Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Cómo convertir los residuos agroalimentarios en energía renovable para varios usos

Com convertir els residus agroalimentaris en energia renovable per a diversos usos

04/07/2012

4 de juliol de 2012

El biogàs és considerat com una de les alternatives més sostenibles per convertir els residus agroindustriales en energia renovable a partir de diferents tècniques de codigestión anaeròbia. Espanya té un potencial disponible de 49,7 milions de tones/any de matèries sobrants de la indústria agroalimentària, que podrien utilitzar-se per generar 2.600 milions de m3/any de biogàs, l'equivalent al 4,2% de la producció anual de gas natural, segons el projecte Probiogás.

A través de la codigestión anaeròbia es pot obtenir biogàs, que a causa del seu elevat contingut en metà pot ser utilitzat com a combustible en calderes o en motors de cogeneració per produir energia tant elèctrica com a tèrmica. A més, després d'una purificació del biogàs es pot aconseguir biometano, un gas amb les mateixes propietats i aplicacions que el gas natural que fins i tot pot ser utilitzat com a combustible per a vehicles.

D'altra banda, del procés de producció de biogàs agroindustrial, també es pot obtenir fertilitzants a partir del digestato.

Quina matèries primeres, pretractaments i tecnologies de digestió són les més adequades per generar biogàs; quins són les seves possibles aplicacions, com treure-li el màxim partit; com es controlen les plantes industrials; què estableix la llei o la situació del biogas agroindustrial a Espanya seran alguns dels aspectes que s'abordaran en una jornada organitzada per Ainia, que tindrà lloc el 10 i 11 de juliol en el centre tecnològic valencià.

El programa es completarà amb una jornada tècnica de biometano organitzada per Ainia, amb la col·laboració de Ciemat, Hera Pasta i la Granja Sant Ramón, en la qual s'abordarà la situació i perspectives del biometano a Espanya, les tecnologies de purificació, les seves aplicacions i mercats. Finalment, es realitzarà una visita a la Granja Sant Ramón a Requena (València), per conèixer com una granja de boví de llet pot ser alhora: lleteria, fabricadora de pinsos i fertilitzants, generador d'electricitat renovable a partir de biogàs i productor de biometano com a combustible per a vehicles.

La jornada reunirà a granges, cooperatives agrícoles i indústries alimentàries que puguin donar un ús renovable a les matèries sobrants de les seves empreses, així com a aquelles empreses bioenergéticas, de gestió de residus o d'equipament interessades en alternatives de generació d'energia renovable.

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Soltec 2023: The future of the Sun

    Soltec 2023: The future of the Sun

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    05/09/2024

  • Newsletter Energía

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovableiClimaXIX Congreso Anual de CogeneraciónProfei, S.L.Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis