Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hispack registra un 33% más de profesionales que en la edición del 2003
El saló va tancar l'edició amb més de 40.000 visitants

Hispack registra un 33% més de professionals que en l'edició del 2003

Redacció PU15/04/2006
El Saló Internacional de l'Embalatge, Hispack 2006, celebrat del 27 al 31 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona va registrar 40.405 visitants professionals procedents de tots els sectors econòmics vinculats a la producció d'envasos, així com sectors usuaris de packaging. Aquesta xifra-superior a les expectatives inicials de l'organització-suposa un augment de gairebé un 33 per cent respecte a l'any 2003. La valoració de l'organització de la fira d'Hispack en el quart dia de celebració del certamen ja era molt positiva, segons va anunciar als mitjans de comunicació. La bona marxa de l'economia i sobretot el caràcter triennal del Saló Internacional de l'Embalatge van propiciar un increment de visitants professionals.
Imagen
A més, en aquesta tretzena edició s'ha potenciat la internacionalització en un 23 per cent i s'ha apreciat un increment del 20 per cent del nombre d'expositors, que amb la nova periodicitat poden rendibilitzar més la seva participació a la fira. També la variació de dates de la cita firal ha permès als expositors presentar més innovacions en fira.

Així mateix, la participació en les 35 jornades tècniques va resultar molt satisfactòria per a l'organització, amb més d'un centenar d'assistents en algunes de les conferències dedicades a R + D i al disseny i innovació i fins i tot més de 260 persones a la conferència magistral sobre màrqueting i packaging impartida per Lluís Bassat. A més s'ha registrat un gran nombre de visites de professionals de la branca científica tecnològica.

Aquest saló triennal que organitza Fira de Barcelona amb el suport de Graphispack Associació ha mostrat les últimes novetats en maquinària, processos de fabricació, materials, etiquetatge i codificació, envasos, embalatges i elements de Publicitat en el Lloc de Venda. Un total de 2.204 empreses, de 41 països, han participat en aquesta reeixida convocatòria. D'aquestes 868 eren expositors directes, és a dir, amb estand, i 1.336 representats. El saló ha ocupat 54.375 metres quadrats nets en els pavellons 1, 2 i 3 del recinte Gran Via

Procedència de la demanda

Del total de visitants acreditats a Hispack, 37.604 eren nacionals i 2.801 estrangers. El 65 per cent dels visitants nacionals d'Hispack procedeix de Catalunya, el 8 per cent de la Comunitat Valenciana, el 5% de la Comunitat de Madrid, el 3 per cent d'Andalusia, i amb idèntic percentatge del País Basc i Aragó. La resta es correspon amb visitants de la resta de comunitats autònomes espanyoles.

En aquesta convocatòria, el nombre de visitants estrangers, representa un 7,5 per cent del total. Les delegacions internacionals participants en les trobades empresarials AL-Invest, coordinats per l'associació Amec-envasgraf, així com la presència de professionals de mercats potencials han influït positivament en la xifra final de visitants estrangers, que s'ha incrementat un 21 per cent respecte a any 2003.

El principal país de procedència dels professionals internacionals és Portugal, amb un 22 per cent del total de visitants estrangers, seguit de França, amb un 20 per cent Itàlia amb un 11 per cent, Alemanya amb un 8 per cent; Regne Unit, per cent i Països Baixos, per cent En el registre de visitants estrangers es comptabilitzen professionals de fins a 96 països diferents.

Imagen
Hispack és la fira més important d'envàs, embalatge i PLV que se celebra a Espanya i es troba entre les quatre primeres d'Europa de la seva especialitat

Bona afluència en les activitats formatives

Paral·lelament, Hispack ha estat el marc de celebració de nombroses activitats que han mostrat les diferents vessants del món del packaging. L'afluència de congressistes i públic a les jornades organitzades en el saló ha estat una constant aquests dies. L'organització estima que més de 1.800 persones han participat en la quinzena de conferències, seminaris i trobades celebrades al saló i organitzats per Hispack en col·laboració amb associacions sectorials o bé per empreses i entitats del sector.

Entre els diferents actes formatius, destaca especialment la trobada científica centrat en els últims avenços en materials barrera aplicats a la fabricació d'envasos que va reunir a 131 investigadors i tècnics d'empreses productores i usuàries de packaging. La conferència magistral que el publicista barceloní Lluís Bassat va pronunciar a la sala va congregar gairebé 300 persones interessades en conèixer les tendències publicitàries aplicades a l'envàs. També van tenir una excel·lent resposta les jornades sobre innovació, disseny i certificació i el seminari sobre la tecnologia RFID, que va completar una àrea de demostració sobre les "etiquetes intel ligents" que s'estan aplicant a la cadena de subministrament i que en un futur substituiran al codi de barres en tots els envasos. En conjunt, tots dos esdeveniments van atreure 311 persones. Així mateix, en la Jornada Jove del Packaging van participar gairebé mig miler d'estudiants universitaris i de Formació Professional per conèixer les sortides laborals que l'envàs i embalatge ofereix als joves.

Hispack 2006 ha promogut també una sèrie d'iniciatives per divulgar la innovació i les millores que l'envàs i embalatge aporta al desenvolupament de la societat. En aquest sentit, l'exposició cultural "Pack & Food" ha contribuït a explicar els beneficis que el packaging ha introduït en el món de l'alimentació. Igualment, la convocatòria i exposició dels Premis Líderpack, els més importants guardons d'envàs, embalatge i PLV han demostrat que la qualitat, la innovació i la creativitat estan a l'alça en les empreses espanyoles del sector. L'acte de lliurament dels Premis Líderpack va estar presidit pel conseller de Treball i Indústria de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Rañé.

Paral·lelament, Hispack ha estat el marc de celebració de nombroses activitats que han mostrat les diferents vessants del món del packaging
Hispack és la fira més important d'envàs, embalatge i PLV que se celebra a Espanya i es troba entre les quatre primeres d'Europa de la seva especialitat. Segons els organitzadors, els reptes per a les properes edicions passen per augmentar l'oferta del saló; treballar en l'increment de la internacionalitat, i consolidar la posició d'Hispack en el calendari de fires europees del sector com a referent per al mercat del sud d'Europa, nord d'Àfrica i Llatinoamèrica. La propera edició d'Hispack tindrà lloc l'any 2009.

El Saló Internacional de l'Embalatge és un saló de Fira de Barcelona, l'entitat organitzadora de salons industrials i professionals d'Espanya i una de les quatre primeres d'Europa en nombre d'esdeveniments.

• Els visitants estrangers augmenten un 21 per cent. Portugal, França i Itàlia són els principals països de procedència. S'aprecia una major presència de països de Llatinoamèrica, nord d'Àfrica i Europa de l'Est.

• Catalunya concentra el 65 per cent dels visitants, seguida de la Comunitat Valenciana, la Comunitat de Madrid, Andalusia i País Basc.

• Satisfacció entre els expositors per la qualitat de la demanda i pels contactes comercials realitzats a la fira.

• El proper Saló Internacional de l'Embalatge se celebrarà el 2009 al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria para Plástico y Caucho
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Graphispack Asociación
Hispack - Fira de Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis