Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de envases apuesta por China y EEUU
Envasgraf confia que Hispack sigui una fira "pròspera"

El sector d'envasos aposta per la Xina i els EUA

Redacció PU15/03/2003

ENVASOS I EMBALATGES

El sector espanyol de fabricants de maquinària per a envàs i l'embalatge vol potenciar el seu desenvolupament a la Xina i els Estats Units. Aquests seran els mercats amb més potencial de creixement aquest any si atenem al Pla Sectorial presentat per l'associació envasgraf, que agrupa el 85 per cent dels fabricants amb capacitat exportadora. Envasgraf és l'associació de fabricants de maquinària per a envàs, embalatge, embotellament i el seu grafisme i forma part de l'associació AMEC .
El president d'envasgraf, Jaume Plans, durant la presentació del Pla Sectorial
El president d'envasgraf, Jaume Plans, durant la presentació del Pla Sectorial
Segons Envasgraf, que va presentar aquest pla sectorial a finals del mes de febrer, el sector de maquinària per a envàs i embalatge va moderar el seu creixement l'any 2002, ja que, en opinió del seu president, Jaume Plans, el sector no és aliè al panorama internacional, dominat per un euro fort, la crisi de l'Iraq i la desacceleració econòmica, a més d'un mercat llatinoamericà que ha tancat definitivament les seves portes. "No obstant això", ha matisat, "el sector és fort ja que ha hagut de lluitar molt i ara està més consolidat".

Per Plans, es tracta d'un sector "jove, on hi ha firmes de renom, i necessita situar dins el context internacional". Les exportacions durant l'any passat van créixer un 2 per cent.

I dins d'aquest context internacional, les companyies espanyoles se senten atretes pels mercats xinès i nord-americà. El primer pel seu potencial a mitjà termini: en paraules de Plans, "La Xina és una carrera de fons", encara que segons va matisar el director de l'associació, Isidre Puigdemassa, Envasgraf té associats que ja compten amb inversions en aquest enorme país asiàtic.

Per la seva banda, els Estats Units s'ha fet més interessant per als inversors espanyols a mesura que s'anaven tancant els mercats llatinoamericans, amb excepció potser de Mèxic. Jaume Plans ha explicat que la maquinària espanyola tenia un preu "atractiu" als Estats Units, tenint en compte la seva qualitat.

A més d'aquests països, l'associació prestarà aquest any una atenció especial als països del Magrib i Europa de l'Est, països que participaran en missions inverses organitzades per l'associació i que tindran una particular importància durant la celebració de la fira Hispack.

Evolució del sector

A més del Pla Sectorial, durant la presentació es va parlar de les tendències que s'apunten en el sector de l'envàs i l'embalatge. Jaume Plans va explicar que un dels dinamitzadors actuals del sector és la reducció dels costos, que al seu torn tira de l'evolució tecnològica. En aquest sentit, una de les tendències més acusades és reduir el sobrecost dels anomenats sobreembalatges i els sobreembalatges mateixos.


Una fira d'influència mediterrània

El president d'Envasgraf, Jaume Plans, espera que aquesta edició de la fira Hispack sigui "pròspera si no esclata la guerra". Precisament per això, va recomanar una contenció de l'optimisme.

Aquesta és la cinquena vegada que l'associació Envasgraf col·labora amb el saló per internacionalitzar-ho. Segons Jaume Plans, "la fira ha entès que el seu objectiu no és només el mercat nacional". Potser per aquest motiu s'ha prestat especial interès a l'organització missions inverses d'empreses situades en països del Magrib i Europa de l'Est.

Durant la fira, aquests són els actes que es programaran:

  • AL-INVEST. S'espera la participació de la majoria de les empreses del sector, a causa que un bon nombre d'empreses llatinoamericanes de Brasil, Colòmbia, Xile, Mèxic, Paraguai i Veneçuela va a desplaçar-se amb la finalitat d'arribar a acords de cooperació entre les empreses Espanyoles i Italianes participants en l'activitat.
  • PROMOCIÓ DE VISITANTS. Promoure la visita, mitjançant la xarxa exterior d'AMEC, de promotors i delegats visitants d'Algèria, Argentina, Brasil, Xile, Colòmbia, Egipte, Hongria, el Marroc, Mèxic, Polònia, República Txeca, Tunísia, Uruguai i Veneçuela.
  • MISSIONS INVERSES. Concentrat a les àrees geogràfiques del Magrib i els països de l'Est.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria para Plástico y Caucho
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Graphispack Asociación
Hispack - Fira de Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis