RC Microelectrónica, S.L. - Motors pas a pas

Motors per a control industrial de precisió: el motor pas a pas és un motor que gira en funció dels impulsos elèctrics que alimenten els seus bobinatges

Fotografia de Motors per a control industrial de precisió
NMB-Minebea disposa d'un ampli portfolio de motors pas a pas en la seva sèrie PM, PL i PG, així com motors híbrids. L'angle mínim de rotació entre dues variacions d'impuls elèctric es denomina pas, per això, un motor pas a pas és un motor que gira en funció dels impulsos elèctrics que alimentin els seus bobinatges. Aquest tipus de motor es caracteritza pel nombre de passos per volta (360°). Valors típics oscil·len entre 20 i 100 (corresponent a 3,6º/pas), per tant la rotació del motor és discontínua. Per la seva banda, els motors híbrids permeten augmentar el nombre de passos fins a 200 (corresponent a 1,8º/pas).

Aquesta classe de motors són idonis tant per a aplicacions industrials de control d'elevada precisió com per a aplicacions de posicionament. Entre elles, l'ajust de topalls per a tall de longitud, el control de vàlvules, els dispositius òptics i de mesura, la càrrega i descàrrega de premses o les màquines-eina, per citar alguns.