Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Xavier Pascual, director de Graphispag Digital 2009
"La impressió digital seguirà creixent però no es menjarà el offset tradicional"

Entrevista a Xavier Pascual, director de Graphispag Digital 2009

Javier García26/02/2009

26 febrer 2009

Xavier Pascual és director de Graphispag Digital , una fira dirigida a la indústria de la impressió gràfica, que aquest any ha celebrat la seva primera edició amb la crisi econòmica global de teló de fons. Tot i això, Pascual considera que el saló, obert a tot aquell que tingui necessitat d'imprimir una imatge, sigui o no del sector gràfic, ha estat un èxit. "L'usuari de les tecnologies que ofereix Graphispag Digital ens veu com una plataforma per estar al dia i seguir sent competitiu", afirma.

Graphispag Digital 2009 s'ha tancat amb unes 18.000 visites professionals. Es dóna per satisfet?

Tenint en compte el context econòmic en què ens trobem, estic més que content amb el que ha donat de si aquesta primera edició. Aquesta afluència de visitants professionals demostra que hi ha un interès pel saló, que l'usuari de les tecnologies que ofereix la fira ens veu com una plataforma per estar al dia i seguir sent competitiu.

Xavier Pascual, director de Graphispag Digital
Xavier Pascual, director de Graphispag Digital.
"El gran avantatge de la impressió digital és la personalització, que permet tirades curtes i impressió sobre qualsevol format. Això obre un ventall d'oportunitats de negoci per a empreses de diferents sectors "

Sembla que el saló no va dirigit només al sector gràfic ...

En aquesta primera edició hem intentat que Graphispag Digital no sigui només una fira per al grafista, per al sector gràfic tradicional. El tipus de tecnologia que s'exposa a la sala està obert a fotògrafs, dissenyadors, retolistes, decoradors ia tot aquell que tingui necessitat d'imprimir imatges. També va dirigit a sectors com el tèxtil, que viu una evolució tecnològica important que ha incorporat el digital.

El gran avantatge de la impressió digital és la personalització, que permet tirades curtes i impressió sobre qualsevol format. Això obre el ventall de possibilitats i, per tant, les oportunitats de negoci per a moltes empreses, des de companyies funeràries per incloure imatges sobre el marbre fins al món de la decoració i disseny, que té molt a dir en la impressió digital ja que necessita molta personalització. En definitiva, Graphispag Digital ofereix solucions a sectors que fins fa relativament poc temps mai haguéssim dit que vinguessin a una fira gràfica. Jo diria que cada vegada som menys 'gràfics' i més 'comunicació'.

¿Creu que les pimes es senten representades al saló?

Bé, els visitants professionals de la fira són els petits tallers i pimes amb pocs treballadors, que vénen buscant les oportunitats de negoci dels grans fabricants i subministradors presents al saló. Cal recordar que un sector gràfic tradicional com l'offset està acostumat a un alt volum d'inversió en maquinària gran. Per què hi ha hagut tanta gent? Doncs perquè hi ha necessitat d'invertir, hi ha necessitat constant d'oferir un producte tecnològic competitiu.

El saló va rebre unes 18.000 visites professionals
El saló va rebre unes 18.000 visites professionals.

Han tingut les empreses expositores en compte el tema del finançament?

Aquest és el denominador comú en tota l'economia. Estem en una economia global amb una situació molt complicada en què la banca juga el paper que juga. Per això, el tema del finançament és tan important ara. Jo veig dues situacions. D'una banda, ens trobem empreses que en l'època de bonança han estat mesurades i que avui no tenen problemes de finançament, i d'altra banda ens trobem amb petites pimes que en moments de gran expansió han patit un alt grau d'endeutament. Sé que els expositors estan donant oportunitats de finançament perquè és la forma de vendre avui. Em consta que el subministrador intenta donar totes les facilitats perquè l'usuari pugui comprar la maquinària.

¿Acabarà la impressió digital amb la impressió offset?

La impressió digital és el tipus d'impressió que més està creixent per una qüestió de novetats tecnològiques, mentre que el sector tradicional, el offset, té al seu mercat i segueix cobrint les seves necessitats per a un producte molt concret. Jo crec que la impressió digital creixerà, però no tant com per menjar-se els mercats gràfics tradicionals, sinó per nodrir dels nous mercats. Són dues tecnologies que van a conviure perfectament i que tindran cadascuna el seu mercat.

Quines són les expectatives per a Graphispag 2011?

Doncs si el context econòmic és bo, i esperem que així ho sigui per llavors, les perspectives per a Graphispag, un saló molt ben posicionat a nivell internacional, seran bones.

En la primera edició de Graphispag Digital han participat prop de 120 expositors
En la primera edició de Graphispag Digital han participat prop de 120 expositors.
"Ara estem en un procés d'adaptació en què han canviat tots els paradigmes. Jo crec que les empreses que sobreviuran són aquelles que puguin ser competitives, que poden oferir un bon servei, una bona qualitat "

Quines mesures poden prendre les empreses per superar aquesta situació de crisi?

Qualsevol empresa ha d'estar anticipant al que el mercat va a demanar perquè, al final, el que mana és el client sempre. Ara estem en un procés d'adaptació en què han canviat tots els paradigmes. Jo crec que les empreses que sobreviuran són aquelles que puguin ser competitives, que poden oferir un bon servei, una bona qualitat. Penso que el sector tradicional estava molt acostumat a actuar sota demanda, i ara cal anar més a un mercat d'oferta, més proper al producte i al client, i donar resposta al que el client necessita. Són receptes clàssiques, però són les que funcionen.

Empreses o entitats relacionades

Graphispack Asociación
Graphispag - Fira Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis