Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Elena Ruiz-Mateos, directora de Marketing y Comunicación de Sanca, premio Marco de Oro de Graphispag 2011
"El carrer, pel que fa a publicitat exterior es refereix, és dels sentits"

Entrevista a Elena Ruiz-Mateos, directora de Màrqueting i Comunicació de Sanca, premi Marc d'Or de Graphispag 2011

Mar Martínez18/04/2011

18 abril 2011

La producció de la cistella de BM a Leoia (Biscaia), realitzada per Sanca, va merèixer un dels premis Marc d'Or Foto: Sanca...
La producció de la cistella de BM a Leoia (Biscaia), realitzada per Sanca, va merèixer un dels premis Marc d'Or Foto: Sanca.
Imagineu a Gulliver, el dels viatges, de compres. Hauria de ser a Biscaia. Desconeixem si van pensar el mateix en l'agència Dimensió quan van crear la idea o en Sanca Serveis Generals a la Comunicació quan van produir, a través de lones impreses en digital, una cistella gegant per atreure la clientela d'un supermercat. Aquesta idea espectacular no podia passar desapercebuda. Tampoc per el jurat dels premis Marc d'Or de Graphispag 2011 , que va atorgar a aquesta empresa un dels seus guardons. I un altre per la publicitat externa per Metro de Bilbao.

¿Sanca acostuma a desplegar aquests recursos publicitaris gegants i efectistes?

Sanca s'engloba dins de les seves àrees de treball tant la comunicació visual en interiors, com en el punt de venda, confeccions i muntatges especials, màrqueting espectacular i, com no, la comunicació visual en exteriors. En aquesta última matèria, Sanca crea, dissenya, realitza i instal qualsevol tipus de serveis a la publicitat exterior: lones de façanes, mobiliari urbà, tanques, lluminosos, monopostes, transport urbà. Amb això no només es pretén fer visible la marca del client, sinó també aconseguir impactes ineludibles. Això també s'aconsegueix mitjançant la decoració a l'exterior: edificis d'empresa, mitgeres d'edificis, lones per a rehabilitació d'edificis públics, decoració de vies públiques en grans esdeveniments i projectes especials per als que Sanca aconsegueix desplegar recursos espectaculars i efectistes, com els empleats per dur a terme el projecte del supermercat de BM.

La idea de partida era promocionar l'obertura d'un nou supermercat BM a Leioa, Biscaia. Es pretenia captar l'atenció dels consumidors, així com provocar sorpresa i expectació.

Parli'ns del material utilitzat ...

Per a aquest projecte es van utilitzar un total de vuit lones, de més de deu metres d'altura, que cobrien els costats d'un edifici en construcció sobre el qual es van ancorar unes estructures que van permetre tibar els més de 1.000 metres quadrats de lona impresa. Al terrat del mateix es van muntar seis corporis amb volum i amb una alçada de fins a 7 metres, que prèviament van ser fabricats amb estructures d'alumini i lones impreses, i que representaven productes de la compra que sobresortien de la cistella, com una ampolla de Coca -Cola, un brick de llet o un pack d'Actimel gegants, entre altres. A més, en caure la nit, diversos projectors il·luminaven la ingent cistella.

"Vuit lones, de més de deu metres d'alçada, van cobrir els costats d'un edifici en construcció"

Què creu que té d'especial aquesta estructura amb lones que l'ha fet mereixedora d'un premi Marc d'Or?

La seva gran espectacularitat i originalitat, unit a la capacitat d'innovació i de servei integral que ofereix una companyia com Sanca per poder dur a terme, de principi a fi, un treball d'aquestes característiques.

El gran format està de moda? Cada vegada són més, i de majors dimensions, les impressions en gran format que cobreixen bastides, tanques publicitàries, etc.

Sense cap dubte, la publicitat exterior està de moda. Cada vegada es busca més cridar l'atenció dels consumidors i els formats de grans dimensions li donen al medi unes característiques pròpies com l'espectacularitat, notorietat, eficàcia i capacitat de sorprendre que el fan únic.

A més cal tenir en compte que el carrer, pel que fa a publicitat exterior es refereix, és dels sentits. Aquests que ens permeten, només trepitjar-la, rebre impactes publicitaris que, inevitablement, acaben influint en les decisions de compra.

Gràcies a l'evolució que està tenint el medi exterior amb la modernització dels suports i la innovació en els formats, s'obre un ventall d'oportunitats per a les marques que decideixen ser presents a peu de carrer, contactant i estimulant al consumidor en tot moment. I no hem d'oblidar que a Espanya vam passar molt temps en ella.

Elena Ruiz-Mateos
Elena Ruiz-Mateos.

¿Quin lloc ocupa el gran format en les tendències actuals? Les pantalles publicitàries electròniques suposen una competència per a la impressió?

És cert que cada vegada és més comú la utilització de les noves tecnologies, si bé, en el cas de la producció gràfica, aquesta compta amb l'avantatge de la versatilitat. A més, les seves característiques intrínseques permeten la seva utilització en nombrosos espais o emplaçaments que són insubstituïbles.

No obstant això, al nostre parer, producció gràfica i suports digitals conviuen en harmonia. I és que el creixement dels continguts en múltiples formats i publicats en diferents suports són, a dia d'avui, una realitat.

Sanca, com a companyia especialitzada en comunicació visual i audiovisual, està immersa en projectes que provenen de diferents sectors, però en els que apreciem un denominador comú que no és altre que el de la recerca de la interacció amb el consumidor fent protagonista.

És precisament per aquest motiu pel qual, per arribar al target amb el missatge adequat en el moment oportú i depenent de l'ocasió, s'empren mitjans tradicionals o alternatius.

Solucions contra la crisi ...

Davant una crisi com la que estem vivint l'alternativa és sortir al carrer, a la trobada del consumidor, tractant d'optimitzar i afinar cada vegada més per arribar al target. A més, la solució està en la inversió publicitària, ja que, en cas contrari, les empreses que no ho facin es quedaran en desavantatge quan els mals temps passen.

Quin valor té un certamen com els Premis Marc d'Or en una actualitat marcada per les tecnologies digitals?

Rebre un premi Marc d'Or és una demostració més del reconeixement que segueixen tenint els suports tradicionals encara que actualment conviuen amb les tecnologies digitals. Per Sanca aquests premis són el reconeixement a una feina ben feta que omple d'orgull a tot l'equip humà que ha treballat en el projecte i reforça l'esperit d'equip.

"Les empreses que no inverteixin en publicitat es quedaran en desavantatge quan els mals temps passin"

Destaqui algun altre projecte interessant que hagin realitzat recentment o que tinguin entre mans en Sanca.

Decorar la recent inaugurada terminal de l'aeroport d'Alacant. En aquest treball, per a la Caixa Mediterrània (CAM), Sanca folrar 16 fingers amb 800 metres quadrats de vinil imprès per les dues cares, així com les passarel d'accés als fingers amb 500 metres quadrats de vinil perforat per una cara. Marquesines lluminoses completaven el treball a la terminal que, amb l'ús de la maquinària necessària i l'equip humà especialitzat, es va aconseguir acabar en el temps rècord de només tres dies.

Però aquesta no va ser l'única empremta que Sanca va deixar a l'aeroport d'Alacant. També es van instal·lar mupis adhesius de Movistar, vidrieres d'El Corte Anglès i d'Everis.

Uns prismàtics i vinil per a Metro de Bilbao

A través d'uns prismàtics gegantins-dissenyats per l'agència Dimensió i produïts per Sanca-en forexpan modelat en fibra, i amb lents de metraquilat transparent, es pot veure el nou recorregut de Metro de Bilbao. Val més una imatge que mil paraules-o unes poques en el cas de la publicitat-, en una tanca publicitària? Pel que sembla, en aquesta ocasió, sí. "En aquest cas, l'objecte 3D resultar més espectacular i va ser més fàcil i eficaç arribar als consumidors així, que amb un eslògan o un cartell publicitari. La clau està a destacar i diferenciar-se i, en aquest cas, aquests dos prismàtics de grans dimensions van ser el més indicat per aconseguir-ho ", explica Elena Ruiz-Mateos, directora de Màrqueting i Comunicació de Sanca.

El complement del singular objecte van ser vinils. I és que "la seva gran resistència el converteix en un suport ideal per a publicitat tant interior com exterior", així com la seva alta resolució, facilitat d'aplicació, i també de substitució. El vinil-normalment PVC adhesiu-té "moltes aplicacions en el món de la publicitat, la imatge corporativa i l'interiorisme. Sanca compta amb una divisió especialitzada en la decoració, a través de la qual ha realitzat nombrosos projectes artístics vinculats tant a l'àmbit de la comunicació com de la decoració en general. Des de 2008, comptem amb un portal a través del qual es pot realitzar compres en línia de reproduccions d'art, fotos i vinils ", explica la responsable de Màrqueting i Comunicació de l'empresa. "En interior i, en concret, per a la PLV-publicitat en lloc de venda-, s'empra els vinils de sòl, i en aparadors, utilitzant les tendències més avantguardistes i amb una qualitat i definició extraordinàries que ajuden a generar oportunitats de negoci", afegeix.

Ruiz-Mateos posa en relleu que una altra de les àrees de pes en Sanca és l'anomenada Màrqueting Espectacular, que inclou decoració de vagons de metro, passadissos, columnes, sostres, escales mecàniques, vidrieres o ascensors d'estacions de metro, autobusos, aeroports o, ja a l'exterior, camions, trens, avions...

Uns prismàtics gegants, produïts per la firma Sanca, per veure l'ampliació de Metro de Bilbao. Foto: Sanca
Uns prismàtics gegants, produïts per la firma Sanca, per veure l'ampliació de Metro de Bilbao. Foto: Sanca.

Empreses o entitats relacionades

Graphispag - Fira Barcelona

Comentaris de l'article/notícia

#1 - ..
10/05/2011 13:38:44
Elena es una excelente profesional y trabaja en una excelente empresa. Espero que todo siempre les vaya bien. Un saludo.

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis