Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Representación del Ciemat en el congreso internacional Redupp

Representació del Ciemat al congrés internacional Redupp

17/03/2014

17 de març de 2014

Entre 18 i el 21 de febrer es va celebrar a Estocolm (Suècia) el workshop internacional 'Redputt' (Reducing Uncertainty in Performance Prediction, ) titulat 'Surface reactivity and dissolution of nuclear fuel materials', (Reactivitat superficial i dissolució de materials de combustible nuclear), celebrat com a part de la reunió final del projecte. Redputt és un projecte de col·laboració dins del Setè Programa Marco d'Euratom, concretament a l'àrea d'activitat de 'Gestió de residus radioactius'. La Unitat de Residus d'Alta Activitat va ser convidada en representació de el Ciemat.

El projecte Redupp inclou cinc participants de tres països europeus: Suècia (SKB i Universitat d'Uppsala), Finlàndia (Posiva i VTT) i Regne Unit (Universitat de Sheffield). El workshop, de caràcter internacional va tenir un marcat interès divulgatiu, facilitant així la participació de les institucions interessades a participar. Es va centrar en el camp de la reactivitat superficial i dissolució de combustible nuclear gastat i els seus anàlegs estructurals tipus fluorita. Aquest projecte es va iniciar a l'abril de 2012 i es va perllongar fins a abril del 2014. Unes altres de les organitzacions que han participat en l'esdeveniment van ser tant de Suècia (SKB), França (Icsm, CEA i Subatech), Bèlgica (SCK-CEN), Alemanya (JRC-ITU, KIT-INE i Jülich), UK (Universitat de Cambridge) o Espanya (UPC i Amphos21).

A més dels assoliments obtinguts en el projecte, es van organitzar dues sessions amb les següents temàtiques, en primer lloc 'Reactivitat superficial' i, en segon lloc, 'Experiments de lixiviación'. Al llarg d'aquestes sessions es van mostrar alguns dels principals resultats relacionats amb processos superficials que tenen lloc a nivell físic químic en el combustible irradiat. En alguns casos s'han utilitzat anàlegs de l'òxid d'urani amb la mateixa estructura tipus fluorita per estudiar aquests processos superficials, encara que també s'han mostrat resultats amb combustible nuclear d'alt cremat.

La Unitat de Residus d'Alta Activitat va ser representada per Ciemat
La Unitat de Residus d'Alta Activitat va ser representada per Ciemat.

La Unitat de residus d'Alta Activitat de Ciemat va participar mitjançant una presentació tècnica titulada 'Estabilitat de noves matrius de combustible tipus (Th, Pu) O2 en condicions repositori'.

Com a conclusions més destacades podrien assenyalar-se les següents: La comunitat científica, de cara a l'assessorament en els estudis de seguretat, està concentrada a aportar resultats concrets quant a models predictius a llarg termini, és a dir, milers d'anys. La qüestió és, en el cas particular de les velocitats de dissolució, fins a quin punt les dades a escala de laboratori són capaços de reproduir el comportament i els canvis en el combustible gastat per a les escales de temps d'un repositori com a conseqüència de la seva interacció amb el mitjà i dels propis canvis inherents en el propi combustible. D'altra banda, s'ha pogut comprovar l'alta capacitat de desenvolupament de tècniques d'anàlisi superficial en l'estudi dels diferents processos que tenen lloc entre el sòlid i el mitjà aquós.

A més, ha quedat palesa la necessitat d'involucrar i interrelacionar tres aspectes fonamentals, d'una banda la comunitat científica eminentment experimentalista amb la fonamentalment teòrica que desenvolupa models teòrics de comportament i, al seu torn, tot això, amb el disseny d'enginyeria que serà la que finalment decideixi com aplicar els resultats científics en el disseny dels diferents sistemes de seguretat i confinament del magatzem de residus radioactius.

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Soltec 2023: The future of the Sun

    Soltec 2023: The future of the Sun

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    05/09/2024

  • Newsletter Energía

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovableiClimaXIX Congreso Anual de CogeneraciónProfei, S.L.Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis