Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Hispack alcanza un registro de participación histórico
La fira estrena la periodicitat triennal a partir d'aquesta edició

Hispack arriba un registre de participació històric

Redacció PU01/02/2006
L'edició d'Hispack es presenta amb un creixement d'un 12 per cent en superfície i d'un 10 per cent en el nombre d'expositors directes respecte al 2003, congrega més de 2.600 empreses representades en 800 estands i la internacionalitat del saló, liderada per Itàlia, França i Alemanya, s'ha vist incrementada en un 23,4 per cent. La indústria del packaging i la PLV, Hispack s'erigeix en un observatori de tendències i en un fòrum de debat sectorial d'excepció.
Riera Marsa, president Comitè Organitzador
Riera Marsa, president Comitè Organitzador.
Xavier Pascual, director del saló
Xavier Pascual, director del saló.
El Saló Internacional de l'Embalatge, Hispack 2006, obre les seves portes del 27 al 31 de març al recinte Gran Via de Fira de Barcelona amb els millors registres de participació de la seva història: Un total de 54.000metros quadrats nets ocupats i més de 2.600 empreses representades en 800 estands que mostraran les últimes tendències i novetats del món de l'envàs i embalatge-present en la pràctica totalitat de les activitats econòmiques i comercials-, així com una àmplia oferta en PLV. Aquestes xifres suposen un augment d'un 12 per cent en superfície i d'un 10 per cent en el nombre d'expositors directes respecte a la passada edició celebrada el 2003 i demostren les grans expectatives de negoci que la indústria del packaging espanyola ha dipositat a la que és avui la seva fira de referència.

Hispack és la manifestació firal de la indústria de l'envàs i embalatge a Espanya i una de les més prestigioses d'Europa en la seva especialitat. Amb periodicitat triennal a partir d'aquesta edició, el saló que organitza Fira de Barcelona en col·laboració amb Graphispack Associació té acreditat un alt poder de convocatòria professional, garantint la major concentració de compradors del mercat espanyol, així com d'altres importants zones d'influència com Portugal , França, Itàlia, països mediterranis i Llatinoamèrica. Aquest any l'organització preveu l'assistència de més de 35.000 professionals.

El fort increment del consum intern d'envasos i embalatges en la indústria, el comerç i la distribució-amb especial incidència en àrees com l'alimentació, indústria, farmàcia, drogueria i perfumeria o automoció-, fa d'Hispack un saló fonamental per a tots els sectors d'activitat.

Sectorització de l'oferta

Per facilitar la visita del saló, l'oferta comercial expositora s'ha estructurat seguint aquesta sectorización:

• Pavelló nº1: Publicitat en el Lloc de Venda; Serveis; Matèries Primeres, Materials i Productes; i Maquinària d'envàs i embalatge.

• Pavelló nº2: Maquinària i accessoris d'envàs i embalatge; Maquinària per a processos de fabricació; i el sector de recuperació i reciclatge;

• Pavelló nº3: Maquinària d'embotellat; Maquinària d'etiquetaje, codificació i marcatge; i el sector de Logística i manipulació.

El sector de maquinària i accessoris d'envàs i embalatge suposa el 39 per cent dels expositors directes del saló, seguit del sector de matèries primeres, materials i productes auxiliars, que representa el 27,3 per cent del total de stands. L'apartat de maquinària per etiquetaje, codificació i marcatge compta amb el 9 per cent d'empreses directes i el sector de maquinària i equips per embotellat, el 7,3 per cent. Completen l'oferta comercial les empreses de consultoria, enginyeria, serveis i les de medi ambient, recuperació, tractament i reciclatge, que suposen en conjunt un 5,3 per cent del total, seguit de la logística amb un 4,75 per cent; la maquinària per als processos de fabricació de productes, amb un 3,1 per cent; i la PLV que representa un 3 per cent.

En línies generals, els expositors de maquinària presenten equips automatitzats, amb la incorporació de fluxos de treball digitals, i millores quant a processos, velocitat i versatilitat de producció. En l'apartat de materials, la reducció del pes i l'augment de la resistència són dues característiques comunes així com la incorporació de l'efecte barrera en plàstics, films i cartrons especials. En el saló s'exhibiran, a més, tot tipus de solucions d'identificació, etiquetatge, logística i trazabilidad. Sens dubte, la tecnologia RFID va a centrar l'apartat de novetats amb gravadors de dades i lectors, etiquetes amb xips electrònics, antenes receptores, etc., aplicables a tot tipus d'activitats econòmiques.

Àmplia presència internacional

El mercat espanyol del packaging, un dels que major creixement ha registrat en els últims anys, desperta interès fora de les nostres fronteres. Els esforços i recursos dedicats a la promoció internacional-un dels eixos estratègics d'aquesta edició-s'han traduït en un augment d'un 23,4 per cent de la presència internacional en l'oferta comercial d'Hispack respecte a l'any 2003 quan van participar de forma directa-és a dir amb estand-128 empreses estrangeres de 14 països.

Fins ara, a Hispack participen com expositors directes un total de 158 empreses estrangeres, de 22 països. Itàlia, amb 58 empreses, és el país amb major representació, seguit de França i Alemanya. En l'oferta comercial del saló estaran presents diferents companyies vingudes d'Argentina, Àustria, Bèlgica, Xina, Xile, Corea del Nord, Dinamarca, Estats Units, Finlàndia, Gran Bretanya, Holanda, Índia, Marroc, Mèxic, Portugal, Suècia, Suïssa, Taiwan i Turquia.

Al mateix temps, en col·laboració amb Amec-Envasgraf, Hispack ha identificat diversos mercats objectiu per a la promoció de visitants per tal d'atraure potencials compradors, distribuïdors i representants, així com professionals de diferents sectors usuaris de packaging en general.

Així mateix, Amec-Envasgraf en col·laboració amb l'ICEX està coordinant la visita al saló de diferents delegacions internacionals de professionals d'Argentina, Brasil, Xile, Marroc, Tunísia i Polònia, països seleccionats segons els interessos del sector. En nom del saló, aquesta associació està duent a terme la invitació directa a empreses representatives de Mèxic, Algèria, Tunísia, Marroc, Polònia i República Txeca, així com alguns periodistes de les principals revistes estrangeres especialitzades.

Com a novetat, en aquesta edició Hispack obre el Centre d'Atenció al Visitant Estranger (CAVE), gestionat per personal d'Amec-Envasgraf, que té com a finalitat orientar el professional internacional perquè la seva visita sigui el més operativa possible. Des del CAVE es prestaran serveis d'informació sobre expositors, sobre el saló i les seves activitats, sobre el sector espanyol del packaging, etc. Així mateix, en el CAVE es centralitzarà la informació sobre les empreses expositores que hagin comunicat el seu interès en exportar per posar-les en contacte amb els visitants que ho demanin. Aquest espai, ubicat al Pavelló n º 2 estand C336, comptarà amb un centre de negocis, i una zona de descans per als visitants estrangers. El CAVE està també a disposició dels clients i contactes estrangers dels expositors. A més, aquest centre serà el punt de trobada de les delegacions internacionals i també l'escenari de les trobades empresarials del programa AL-INVESTIII entre empreses europees i llatinoamericanes.

Activitats per a la promoció del packaging

Hispack, com a element vertebrador de la indústria espanyola del packaging, promou diferents iniciatives de promoció i major difusió dels beneficis socials, culturals i econòmics de l'activitat d'aquest sector.

En aquest sentit, durant la celebració d'Hispack es presentarà la tercera edició-actualitzada, ampliada i revisada-del Llibre Blanc de l'Envàs i Embalatge, que edita Fira de Barcelona en col·laboració amb el Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat de Catalunya. Aquesta obra s'ha convertit en bibliografia de referència per al coneixement del sector del packaging al nostre país. En aquesta ocasió, a més d'oferir una visió macroeconòmica del sector del packaging al nostre país, englobant els diferents subsectors productors en funció dels materials emprats i el sector de maquinària, el Llibre contindrà una anàlisi més qualitativa de la realitat i els reptes del sector del packaging espanyol.

També aquest any, Hispack segueix apostant per la cultura del packaging. En aquest sentit el saló acollirà al pavelló número 1 l'exposició "Pack & Food" que recollirà els beneficis introduïts pel packaging en el món de l'alimentació. A través d'envasos i diferents suports plàstics, Pack & Food mourà a la reflexió sobre l'aportació del packaging al desenvolupament i benestar de la societat. L'exposició mostrarà la relació del packaging en l'alimentació des de tres vessants: la funcional, la informativa-comunicativa, i la sensorial-emocional. Aquesta exposició s'emmarca dins el programa oficial d'actes de l'Any d'Alimentació, la Cuina i la Gastronomia que se celebra a Catalunya de març de 2005 a març de 2006.

Igualment, com és habitual, Hispack exposarà al hall d'entrada del pavelló n º 1 els treballs guanyadors dels Premis Líderpack, el més important concurs de packaging i PLV que es celebra a Espanya i que compta amb projecció internacional en promoure que els envasos guanyadors participin automàticament en els WordStars, el més acreditat certamen mundial de packaging.

En aquesta ocasió, un embalatge industrial per al sector de l'automoció ha estat considerat el millor packaging dels Premis Líderpack 2005, mentre que un expositor per a una consola de videojocs ha estat el producte més destacat en PLV. A aquesta sisena edició, s'han presentat 78 treballs dels quals només quinze han estat mereixedors d'un guardó.

La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el 27 de març, a les 19.30 hores, al vestíbul del pavelló número 2 del recinte Gran Via.

Presentació del saló Hispack als mitjans de comunicació a Barcelona
Presentació del saló Hispack als mitjans de comunicació a Barcelona.

Congressos, jornades tècniques i conferències

Hispack 2006 és un important fòrum de debat sectorial que contribueix a l'anàlisi de tendències, a la presentació d'innovacions i tecnologia i l'intercanvi d'experiències.

En aquest sentit, el dimarts, 28 de març, se celebrarà el "Primera Trobada Hispack d'Investigació i Desenvolupament en Envasos i Embalatges". Aquest congrés científic de caràcter internacional reunirà investigadors i tècnics d'empreses fabricants i usuàries de materials i d'envasos i embalatges, així com a membres d'institucions acadèmiques per presentar i debatre els últims avenços en materials barrera aplicats a la tecnologia d'envasos i embalatges. Els materials actuals com EVOH, poliamides, polièsters o poliacrilonitril, així com innovadors materials com policetonas alifàtiques, polímers de cristall líquid, recobriments metàl·lics i d'òxids metàl·lics, recobriments orgànics, biopolímers, nanopolímers o materials actius antioxidants seran presentats pels tècnics involucrats en els nous desenvolupaments. L'esdeveniment comptarà amb la presència d'experts internacionals procedents del Japó, EUA i diversos països de la Unió Europea.

Dimecres, 29 de març, al matí tindran lloc dues interessants jornades. La primera, organitzada per Innopack Fundació Privada i BCD, Barcelona Centre de Disseny, tractarà sobre la innovació, el disseny i la certificació en packaging. Les ponències tractaran sobre la innovació com a eina de competitivitat, el disseny com a motor d'innovació, els nous materials i processos com a conductors de la innovació i la certificació com a element clau de consolidació. El segon esdeveniment del dia serà la jornada, organitzada per AECOC, sobre les aplicacions de l'etiqueta per radiofreqüència (RFDI), basada en l'estàndard EPC (Codi Electrònic del Producte). Aquestes conferències completaran l'àrea de demostracions pràctiques sobre aquesta nova tecnologia que AECOC coordinarà al pavelló n º 2.

Recollint el testimoni de Lars Wallentin i Paco Underhill en les tres anteriors edicions d'Hispack, el publicista barceloní Lluís Bassat serà l'encarregat de pronunciar el dijous, 30 de març, la tradicional conferència magistral centrada en aspectes del packaging com a suport publicitari i de comunicació. Bassat analitzarà els nous hàbits de consum i models de compradors i altres aspectes de l'entorn publicitari relacionats amb el packaging. Aquesta jornada, organitzada per Graphispack Associació, es dirigeix a empreses de gran consum, agències de publicitat, dissenyadors industrials i professors.

Prèviament a la conferència de Lluís Bassat, se celebrarà una taula rodona sobre el poder de la Publicitat al Lloc de Venda, promoguda per Adif-PLV, POPAI Espanya i Graphispack Associació. Hi participaran dissenyadors, fabricants de PLV, publicistes i marques anunciants usuàries de PLV tant de productes com de serveis i representants de la distribució comercial. L'objectiu és oferir una visió sobre el mercat de la PLV a Espanya i les possibilitats de comunicació que ofereix aquest mitjà publicitari.

Finalment, l'últim dia del saló, se celebrarà la tercera edició de la Jornada Jove del Packaging, organitzada per Graphispack Associació. Aquesta activitat s'adreça a estudiants universitaris i alumnes de formació professional de segon cicle que vulguin conèixer els factors que intervenen en el disseny d'envasos, embalatges i PLV d'èxit. Així mateix, en la jornada es presentaran els estudis (màsters i postgraus) especialitzats en packaging com una interessant sortida laboral en diferents àmbits de l'empresa, el món de la comunicació i el màrqueting, o la indústria.

Amb tot, el Saló Internacional de l'Embalatge mostrarà novament la força i dinamisme de la indústria espanyola del packaging i la PLV.

Jornada del pes de l'envàs en l'alimentació
Jornada del pes de l'envàs en l'alimentació.
Premis Liderpack
Premis Liderpack.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Maquinaria para Plástico y Caucho
Equiplast, Expoquimia, Eurosurfas. Fira de Barcelona
Graphispack Asociación
Hispack - Fira de Barcelona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis