RC Microelectrónica, S.L. - Condensadors de potència

Serie FFLI

Condensadors de mitja potència: per a aplicacions de filtrat DC

Fotografia de Condensadors de mitja potència
Gràcies a la seva característica de self healing controlat són més fiables que la resta de condensadors MKP de potència o mitja potència, ja que el condensador afegeix a la seva possibilitat d'autorepararse (self healing) la propietat d'anul·lar sectors no reparables abans que el condensador es cortocircuite. Aquest concepte és molt important en aplicacions de potència, ja que s'evita l'efecte devessall i la possible destrucció del condensador en cas de corrents elevats en manera fallo. El final de la vida útil d'aquests condensadors es considera a les 100.000 hores, moment en el qual sofreixen una reducció de la seva capacitat de fins a un 5% max, si bé aquesta capacitat, en molts casos, segueix sent útil per a l'aplicació a diferència dels electrolítics que perden molta més capacitat i tenen major risc d'explosió.

A les anteriors característiques, la tecnologia MKP afegeix avantatges enfront dels electrolítics com la seva major capacitat a becs de tensió, el seu major aguant a descàrregues ràpides, el seu corrent de treball major, la possibilitat de treballar en inversa al no ser polaritzats, el fet que suportin més temperatura o la seva construcció en sec, a diferència dels electrolítics que posseeixen àcid.

Aquesta sèrie es presenta amb models estàndard que van des de 100uF a 3.000uF en tensions de 800Vdc a 1.400Vdc. També existeix la possibilitat de fer valors a mesura.