Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La Escola Antoni Algueró imparte un módulo de formación superior en packaging

L'Escola Antoni Algueró imparteix un mòdul de formació superior en packaging

22/09/2010

22 setembre 2010

Després de l'acord assolit el juliol amb l'Institut Espanyol de Envàs i Embalatge (IEEE), pertanyent a Graphispack , l'Escola de formació professional Antoni Algueró (pertanyent, al seu torn, a la Fundació d'Indústries Gràfiques de Catalunya), impartirà en els seus instal·lacions, durant aquest curs acadèmic 2010-2011, un mòdul d'especialització en packaging, dins del curs de formació superior en arts gràfiques. Aquest curs té una durada de dos anys i va dirigit a tots aquells alumnes que vulguin especialitzar-se en aquest sector d'activitat.

El programa d'estudis dissenyat a partir de l'abans esmentat acord té dos anys de durada, i s'hi aborden diferents aspectes sobre el disseny i els processos d'elaboració i fabricació d'envasos i embalatges, complementant amb visites a empreses del sector. Els membres de l'IEEE són els que proporcionen els mitjans per poder realitzar aquesta especialització, tant a nivell de formadors, com organitzant les visites a les seves instal·lacions.

La primera part del temari, que s'imparteix durant el primer any, tractarà conceptes i temàtiques sobre què és i per a què serveix el packaging, quins materials s'utilitzen, com es transformen i quina utilització tenen. Així mateix, s'explicarà l'evolució de l'envàs i embalatge i les necessitats que satisfà avui en dia, així com les funcions que li són inherents (protecció, informació i promoció). S'abordarà també la tipologia d'envasos, des del primari al secundari, i els aspectes a tenir en compte durant el transport.

Un segon apartat es centrarà únicament i exclusivament en el disseny de packaging, i l'últim punt del temari del primer any acadèmic tractarà aspectes específics sobre els materials que intervenen en el disseny i fabricació d'envasos, com s'utilitzen i quina utilització tienen.Entre els suports que s'analitzaran destaca el paper i les seves variants (cartró, complexos i cartró ondulat), vidre i fusta.

El mòdul del segon any s'iniciarà realitzant un breu repàs a tot el ensenyat durant el curs anterior i es continuarà explicant altres materials també utilitzats en packaging com el plàstic i el metall. A més d'analitzar les funcions de cada un d'ells s'estudiarà el seu procés de reciclatge.

Un segon apartat abordarà la maquinària i el control de processos. Pel que fa a maquinària utilitzada en envasat, s'estudiarà els equips verticals i horitzontals, els automàtics i semiautomàtics així com les màquines de termoformat, entre altres. Pel que fa al control de processos es farà un recorregut pels sistemes de pesatge o comptat o els sistemes lineals, entre altres.

Empreses o entitats relacionades

Graphispack Asociación

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis