Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hispack espera a más de 40.000 visitantes
El saló, que estrena nova ubicació a la Gran Via, convoca 2.000 empreses en 700 estands

Hispack espera més de 40.000 visitants

Redacció PU15/03/2003

HISPACK 2003

2000 expositors, 700 estands, més de 47.000 metres quadrats, però també novetats, exposicions, jornades i conferències donaran forma a l'edició d'enguany de la fira Hispack. La Fira de Barcelona acollirà una exposició comercial dinàmica i amb propostes per a tots els gustos. Prova que el sector d'envasos i embalatges les coses li van molt bé malgrat la debilitat de la demanda que amenaça a altres sectors.
Imagen
El Saló Internacional de l'Embalatge, Hispack 2003, complirà la seva dotzena edició del 31 de març al 4 d'abril a Barcelona. El saló, organitzat per Fira de Barcelona en col·laboració amb l'Associació Graphispack, reunirà més de 2.000 empreses representades en uns 700 estands.

Una de les principals novetats d'aquesta edició d'Hispack és el canvi d'ubicació del saló, que tindrà lloc a Gran Via (Montjuïc 2) de Fira de Barcelona. Hispack 2003 concentrarà la seva exposició comercial en els dos pavellons del recinte, ocupant una superfície neta de 47.500 metres quadrats. Les noves instal·lacions permetran una bona sectorització del saló, el que assegura una ordenació de la fira més coherent per a l'oferta i més fàcil de visitar per al professional que acudeix a Hispack. En cinc dies d'activitat, s'esperen més de 40.000 visitants.

Conferència de Paco Underhill

Dins del programa d'activitats, destaca la conferència El Packaging i la Comunicació en el Lloc de Venda. Com aconseguir l'èxit i atraure el client, a càrrec de Paco Underhill conegut pels seus estudis sobre el comportament dels compradors, els resultats va resumir en el llibre Why we buy. The Science of Shopping (Per què comprem? La ciència de les compres). A més, Underhill és fundador i president de Envirosell, una empresa novaiorquesa dedicada a assessorar als seus clients sobre quins són els principals factors que determinen que un consumidor compri més o menys productes.

II Jornada Jove del Packaging

Després de l'èxit de participació a la jornada tècnica celebrada durant la passada edició d'Hispack, dirigida a estudiants dels últims cursos de llicenciatures o enginyeries de les facultats de tot Espanya, així com alumnes d'escoles de disseny gràfic i arts gràfiques, el saló, en col·laboració amb l'Associació Graphispack, organitza la II Jornada Jove del Packaging.

Amb aquesta iniciativa, que tindrà lloc el divendres 4 d'abril, Hispack vol tornar a apropar l'univers de l'embalatge als futurs professionals de nombrosos sectors que, per la seva activitat, hauran de prendre properament de manera directa o indirecta decisions pel que fa a envàs, embalatge, processos, maquinària, materials, logística, codificació, marcatge, màrqueting o producció, entre altres. La jornada s'estructura en dues conferències. El secretari general de l'Associació Graphispack, Pere Serrat, donarà la conferència Els envasos i embalatges ajuden a viure millor, mentre que el dissenyador gràfic i editor de la Guia Creativity, Albert Isern, parlarà del Packaging com a comunicació: Història, actualitat i futur.

Actualització del Llibre Blanc

Imagen
L'excel • lent acollida atorgada al Llibre Blanc de l'Envàs i Embalatge a Espanya per part del sector ha animat a Hispack a actualitzar els continguts d'aquesta obra bibliogràfica, recopilant les últimes dades disponibles i analitzant les tendències que es perfilen per als propers anys. La coordinació i realització tècnica del nou estudi anirà a càrrec de l'empresa Dympanel i comptarà una altra vegada amb el suport del Departament d'Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Com es recordarà, el Llibre Blanc de l'Envàs i Embalatge és ja una obra de referència que recull els principals indicadors econòmics d'aquesta indústria i dels subsectors que la componen, així com les tendències relacionades amb l'aplicació de normativa mediambiental, associacionisme, participació firal , màrqueting i disseny.

WorldStars i Líderpack

Hispack acollirà aquest any la cerimònia de lliurament de guardons dels premis WorldStars 2002, organitzats per La World Packaging Organization, el que suposarà comptar amb l'assistència de representants de més d'un centenar d'empreses procedents de tot el món. Aquest esdeveniment tindrà lloc l'1 d'abril.

Aquest guardó premia els envasos i embalatges millors del món i participen els treballs escollits a cada país participant. En el cas d'Espanya, entren en concurs els guanyadors dels premis Líderpack, el Concurs Nacional d'Envàs i Embalatge.

A més, en el marc d'Hispack tindrà lloc una reunió del Board of Directors de la World Packaging Organisation. L'Associació Graphispack, entitat que representa Espanya en aquesta organització mundial, exercirà d'amfitriona de la trobada.

Precisament durant els dies d'activitat de Hispack, s'exposaran a Gran Via (Montjuïc 2) de Fira de Barcelona els treballs guanyadors de la cinquena edició de Líderpack. El primer dia del saló tindrà lloc la cerimònia de lliurament de guardons.

Entre els treballs premiats hi ha un envàs contenidor d'una ampolla de cava que es transforma en una glaçonera en el moment de servir la beguda, un contenidor amb forma de brick que convida els més petits a reciclar envasos, fundes de CD ecològiques realitzades amb cartronet, dispensadors modulars, etiquetes adhesives multiinformación o rodets de cartró plegable per a transportar cables.

En aquesta convocatòria es van presentar 96 treballs, dels que van resultar premiats 22. El jurat va tenir en compte criteris com l'originalitat, la innovació, la facilitat d'ús, les avantatges que els envasos puguin oferir a la societat, tant des de l'àmbit de la protecció, higiene i seguretat del producte contingut, com del transport d'aliments, medicines i altres béns que ajudin al progrés i benestar, i la dificultat que hagi suposat inventar nous elements per obtenir un model d'envàs o embalatge més eficaç i que respecti el medi ambient, reduint el seu gruix i pes i emprant material de fàcil de reciclatge.

Els Premis Líderpack van ser creats el 1995 pel Saló Internacional de l'Embalatge i l'Associació Graphispack per afavorir la promoció de la indústria espanyola de l'envàs i embalatge. Després de cinc convocatòries, els Premis Líderpack han adquirit un ampli reconeixement en l'àmbit nacional i internacional. En exemple d'això és que dels nou guardonats de Líderpack que representaven a Espanya en la passada WorldStars, cinc van resultar vencedors.

Programa AL-INVEST

L'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària per a envàs, embalatge i el seu grafisme, AMEC-envasgraf ha coordinat la celebració en el marc d'Hispack d'un dels trobades empresarials del 2003 del programa AL INVEST que impulsa la Comissió Europea.

Entre els seus objectius, el programa AL-INVEST persegueix estimular, facilitar i promoure acords comercials de llarga durada, inversions, transferència de tecnologia i la creació d'acords entre empreses de la Unió Europea i d'Amèrica Llatina. Els beneficiaris del programa són empreses europees i llatinoamericanes que ho demanen a través de diferents operadors econòmics. Les empreses participants reben un programa d'entrevistes individuals o agendes especialment organitzades per elles d'acord amb els seus perfils i productes.

La trobada d'Hispack es desenvoluparà entre els dies 31 de març i 1 d'abril. Fins ara han confirmat la seva participació empreses de Xile, Colòmbia, Mèxic, Veneçuela i Paraguai, que es reuniran amb empreses espanyoles, italianes i alemanyes.

Missions comercials

El Saló Internacional de l'Embalatge es troba entre les quatre fires europees més importants de la seva especialitat i any rere any incrementa el seu poder de convocatòria internacional, tant en el nombre d'empreses estrangeres participants com en el de professionals d'altres països que, mitjançant missions comercials o visites privades, entren en contacte amb les empreses espanyoles del sector.

Hispack ha promogut a través de l'Institut Español de Comerç Exterior (ICEX) la celebració de missions comercials amb països del Magrib i de l'Europa de l'Est. Aquestes reunions obertes a la participació de tots els expositors del saló tindran lloc durant els dies 1, 2 i 3 d'abril.

Vegi també ...

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria para Plástico y Caucho
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Graphispack Asociación
Hispack - Fira de Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis