Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Geesinknorba España suministra varios vehículos de recogida de residuos en la costa mediterránea
Nous lliuraments a Barcelona, Mallorca, València i Castelló

Geesinknorba Espanya subministra diversos vehicles de recollida de residus en la costa mediterrània

Timothy Byrne05/04/2013
Durant els últims mesos, Geesinknorba Espanya ha lliurat, tant a empreses públiques com a privades, diversos vehicles de recollida de residus al llarg de la costa mediterrània. Diverses d'aquestes unitats corresponien a la sèrie MF300, composta per recol·lectors amb dos compartiments independents.

Els recol·lectors d'escombraries de la sèrie MF300 de Geesinknorba, gràcies als seus dos compartiments independents, permeten carregar i descarregar diferents tipus de residus (orgànics, pre segregats o barrejats amb reciclables) en un mateix vehicle.

Aquesta solució està disponible en capacitats d'11 a 24 metres cúbics i pot equipar-se en qualsevol tipus de xassís europeu de dos, tres o quatre eixos. El cos i la porta posterior estan també disponibles en una àmplia varietat de configuracions per poder operar amb diferents tipus de residus.

Vehicle de recollida de residus de Geesinknorba utilitzat per Fobesa a Castelló
Vehicle de recollida de residus de Geesinknorba utilitzat per Fobesa a Castelló.

L'equip pot ser subministrat amb la part posterior oberta, equipat amb l'elevador manual Geesinknorba L200 o equipat amb l'elevador manual/automàtic Geesinknorba L500, que pot elevar contenidors des de 80 fins a 1.100 litres de capacitat (DIN Standard).

Emprant el sistema d'estalvi d'energia Smartpack, es pot estalviar durant les operacions fins a un 20% en el consum de combustible, i es contribueix a reduir les emissions de gasos i de soroll.

Els clients que es decanten per la sèrie MF300 també poden incorporar un compartiment addicional MF50, disponible en capacitats de 2,7 a 6 metres cúbics. Aquest compartiment és hermètic, la qual cosa permet la recollida de desaprofitaments alimentosos o altres materials abrasius, com pot ser el vidre. Ve equipat amb un elevador de contenidors de 80 a 360 litres. Gràcies a aquest element addicional s'incrementa el nombre de desaprofitaments que poden ser recollits per un mateix vehicle, reduint-se així els costos operatius i les emissions.

Geesinknorba Espanya també ha subministrat en els últims mesos un bon nombre de recol·lectors de càrrega lateral AMS CL1-N, disponibles en capacitats de 13 a 32 metres cúbics. Aquest equipament es pot muntar igualment en tots els xassís europeus de dos, tres i quatre eixos. El seu sistema d'elevació permet operar amb contenidors de 660 a 3.200 litres (DIN Standard). És un producte que destaca per la seva fortalesa i durabilitat, capaç de recollir residus tan variats com a escombraries, paper, cartró, plàstic, vidre, acer, alumini i desaprofitaments alimentaris. Pot modificar-se la pressió de compactació d'acord a les característiques del residu, reduint-se així la producció de lixiviados i mantenint la qualitat del vidre per al seu reciclatge.

Vehicle de recollida de residus perteneniente a la flota de Juan i Juan
Vehicle de recollida de residus perteneniente a la flota de Juan i Juan.

La gamma de recol·lectors de càrrega lateral AMS CL1-N requereix només un conductor, la qual cosa redueix els costos operatius. L'electrònica és controlada mitjançant sistema Ca-bus, per la qual cosa qualsevol mínima incidència es pot identificar fàcilment. A més, el panell de control de la cabina també es pot connectar a un sistema GIS perquè un altre operari pugui realitzar sense problemes la ruta de recollida d'escombraries davant qualsevol eventualitat (malaltia, vacances, etc.).

Cas d'estudi 1: Juan i Juan (Barcelona)

Geesinknorba Espanya manté una molt bona relació amb el contractista privat Juan i Juan des de fa vint anys. En aquest temps, li ha subministrat una àmplia varietat de vehicles de recollida de residus: Geesinknorba GPM II, GPM III i sèrie MF300. Fins avui, tota la seva flota és 100% Geesinknorba, explicant a dia d'avui amb 12-15 vehicles.

Des de fa uns anys l'empresa Juan i Juan ha vingut emprant la sèrie MF300, de 16,4 metres cúbics, en el municipi de Viladecavalls. Concretament la versió amb doble compartiment independent (11 i 5,4 m3) va ser la triada per recollir els desaprofitaments i materials reciclables. Aquests vehicles han estat equipats amb l'elevador de contenidors Geesinknorba L200, que permet treballar amb contenidors de 80 a 1.100 litres (tipus DIN). Juan i Juan va incorporar dos d'aquestes unitats muntades en xassís Volvo FM de dos eixos amb cabina per a conductor i dos operaris. El xassís va ser equipat amb la transmissió automàtica Volvo Powertronic per reduir el cansament del conductor.

Geesinknorba MF300 amb compartiment addicional MF50 muntat sobre Renault Premium 6x2 (Juan i Juan)
Geesinknorba MF300 amb compartiment addicional MF50 muntat sobre Renault Premium 6x2 (Juan i Juan).

En el municipi d'Esparraguera, Juan i Juan va incorporar altres dues unitats MF300, de 15,4 m3 de capacitat repartida en un compartiment de 10,1 m3 i un altre de 5,3 m3. Aquests equips també estan muntats en xassís Volvo FM de dos eixos amb unes especificacions similars als vehicles de Viladecavalls. En ambdues localitats, els MF300 són emprats per a la recollida de residus i de materials reciclables. Les unitats MF300 que treballen a Esparraguera també equipen l'elevador de contenidors L200.

Més recentment, l'empresa Juan i Juan s'ha convertit en el primer operador a Espanya que incorpora diverses unitats de la sèrie MF300 de Geesinknorba combinades amb el compartiment addicional MF50, que s'estan emprant en el municipi de Matadepera. En aquest cas, la companyia ha optat per una combinació de compartiments de 8,4 m3 i 4,3 m3, amb sistema d'elevació L200, i l'addicional MF50 compta amb una capacitat de 3 m3 amb elevador per a contenidors de 80 a 360 litres. Tot això muntat sobre Renault Premium 310.26 de tres eixos (configuració 6x2 amb adreça posterior). Aquest xassís equipa un motor de 310 HP i una cabina per a un conductor i dos operaris. Gràcies a la incorporació d'una transmissió automàtica Allison de la sèrie 3200 es redueix igualment la fatiga del conductor.

Aquests vehicles seran emprats per a la recollida d'una àmplia varietat de deixalles, des de residuals fins a reciclables (paper, cartró, plàstic, alumini, llaunes d'acer…). Quant al compartiment MF50 es va a destinar a la recollida del vidre reciclable.

Entre els avantatges d'usar el MF300 combinat amb el MF50 està el poder complir a Espanya amb la Llei de Residus que ha estat traslladada al nostre país a partir de la directiva europea 2008/98/EC relativa a la recollida de materials reciclables.

Cas d'estudi 2: Calvia 2000 (Mallorca)

Calvia 2000 és una empresa pública que opera a la illa de Mallorca, que acull localitats tan turístiques com a Santa Ponsa, Palma Nova, Magaluf, Illetas, Costa d’a Blanes, Costa de la Calma, Peguera i Cala Fornells, per citar algunes. Subministrar el servei de recollida d'escombraries en aquests complexos turístics suposa, sens dubte, un gran desafiament ja que en els mesos d'estiu, el volum de residus es duplica, així com el material reciclable generat per tendes, bars, tavernes i hotels.

Recentment Calvia 2000 ha incorporat un nou recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N de 25 m3 de capacitat, per poder donar servei a totes aquestes localitats, buidant contenidors de 3.200 litres carregats de residus orgànics i elements reciclables com a plàstic o cartró.

Recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N de 25 m3 de capacitat, pertanyent a la flota de Calvia 2000
Recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N de 25 m3 de capacitat, pertanyent a la flota de Calvia 2000.

El nou AMS CL1-N ha estat muntat sobre un xassís Iveco Stralis de tres eixos (6x2 amb adreça posterior), que munta motor de 330 HP i transmissió automàtica Allison sèrie 3200. Tot això ajuda a reduir el cansament de l'operador durant les operacions de recollida, amb les seves contínues parades i arrencades.

Calvia 2000 usarà el recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N per a la recollida de residus tant de dia com de nit, afavorint la protecció de l'entorn i millorant les condicions de vida dels turistes i dels residents a la regió de Calvia.

Cas d'estudi 3: Urbaser (València)

Urbaser ha adquirit recentment a Geesinknorba Espanya les seves dos primers recol·lectors de càrrega lateral AMS CL1-N, de 25 m3 de capacitat, per donar servei a la mancomunitat de Terra del Vi (València). Aquesta regió és famosa per la seva producció vinícola i per ser una important destinació turística a causa de la seva proximitat a la costa valenciana, amb localitats destacades com Requena o Utiel.

Urbaser ha incorporat aquests dos recol·lectors muntats sobre xassís Mercedes Axor 2533L de tres eixos (6x2 amb adreça posterior). La seva decisió ha estat basada en una anàlisi rigorosa i en les experiències recollides en altres contractes per a la recollida d'escombraries que Urbaser manté a Espanya. Després de les proves efectuades, Urbaser va identificar que els AMS no només eren els recol·lectors de càrrega lateral més duradors que actualment hi ha disponibles al nostre país, sinó que a més proporcionen una ràpida tornada de la inversió i uns reduïts costos durant tota la vida útil de l'equip.

Aquests vehicles incorporen un motor de 330 HP i el seu xassís Mercedes Axor ha estat el primer que s'ha venut a Espanya amb la transmissió completament automàtica Allison 3200 amb retardador, que millora el sistema de frenat i allarga la vida dels frens.

Recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N sobre xassís Mercedes Axor 2533L (Urbaser)
Recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N sobre xassís Mercedes Axor 2533L (Urbaser).

El Mercedes Axor AMS està també equipat amb un sistema de pesaje i amb un sistema de rastreig GIS de l'especialista Distromel Enginyeria de Sistemes. Això ajudarà a Urbaser a realitzar la gestió de les seves càrregues, mantenint sembri el vehicle dins del pes legal de 26.000 kg. Urbaser també serà capaç de localitzar a tot moment la ubicació del seu vehicle i de reproduir la ruta de recollida seguida per aquest.

Els recol·lectors de càrrega lateral AMS van a treballar amb residus orgànics i reciclables dipositats en els contenidors de 3.200 litres de capacitat d'aquesta mancomunitat de Terra del Vi.

Cas d'estudi 4: Fobesa (Castelló)

Fobesa és l'empresa pública de Castelló que s'encarrega de la recollida de residus i de la neteja de carrers i platges de la capital, així com en altres localitats d'aquesta província i en altres municipis de Terol, Alacant i Albacete.

Per proporcionar serveis mediambientals d'alta qualitat, Fobesa ha invertit en els més moderns i eficients vehicles de recollida de residus. En l'última dècada, la companyia ha adquirit a Geesinknorba Espanya un bon nombre de Geesinknorba GPM II i GPM III 15H25, 16L25, 17H25 i 22H25, amb el sistema d'elevació GCB1000 per a contenidors de 80 a 1.100 litres de capacitat (tipus DIN). Aquests equips han estat muntats en xassís Scania P94, Renault Premium i Iveco Eurocargo de dos eixos, així com en Iveco Eurotech de tres eixos (6x2 amb adreça posterior). Tots els xassís incorporen cabina per a conductor i dos operaris, i estan equipats amb transmissions automàtiques Allison 3000, 3200 i 4000.

Recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N de Fobesa
Recol·lector de càrrega lateral AMS CL1-N de Fobesa.

En els últims anys, la relació entre Fobesa i Geesinknorba Espanya s'ha estret encara més, amb la incorporació dels recol·lectors de càrrega lateral AMS CL1-N, de 25 m3 de capacitat i muntats sobre Iveco Stralis de tres eixos (6x2 amb adreça posterior). El xassís incorpora motor de 310 HP i transmissió automàtica Allison de la sèrie 3200.

Aquests vehicles són els encarregats de recollir els residus orgànics i reciclables dels contenidors de 3.200 litres de capacitat que hi ha repartits per Castelló i per la resta de municipis on Fobesa proporciona els seus serveis.

En conclusió, Geesinknorba Espanya segueix proporcionant sistemes de recollida de residus sostenibles a empreses tant públiques com a privades, els quals ajuden a millorar els estàndards mediambientals dels municipis espanyols. L'experiència de més de 20 anys d'aquesta companyia al nostre país és, sens dubte, tota una garantia d'excel·lència en el servei i de sostenibilitat per als anys esdevenidors.

Empreses o entitats relacionades

Geesinknorba Spain, S.L.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    04/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis