Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Aimplas y Ainia desarrollan envases para alargar la vida de los alimentos

Aimplas i Ainia desenvolupen envasos per allargar la vida dels aliments

02/02/2011

2 febrer 2011

L'Institut Tecnològic del Plàstic ( Aimplas ) i el Centre Tecnològic Ainia , estan estudiant el desenvolupament de nous materials per a envasos que estan en contacte amb els aliments, a partir de substàncies actives provinents d'extractes de plantes. Aquests nous materials permetran allargar la vida útil dels aliments continguts en aquests envasos. Es tracta del projecte Polifun, que s'emmarca en el programa de l'Institut de la Mitjana i Petita Indústria Valenciana ( Impiva ) de cooperació en R + D entre centres tecnològics.

Els nous materials desenvolupats compten amb l'avantatge que actuen sobre l'oxidació i el creixement microbiològic de l'aliment envasat, principals causes del deteriorament del producte. Les primeres proves pilot estimen que aquestes noves substàncies actives podrien millorar la vida útil d'aliments frescos peribles en un 20 per cent. Amb aquest nou tipus d'envàs actiu, un producte la vida útil sigui curta (quatre o cinc dies), podria perdurar en òptimes condicions un o dos dies més.

Els materials d'envasat actiu desenvolupats en el projecte van destinats a envasos per a aliments peribles convencionals: fruites i hortalisses fresques, peixos i carns, als quals aportaran valor afegit i diferenciació. Així mateix, podran ampliar la seva utilització per a l'envasament de diferents productes de diferents sectors, com snacks i plats preparats, entre altres.

Empreses o entitats relacionades

AIMPLAS - Instituto Tecnológico del Plástico
Ainia Centro Tecnológico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    12/09/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    05/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis