RC Microelectrónica, S.L. - Motors elèctrics de corrent continu i motors CC

Motors sense escombretes: aquest tipus de motors ofereix nombrosos avantatges enfront dels motors DC tradicionals

Fotografia de Motors sense escombretes
Els models de corrent continu (DC) amb tecnologia de fabricació BLDC sense escombretes (Brushless), NMB-Minebea, compten amb una tecnologia el principal avantatge de la qual és una major durada, sobretot perquè no existeix fregament en les escombretes. Això, al seu torn, es tradueix en una emissió molt menor d'interferències electromagnètiques (EMI).

Una altra dels avantatges significatius de la tecnologia brushless és el major control sobre la velocitat del motor i la seva posició. D'altra banda, aquesta tecnologia de fabricació permet introduir un major nombre d'elements sensors en el motor, per la qual cosa es poden realitzar controls, no només de velocitat i sentit, sinó també d'errors entre altres paràmetres.

NMB-Minebea disposa de models amb diferents configuracions de rotor; entre elles, rotor intern, rotor extern i motor de disc. Cadascuna d'elles amb diferències en les seves característiques. Així, en el cas de rotor intern la dissipació de calor del motor es realitza de forma externa, ja que per construcció els debanaments estan en l'exterior. A més, el rotor està més protegit doncs s'encapsula dins del motor. En el cas del rotor extern s'aconsegueix un motor més silenciós, mentre que en el motor de disc s'aconsegueix un motor més compacte per a aquelles aplicacions en què l'altura del motor sigui crítica.