Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Foro Hispano-Brasileño sobre Energías Renovables

Fòrum Hispà-Brasiler sobre Energies Renovables

21/10/2013

21 d'octubre de 2013

Durant els dies 30 de setembre i 1 d'octubre es va celebrar el Fòrum Hispà-Brasiler en Energies Renovables (Sabwore), en el qual experts de tots dos països van intercanviar coneixements i experiències en el camp de les Energies Renovables fomentant, a més, la col·laboració en el terreny empresarial. Aquest esdeveniment, organitzat per la Unitat de Relacions Internacionals i Cooperació de el Ciemat i el Grup d'Estudis del Sector Elèctric (Gesel-IE) de la Universidade Federal do Rio de Janeiro (Ufrj), va comptar amb el patrocini del Ministeri d'Economia i Competitivitat i entitats del sector com Iberdrola i Endesa. El Fòrum va tenir lloc en les instal·lacions de l'empresa Furnas Eletrobras, situades en Rio de Janeiro (Brasil).

Aquest Fòrum ha permès presentar les línies de recerca, know-how (coneixement) i experiència tant empresarial com en R+D+i, dins del sector de les Energies Renovables. L'objectiu de l'esdeveniment era donar a conèixer les capacitats i interessos espanyols als potencials socis brasilers i trobar punts comuns d'interès per a futurs projectes de recerca i acords de cooperació bilaterals. Dins del camp de les Energies Renovables, les àrees considerades en aquesta trobada han estat: l'Energia solar de concentració, Energia solar fotovoltaica, Energia eòlica, Biocarburants i Xarxes intel·ligents (Smart Grids).

Centre d'energia eòlica
Centre d'energia eòlica.
L'organització del workshop va requerir la identificació i selecció d'institucions i centres tecnològics d'importància estratègica a les àrees cientificotècniques identificades, atenent als interessos concrets de tots dos països, així com d'investigadors i tecnòlegs, tant espanyols com a brasilers, amb reconegut prestigi en el camp de les Energies Renovables.

La delegació espanyola va estar composta per representants del Centre Nacional d'Energies Renovables (Cener), l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (Idae), el Centre de Recerques Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (Ciemat), l'Associació Empresarial Eòlica (AEE), l'Associació Espanyola de la Indústria Solar Termoelèctrica (Protermosolar), l'Associació de Productors d'Energies Renovables (Appa) i la Plataforma Tecnològica Espanyola de la Biomassa (BioPlat). Com a representant del Ministeri d'Economia i Competitivitat va assistir el director general de Recerca Científica i Tècnica, Juan Mª Vázquez Rojas, en l'exposició del qual es va presentar la situació actual de les Energies Renovables a Espanya a més de la política espanyola d'incentius en relació a l'àmbit de les Energies Renovables, esmentant els diferents instruments de finançament existents amb Brasil tant nacionals com a internacionals (entre els quals es troba el programa europeu de finançament Horizon 2020).

Per part de Brasil, van participar institucions públiques com l'Agència Nacional d'Energia Elèctrica (Aneel), l'Empresa de Perquisició Energètica (EPE), la Universidade Federal do Rio de Janeiro (Ufrj), la Universidade Estadual de Campinas (Unicamp), Universidade Federal de Santa Catarina (Ufsc) i l'Operador Nacional do Sistema Eletrico (ONS); dins del sector privat es trobaven representants de les empreses Itaipu Binacional, Indústrias Dedini, Empresa Furnas Eletrobras, l'Associação Brasileira d'Energia Eòlica (ABEEólica), Sinergia, Abengoa Brasil, Iberdrola Renováveis, i Endesa Brasil. El Ministério dóna Ciência, Tecnologia i Inovação (Mcti) va ser representat pel coordinador tècnic del Programa de finançament brasiler Inova Energia de l'Agència Finançadora d'Estudis i Projectes (Finep), Claudio Mazzi, en l'exposició dels quals va descriure el programa de finançament Inova Energia llançat el passat mes d'abril pel govern brasiler comptant amb un pressupost d'al voltant de mil milions d'euros, per al desenvolupament de projectes d'innovació en quatre segments del sector elèctric entre els quals es troben àrees relacionades amb Smart Grids, l'Energia solar i l'Energia eòlica.

Empreses o entitats relacionades

Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Soltec 2023: The future of the Sun

    Soltec 2023: The future of the Sun

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    05/09/2024

  • Newsletter Energía

    25/07/2024

Enllaços destacats

AWA Show2beSalón de gas renovableiClimaXIX Congreso Anual de CogeneraciónProfei, S.L.Matelec - IFEMA

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis