Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Atef celebra su III Jornada Técnica de Flexografía

Impressors i subministradors acudeixen a la trobada a Barcelona

Atef celebra la seva III Jornada Tècnica de Flexografía

Redacció Interempresas21/11/2011

21 de novembre de 2011

L'Escola de Formació Professional ‘Antoni Algueró’ va acollir el passat 27 d'octubre la III Jornada Tècnica de Flexografía, organitzada per l'Agrupació Tècnica Espanyola de Flexografía (Atef), pertanyent a Graphispack Associació. A la trobada, conduït per Mariano Herranz, de Nordenia Ibèrica Barcelona, van acudir 170 professionals del sector, entre impressors i subministradors, amb l'objectiu de mostrar els últims avanços tecnològics i les noves tendències a través dels principals subministradors.
En l'obertura de la jornada es va recordar que Atef celebra aquest any el seu vint-i-cinc aniversari
En l'obertura de la jornada es va recordar que Atef celebra aquest any el seu vint-i-cinc aniversari.

En la primera de les ponències, Miguel Ángel Beltrán, director de Comptes d'Iberia-Flexo Printing Solutions de Kodak S.A, va explicar com les noves tendències existents al mercat del packaging suposen un gran desafiament per a les tradicionals limitacions tècniques de la impressió flexográfica. Beltrán va presentar algunes solucions innovadors de Kodak que ajuden a superar-les, obrint noves possibilitats de negoci i millorant el rendiment de les inversions.

Per la seva banda, Ricardo González, de Flint Group Iberia, va analitzar la nova tecnologia d'insolació de Flint Group: nyloflex NexT. Es tracta d'un nou enfocament innovador per aconseguir ‘flat top dots’, reproducció virtual 1:1 amb planxes digitals sense necessitat d'auxiliars.

Mariano Herranz, de Nordenia Ibèrica Barcelona, va moderar la trobada
Mariano Herranz, de Nordenia Ibèrica Barcelona, va moderar la trobada.

Lluís Miras, director tècnic de el Grup Mediaflex, va presentar la ponència ‘Com optimitzar les noves tecnologies per a l'enregistrament del fotopolímero’. Miras va presentar les noves tecnologies de gravat de fotopolímeros existents en l'actualitat, així com un estudi comparatiu entre el preu/metre quadrat final dels fotopolímeros fabricats internament per un impressor de flexografía amb equipament i personal propi i els mateix fotopolímeros fabricats per una empresa externa.

Fluxos de treball i automatització

Des de DuPont Packaging Graphics, Antonio Gamiz, especialista en Màrqueting, va realitzar una anàlisi dels fluxos de treball en els processos de confecció de planxes digitals, tant per al mercat de l'embalatge flexible com pel de el cartró ondat.

Els reptes i tendències de la impressió flexográfica van suscitar el debat entre els assistents
Els reptes i tendències de la impressió flexográfica van suscitar el debat entre els assistents.

Eugènia Álvarez, gerent de Vendes d'Aplicacions de EskoArtwork, va recórrer els conceptes i realitats de l'Alta Definició (HD) en flexografía davant el repte de la qualitat total. Va explicar com un entorn fiable i automatitzat de producció en tots els processos anteriors a la planxa, permet controlar els resultats i aconseguir la imatge adequada per a cada tipus de planxa.

Un altre dels temes tractats va ser el nou sistema de neteja del tambor central en impressores flexográficas, a càrrec de Marco Tortelotti, director financer del Grup Rossini, L'especialista va argumentar que aquest nou sistema permet la neteja amb o sense agents químics distribuïts a les zones de major brutícia dels tambors centrals flexográficos, i com permet la neteja sense haver de parar la màquina i sense tallar el film.

Josep Algueró, president d'Atef
Josep Algueró, president d'Atef.

Muntatge i desmuntatge de clixés

El responsable de Mercat de SW Europe, Paco Garriga, i Fernando Cantero, de Tesa Tapi S. a., van parlar del sistema Tesa Fast & Easy, una contribució de l'escuma bi-adhesiva a l'augment de l'eficàcia en el procés de muntatge i desmuntatge de clixés.

Des de 3M, Jorge Rodríguez, especialista de mercat d'impressors de flexografía, va analitzar els criteris de selecció de l'escuma de muntatge del clixés adequada per optimitzar la velocitat d'impressió i la qualitat obtenint alta productivitat i impressions de valor afegit tal com demanden els compradors i convertidors de packaging.

Per la seva banda, David Darder, cap de Producte de Flexografía de Comexi Group, va exposar un model de costos de la impressió flexográfica. La seva exposició va incidir en aquells paràmetres que determinen les decisions de tornada d'inversió en la compra de maquinària.

La proposta d'Atef va reunir a 170 professionals del sector
La proposta d'Atef va reunir a 170 professionals del sector.

L'última de les ponències va ser a càrrec de Ricardo Cap, director general de Eltromat S.L. Cap va analitzar com i on controlar els diferents tipus de defectes d'impressió i conversió durant el procés de producció de l'embalatge flexible en funció dels diferents comprats on van dirigits el producte acabat i la manera més rendible de realitzar-ho.

Atef, d'aniversari

En l'obertura de la jornada, el president d'Atef, Josep Algueró, va anunciar la celebració aquest any del 25 Aniversari d'Atef, que va iniciar la seva activitat en els 80, en el si de Graphispack Associació, amb l'objectiu de promoure l'excel·lència de la flexografía i els avantatges que suposa la seva aplicació. Durant la jornada es va presentar un logo creat per commemorar l'efemèride.

Miguel Ángel Beltrán, director de Comptes d'Iberia-Flexo Printing Solutions de Kodak S.A.
Miguel Ángel Beltrán, director de Comptes d'Iberia-Flexo Printing Solutions de Kodak S.A.

Empreses o entitats relacionades

Graphispack Asociación
tesa tape, S.A.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis