Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Recta final para la celebración de ‘Greencities & Sostenibilidad’
Màlaga es converteix durant tres dies en l'epicentre de la investigació i l'avanç en eficiència energètica

Recta final per a la celebració de ‘Greencities & Sostenibilitat’

Redacció Interempresas29/10/2012
El Palau de Fires i Congressos de Màlaga (Fycma) celebra, del 7 al 9 de novembre, ‘Greencities & Sostenibilitat’, 3er Saló de l'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en Edificació i Espais Urbans. L'esdeveniment ha estat presentat el 26 d'octubre en roda de premsa per l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre; la rectora de la Universitat de Màlaga (UMA), Adelaida del Carrer; el president del Comitè Organitzador del saló i director de Divisió Andalusia Centro Endesa, Alfredo Rodríguez, i el degà del Col·legi d'Arquitectes de Màlaga, Antonio Vargas.

El Palau de Fires i Congressos de Màlaga celebrarà, del 7 al 9 de novembre, ‘Greencities & Sostenibilitat’, 3er Saló de l'Eficiència Energètica i Sostenibilitat en Edificació i Espais Urbans, un fòrum professional que permet conèixer solucions i tendències que ajudin a millorar la sostenibilitat energètica a les ciutats. L'esdeveniment, resultat de la unió entre ‘Greencities’ –organitzat pel recinte malagueny- i el fòrum ‘TIC & Sostenibilitat’ -organitzat per Ametic- convertirà a la capital malaguenya en epicentre de la investigació i l'avanç en l'àmbit de l'eficiència energètica.

Amb les aplicacions TIC’s com a element comú, l'esdeveniment ofereix múltiples activitats que ho converteix en una important eina de networking. Segons ha indicat el regidor malagueny, comptarà amb una zona de networking “on a dia d'avui ja hi ha més de 90 participants confirmats”, i que ofereix la possibilitat de concertar reunions B2B amb altres visitants i expositors. A més, De la Torre ha destacat que el saló “ja compta amb més d'1.000 professionals inscrits” postil·lant que “és un esdeveniment útil per a tots, especialment per a Màlaga”.

D'esquerra a dreta...
D'esquerra a dreta: la rectora de la Universitat de Màlaga (UMA), Adelaida del Carrer; l'alcalde de Màlaga, Francisco de la Torre; el president del Comitè Organitzador del saló i director de Divisió Andalusia Centro Endesa, Alfredo Rodríguez; i el degà del Col·legi d'Arquitectes de Màlaga, Antonio Vargas.

Sobre aquest tema, Rodríguez ha explicat que –al costat d'aquest espai- Fycma comptarà amb una zona expositiva, amb més de 60 empreses representades, que albergarà la zona de Xarxa de Ciutats Intel·ligents (RECI) on està confirmada la participació de 13 urbs tals com la Corunya, Alacant, Santander, Valladolid, València i Màlaga, entre unes altres; a més d'oferir la presentació de projectes internacionals com ‘Zem2All’ i ‘Green i-Motion’, i acollir “el projecte actual més important en R+D+i, ‘Ciutat 2020’, que desenvolupa un nou model de ciutat intel·ligent”.

A més, ha comentat que hi haurà un Fòrum, format per un ampli programa de conferències i taules rodones on els assistents tindran la possibilitat d'acudir a les conferències de destacats experts del sector com José Luis Marín López-Otero, director general d'Endesa Xarxa; Harry Verhaar, director mundial d'Assumptes Públics i Governamentals de Philips Lighting, o Ignacio González, president de Telvent, entre uns altres.

Així, el fòrum aglutinarà una vintena de ponències, “comptat amb el patrocini de grans empreses del sector com Endesa i Telvent Schneider, i el projecte ‘Ciutat 2020’” ha afegit De la Torre. “Amb aquest tipus de projectes Màlaga es converteix en una ciutat referent en matèria energètica i, per això, ha estat reconeguda com una de les ‘ciutats intel·ligents’ del país”, ha ressaltat el president del Comitè Organitzador.

D'altra banda, la zona expositiva del saló acollirà l'Aula Greencities on se celebraran més de 45 ponències. Entre elles, 38 comunicacions científiques –sis més que la passada edició- i 17 projectes participants en la 1ª Biennal de Projectes d'Edificació Sostenible, segons ha concretat el degà del Col·legi d'Arquitectes. “Aquest espai és un punt de trobada i transmissió de la investigació que es realitza a Espanya”, ha matisat Vargas, afegint que “per 2013 li donarem un nou enfocament per centrar-nos no només en el projecte sinó a l'edifici acabat”.

Així mateix, ha matisat que aquesta iniciativa és resultat del treball tant d'arquitectes com de grups d'investigació i institucions especialitzades, entre les quals es troba la Universitat de Màlaga (UMA). Per això, la rectora ha posat l'accent en la destacada labor dels grups d'investigació que participen en aquest esdeveniment “important no només a nivell malagueny sinó amb projecció internacional i amb una clara aposta per la transferència de coneixement”.

Activitats paral·leles

De forma paral·lela al saló, el recinte malagueny serà la seu de les XX Jornades Tècniques de l'Associació Nacional d'empreses de Medi ambient (Anepma); la Jornada Tècnica ‘Smart Cities i Cogeneració’, organitzada per l'Associació Agafen Espanya; la Jornada Tècnica Atecyr, i la Junta Directiva de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents (RECI).

L'horari de ‘Greencities & Sostenibilitat’, saló d'àmbit professional i organitzat pel Palau de Fires i Congressos de Màlaga (Fycma) –depenent de l'Àrea d'Economia, Hisenda i Personal de l'Ajuntament de Màlaga- serà de 10.00 a 19.00 hores, el dimecres 7 i dijous 8; i de 10.00 a 15.00 hores, el divendres 9. L'entrada a la zona expositiva i a l'Aula Greencities és gratuïta, prèvia inscripció. Per accedir al Fòrum i participar a la zona de networking, el preu de la inscripció parteix dels 55 euros i pot realitzar-se a través de la web.

Empreses o entitats relacionades

Greencities & Sostenibilidad - Ferias y Congresos de Málaga

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    03/10/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis