Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los mejores trabajos de comunicación visual del año
Els Lletra Roland concedeixen 21 guardons

Els millors treballs de comunicació visual de l'any

Redacció Interempresas16/07/2013

Els Premis Lletra Roland de Comunicació Visual i Gràfica d'Entorn d'Espanya i Portugal ja tenen guanyadors. Un total de 21 treballs han estat guardonats en aquesta catorzena edició que ha comptat amb una alta participació. El jurat ha seleccionat 33 obres que han destacat per la seva qualitat, creativitat, execució tècnica, funcionalitat o capacitat de comunicació. El fundador de l'empresa madrilenya Rètols Matesánz, Manuel Sánchez Matesanz, ha rebut el premi Lletra Roland especial del jurat en reconeixement a la seva trajectòria professional.

Les tres triumfadores d'aquesta convocatòria han estat les empreses HMY Yudigar, On Target i Sundisa que han aconseguit doblet. La multinacional especialitzada en disseny i fabricació d'equipament per a espais comercials HMY Yudigar ha estat premiada en la categoria millor cobertura d'un esdeveniment pel seu treball ‘Oscar Mayer’ enfocat a aconseguir augmentar la notorietat, la vinculació emocional amb el consumidor i l'increment de vendes. També ha guanyat en la categoria millor retolació en interiorisme estable per ‘Heineken’, amb el qual unifica l'espai de cerveses en els punts de vendes aconseguint una exposició més ordenada i millorant l'experiència de compra dels seus clients.

HMY Yudigar ha estat premiada en la categoria millor cobertura d'un esdeveniment pel seu treball ‘Oscar Mayer’
HMY Yudigar ha estat premiada en la categoria millor cobertura d'un esdeveniment pel seu treball ‘Oscar Mayer’.

Per la seva banda, els dues Lletra Roland per al fabricant alacantí de PLV On Target, han estat un ‘display moble SONY NEX’ per presentar tablets i càmeres, i el treball ‘Llançament Reebok O-Form’ premiat en la categoria ‘millor element dinàmic o mòbil’ per a la campanya de la nova gamma de sabatilles de la marca.

Finalment, Sundisa amb els seus treballs d'impressió digital i retolació en gran format per a la decoració de dos restaurants barcelonins El Principal i La Mossegada li han valgut dues Lletra Roland en les categories de ‘millor retolació en interiorisme efímer i en interiorisme estable’.

Diversitat d'Or

La resta dels premiats amb un Lletra Roland d'Or mostren la diversitat d'aplicacions de la comunicació visual. Des d'una moto que funciona com a mostrari i reclam en el punt de venda, retolada per Costum Gráfics, fins a l'aplicació d'imatge corporativa a el ‘Espai Jove’, dos edificis que alberguen activitats juvenils, que la seva señalética ha estat realitzada per l'estudi de disseny murcià Enfátika.

Ormodesign es porta un premi pel primer maniquí de cartró en volum del món construït a força de més de 100 peces per definir les formes femenines. Així mateix, Álvaro Baptista Disseny, ha resultat guanyador pel seu projecte ‘Stand Castelló 2012’ en el qual emula els fotogrames retroiluminados d'una pel·lícula cinematogràfica.

El Lletra Roland a la millor innovació tècnica ha estat para Sanca Serveis Generals a la Comunicació per la producció de mupis amb el nou sistema d'impressió digital ‘dia i nit’ per al llançament del nou Seat León. Amb aquest sistema d'impressió es va aconseguir l'efecte d'il·luminació d'alguns dels elements de la marquesina com són els fars del vehicle i el claim de la campanya.

Finalment, l'agència de comunicació creativa MarujaLimon ha aconseguit el màxim guardó en la categoria ‘millor treball imprès amb sistemes Roland DG’ pel naming, logo, imatge corporativa i interiorisme per a un centre esportiu; treball premiat també amb un Lletra de Plata en la categoria ‘millor aplicació d'imatge corporativa’.

El Lletra Roland a la millor innovació tècnica ha estat para Sanca Serveis Generals a la Comunicació per la producció de mupis amb el nou sistema...
El Lletra Roland a la millor innovació tècnica ha estat para Sanca Serveis Generals a la Comunicació per la producció de mupis amb el nou sistema d'impressió digital ‘dia i nit’ per al llançament del nou Seat León.

L'Escola Municipal d’Art Arsenal obté dues Lletra de Plata en les categories ‘millor estructura-display PLV’ amb la realització d'una campanya gràfica per a la promoció de l'acte inaugural del saló ‘Joia Barcelona’ i un altre en ‘millor lona de publicitat exterior’ amb el disseny d'una lona per cobrir el ‘Mercat de la Pelegrina’, de Vilafranca del Penedès. A més, On Target aconsegueix també un Lletra de Plata pel seu treball ‘Aparadors Sony Xperia’ trencant amb la gràfica clàssica i tradicional per crear una il·lusió en 3D.

Els alumnes del Centri Universitari de Disseny i Art de Barcelona, Eina, són premiats amb un Lletra de Plata per un projecte que van dissenyar per a la decoració del bar de l'escola.

I, finalment, a Eulogio Rosers se li atorga el Lletra de Plata en la categoria ‘millor impressió digital sobre un producte’ per la seva obra d'art ‘Ferros’.

Matesánz, tota una trajectòria

El certamen ha concedit el premi Lletra especial del jurat a la trajectòria al fundador de Rètols Matesánz, Manuel Sánchez Matesánz una empresa de retolació madrilenya nascuda en 1950 que és avui una referència en el sector. En un antic article de diari descrivien així a Matesánz en els seus inicis: “És una espècie de fenomen, que pinta matrícules a velocitat de llampec". Des de llavors, aquest "pioner” del rètol ha sabut transmetre a les següents generacions el seu esperit emprenedor i innovador. En aquesta edició Matesánz es porta també tres Lletra de Plata.

Els premis Lletra Roland, convocats per Graphispack Associació i Veredictas Internacional en el marc del saló Graphispag.digital de Fira de Barcelona, compten amb 23 categories, premiant els millors treballs de retolació de vehicles, embarcacions, vagons de ferrocarril o metre, així com sistemes de directoris; cobertura d'esdeveniments; aplicació d'imatge corporativa; lones de publicitat exterior; displays de PLV entre unes altres.

'Llançament Reebok O-Form’...
'Llançament Reebok O-Form’, treball premiat en la categoria ‘millor element dinàmic o mòbil’ per a la campanya de la nova gamma de sabatilles de la marca.

El jurat dels Premis Lletra Roland, ha estat presidit pel dissenyador, pedagog i editor Albert Isern. La resta dels membres que han valorat els projectes de retolació i comunicació visual presentats han estat: El director del Publicista, Daniel Camp; el director de la revista IPMark a Barcelona, Manuel Vila de l'Olmo; el gerent de Riba Comunicació, Ricard Badia, i el creatiu i director de Veredictas Internacional, Ignasi Vic.

 

La data i lloc de la cerimònia de lliurament dels Premis Lletra Roland 2013 s'informarà oportunament.

Es pot consultar informació de tots els treballs premiats al següent enllaç: http://www.veredictas.com/premios/premios-letra/galeria-premiados-letra/ganadores-2013-100.html

Empreses o entitats relacionades

Graphispack Asociación
Graphispag - Fira Barcelona

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    25/07/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    18/07/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+i

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis