norma internacional que el seu objectiu és millorar la Seguretat Vial. La norma ISO 39001 estableix els requisits per implantar i desenvolupar un Sistema de Gestió de la Seguretat Vial en el si de les organitzacions. I té com a principal objectiu millorar la seguretat de les seves operacions, reduint la sinistralitat en les empreses. La norma és certificable per tercera part independent.

Aquesta norma cobreix els aspectes que poden influir en la seguretat, des de tenir en compte el disseny i estat de les carreteres, fins a la velocitat de conducció, passant per una planificació segura del viatge o l'ús d'equips personals de Seguretat Vial. La jornada ha estat inaugurada per Mónica Colás, sotsdirectora general d'Intervenció i Polítiques Vials de la Direcció general de trànsit (DGT), Jaime Fontanals, director de nous productes d'Aenor, i Maria Jesús Magre, directora de la Fundació Pons.

Mónica Colás ha destacat que: “Un objectiu dins de les empreses ha de ser la prevenció de riscos laborals a l'àrea de Seguretat Vial i amb petites inversions per part de l'empresa, s'obtenen grans resultats gràcies a l'efecte multiplicador”. Colás ha finalitzat la seva ponència comentant: “Aquesta norma és el punt ideal de trobada doncs té una visió tan àmplia que és adaptable a qualsevol empresa, sent una estratègia ferma en la qual treballar en els propers anys”.

Taula inaugural de la jornada
Taula inaugural de la jornada.
Per al director de Nous Productes d'Aenor, Jaime Fontanals: “Els Sistemes de Gestió descrits en les normes tècniques descriuen les millors pràctiques preventives aplicables a tota classe d'organitzacions, en una dinàmica de la millora contínua. La nova Norma ISO 39001 contribuirà a augmentar la seguretat vial i reduir la sinistralitat, fomentant un disseny, manteniment i comportament més segur en la carretera”.

Maria Jesus Magre, directora de la Fundació Pons, ha recalcat que: “Aquesta norma està dirigida a entitats públiques i privades, per a qualsevol que els seus treballadors es desplacin in missió o en itinere”. I ha destacat els beneficis de la norma, entre uns altres: “Reduir les incidències de sinistres de tràfic, millorar la competitivitat, establir indicadors de riscos i establir sistemàtiques per avaluar el grau de compliment dels requisits legals de Seguretat Vial”.

En la jornada també han participat exposant el seu punt de vista, primers experts del sector, com Agustín Sanchez-Toledo, gerent de Seguretat i Salut en el treball d'Aenor; Francisco Paz, expert en Seguretat Vial de la Fundació Pons, Agustín Galdón Medina, responsable de formació d'empreses de l'Institut de Seguretat Vial de la Fundació Mapfre, i Miguel Muñoz Forts, director corporatiu de Seguretat d'Alsa. Aquesta companyia de transport de viatgers per carretera s'ha convertit en la primera empresa que aconsegueix el certificat Aenor de Seguretat Vial segons ISO 39001. I ha estat Maria del Mar Alarcón Castellanos, directora general de treball i gerent de l'Institut Regional de Seguretat i Salut en el treball, qui ha finalitzat l'acte amb unes paraules als participants.

La Fundació Pons i Aenor presentaran aquesta norma a Barcelona el dijous, 19 de setembre, en una jornada que se celebrarà a la seu de la Fundació Pons a la ciutat (Consell de Cent, 367).

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Normalización y Certificación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    03/10/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis