Industrias Ibaiondo, S.A. - Acumuladors i calderes solars

Termoacumulador solar tèrmic: de suport a calefacció i aigua sanitària

Fotografia de Termoacumulador solar tèrmic
Ibaisol és un producte nou, que integra en un sol aparell les dues aplicacions bàsiques de l'energia solar tèrmica: actua com a dipòsit de compensació per a l'aportació tèrmica a la calefacció i proporciona aigua calenta sanitària, sota els principis de confort, economia, respecte pel medi ambient i qualitat d'aigua per a consum humà.

El dipòsit que allotja l'aigua del circuit primari de calefacció, possibilita un volum important d'acumulació (700 litres) a la temperatura adequada, com a requisit fonamental per al funcionament eficient d'una instal·lació solar tèrmica. Les connexions d'entrada i sortida, disposades a diferents altures, permeten la instal·lació d'altres fonts de calor, complementàries als col·lectors solars, garantint les prestacions de l'equip en qualsevol condició meteorològica o l'acció de manteniment sobre alguna de les fonts d'energia calorífica. L'aigua calenta acumulada a l'interior del dipòsit (circuit primari) serveix de suport al sistema de calefacció, reduint el temps de funcionament de la caldera i el consum de combustible, bé mitjançant un precalentamiento de l'aigua que entra en la caldera o bé mitjançant la seva reexpedició directa als radiadors o sòl radiant.

Dissenyats específicament per preservar l'estratificació de la temperatura, sota principis purament físics, no precisant-se bomba addicional i garantint-se així el seu funcionament perllongat: La campana termosifón, que actua segons el principi de la xemeneia, impedeix que l'aigua calenta produïda pel bescanviador solar es barregi amb l'aigua freda, aconseguint la part alta del dipòsit sense amb prou feines pèrdua de temperatura. L'aigua calenta pel seu interior impulsada pel menor pes específic de l'aigua calenta. Aquest moviment produeix una petita caiguda de pressió, que fa que les clapetas de les quals està proveïda la campana termosifón actuïn com a vàlvules de tancament per esmorteir una barreja d'aigua no desitjada.

L'estratificació per capes garanteix la disponibilitat de l'aigua més calenta en la part superior del dipòsit parell ala producció instantània d'aigua calenta sanitària sense necessitat que tot el seu volum estigui completament escalfat.

L'aigua calenta sanitària es produeix de manera contínua a l'interior d'un tub d'acer inoxidable de 24 metres de longitud i amb un perfil ondat per generar una major transferència de calor. Gràcies a això, l'aigua calenta està disponible de forma confortable, suficient i immediata.